Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 PRESS

KOMENTAR
Nešto ste nam ponudili, mi izabrali, a vi naše želje prekrižili !
'Oj partijo od tri dijela, ponovno ćeš biti cijela!'
 
Izbori

 

 

Da, napisao moj fb prijatelj Marcel a ja ću ga djelomično ispraviti... opet si nam cijela! “Silom prirode“ zvana Domovinski rat i srbočetnička agresija na Hrvatsku, dovela je do nasilnog raspada nikad prežaljene im komunističke partije. Tako su se komunisti kao rakova djeca razmilili u tri dijela. Nisu oni, onako u dijelovima, daleko otišli - ostali su u istoj „bari“. Samo su svaki na svojoj strani početno mirovali, mirovali, mirovali i skrivali se od eventualnih „grabežljivaca“ istine. Pa pomalo mutili vodu i čekali efekt mutne vode, potom se smirili da se malo razbistri, pa opet malo mutili, pa opet bistrili. I tako prolazili dani. Trebalo je samo preživjeti. Doći će i bolji dani, mislili su. Boga mi i došli!

 

Onaj tvrdokorni dio partijaša ostao je i dalje u slijednici partije jer su morali čuvati arhiv da ne bi nedaj Bože netko rovario i doznao sve zločine, laži i prevare njih i njihovih istomišljenika, a u to vrijeme djelovanja „sile prirode“, deklariranih ustaša.

...

Druga dva dijela partijaša uzeli su hrvatske predznake u nazivima svojih partija, stranaka. Jedni tako „otišli“ u narodnjake a drugi u demokrate. Postali vodeći i naravno da nisu rovarili po arhivama svoji dojučerašnjih kolega, drugova, jer drže se oni dogovora sa rastanka ... „radili smo, radimo, radit ćemo još“.

Kako nisu daleko otišli jedni od drugih mjereno u metrima, jer ipak su ostali u istoj „bari“,  ideološki se uopće nisu niti rastali, samo deklarativno. Prodali narodu foru. Pa su tako preko noći jedni postali zagovornici demokracije, to je ono kad se sluša glas naroda. Drugi su postali još žešći, oni su postali zagovornici apsolutnih ljudskih sloboda. Pa su tako njihove dojučerašnje žrtve Golog otoka sada predvodili na čelu njihovih parada sve u cilju traženja tih sloboda.

Transformirali se preko noći. Ne samo transformirali, evoluirali. Postigli su takvu razinu inteligentne transformacije preko noći koju nije postigao niti dragi Bog. Njemu je trebalo sedam dana da stvori svijet i ne sasvim savršen, ostalo pogrešaka. Mislim da je prvo Bog trebao stvoriti jednog komunistu/antifašistu i njega nastavno pitati za daljnja djelovanja svog stvoriteljskog ciklusa. Ne bi radio sedam dana. Sve u jedan dan, pa sjedi i uživaj! Danas bi kao posljedicu imali više nedjelja!

Za ove prve i druge znamo ili smo doznali u vrlo kratkom periodu kako nisu evoluirali, kako se nisu transformirali. Samo su narodu prodavali maglu i brzo ih narod prokljuvio.

 Ali za ove treće, ove zagovornike demokracije, vjerovali smo kako su prevladali, kako su preboljeli tu bolest zvanu jednoumlje. Vjerovali smo im, praštali im, nadali se. Da, bježali smo od  one stare narodne izreke da je nada kurva.

 Nisu oni preboljeli, još strašnije odgojili svoje nasljednike koji nam danas pod krinkom demokracije provode jednoumlje, koji danas glas naroda zloupotrebljavaju.

Oni dan danas ne znaju, ili se prave bedasti (vjerujem da je ovo drugo), što je to preferencijalni glas. Ti isti koji kao slušaju glas naroda, koji kao služe demokraciji, koji kao ginu za demokraciju ne znaju bit demokracije, ne znaju što je preferencijalni glas.

Izbori

 Što oni misle pod time kada Pero, Štef, Đuro, Ivek i ja zaokružimo osobu sa njihove liste? Što oni misle da mi želimo da obnaša ta osoba u budućoj vlasti, naravno ako dobiju izbore? Da li misle samo pokupiti te preferencijalne glasove preko tih osoba a kada osvoje vlast baš ih briga što narod misli i želi? Tu osobu „strpati“ u neki odbor i to je to. To ste mislili? Grdo se varate vi dragi demokrati.

Dragi moji demokrati onog momenta kada smo Pero, Štef, Đuro, Ivek, ja i svi drugi nas preko deset tisuća na izbornoj listi zaokružili osobu i dali joj svoj preferencijalni glas vjerovali smo da će ta osoba biti u stanju provoditi naše ideje, naše prohtjeve, naše nade.

Kako ih može sprovoditi u djelo? Kao obnašatelj najviše moguće funkcije, nikako kao predsjednik nekakvog odbora. Dakle u najmanju ruku kao vaš susjed za stolom u vladi, kao ministar. To je bila želja, misao vodilja kada smo Pero, Štef, Đuro, Ivek, ja i svi ostali zaokružili osobu koju ste vi vodeći ljudi stavili na svoju listu. Dakle nešto ste nam ponudili, mi izabrali, a vi naše želje prekrižili! Čista prevara to narod zove!

Da, prevarili ste nas i to grdo, podlo!

No, kako nazvati te vaše radnje?

Nema drugog naziva nego komunističko jednoumlje. Te radnje dokazuju sve moje misli i prethodno  napisane riječi ovog teksta da uopće niste preboljeli komunizam svojih očeva, stričeva, ujaka, svojih mentora.

 Vi ste neodgojena komunistička slijednica po uzoru na vaše prethodnike, na vaše očeve, stričeve i ujake, na vaše istomišljenike. Da, vi ste odgojeni od onih koji su zatirali svaki glas iz hrvatskog naroda, koji su mrzili hrvatski narod, koji su mrzili sve što ima predznak hrvatsko. Danas malo modificirani! Slušate ali radite po svom!

 Samo ću vas izvijestiti, mada vas to brine kao i lanjski snijeg, da ste glasove moje ekipe, a vjerujem i više od toga, izgubili.

No vjerujem da ste ipak sretni što ste ponovo na okupu, što ste iz tri dijela opet partija cijela. 

 

Pozdrav od autora.

 

Komentar - Dida

 Foto: UCM

 

 

 

Autor: Dida

 

Dida

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 268 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com