Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 PRESS

KOMENTAR
Gospodo, niste imali muda prismrditi na bojišnicu
ZA DOM SPREMNI
 
Za dom spremni

 

 

Piše: Željko Galović - Dida

 

 

Recite istinu, ne skrivajte podatke kao svoje guzice devedesetih

 

Sezona kiselih krastavaca traje i traje. Nešto malo sezonu zamuti Tolušić s namjerom pomoći hrvatskom seljaku ali briselski odmah - tiskovna. Tako se na tiskovnoj tek pod točkom razno osvrne na Tolušića, ali bitno je da se on osobno zauzima za odgodu poreza kojeg je on osobno predložio.

 

E moj narode, zapjevao bi Marko Perković Thompson.

...

Prateći sezonu kiselih krastavaca u zadnjih par godina primijetio sam da je glavna i nezaobilazna tema Marko Perković Thompson i pjesma Bojna Čavoglave. Znaju mediji, oni koji predvode sezonu kiselih krastavaca kako biti čitan, kako u nedostatku atraktive one političke i estradne izvući jokera iz rukava. Ne možeš samo na guzi Lidije nabiti čitanost, bez obzira koliko god bila savršena. Ne čitanost, već guza. Htjeli ili ne htjeli moraju ubaciti našeg Marka.

Znaju mediji kako isprovocirati našu milu i dragu policiju da već drugu godinu zaredom podnesu krivičnu prijavu protiv Markovog pjevanja.

 

No ne mogu se oteti dojmu i ne upitati tu našu policiju zašto nije tražila Marka devedesetih da mu „stisne“ krivičnu prijavu dok je Marko po Dinari i okolnim planinama sa svojim prijateljima branio Hrvatsku uz pjesmu Bojna Čavoglave? Ne mogu ih ne upitati zašto onda gospodo iz Ministarstva unutarnjih poslova niste pisali prijave ne samo Marku nego sve i jednom gardisti koji se nalazio na terenu ili u vožnji, a slušao je što drugo nego Bojnu Čavoglave? Ne samo da je slušao nego iz sveg grla i svojim vokalom pratio Marka u pjevanju i naravno da svatko tko je slušao i pjevao pjesmu počeo je svoje pjevanje sa starohrvatskim uzvikom/pozdravom „Za Dom spremni“, kao što i sama pjesma kaže.

Dakle gospodo policajci zašto niste tada slali prijave???

Znate zašto niste!!! Jer niste imali „muda“ prismrditi na bojišnicu nego ste onako u svim blagodatima kancelarija slušali i preko televizije navijali/učestvovali u ratu. Napominjem da u koš sa ovima koji pišu prijave ne stavljam sve one policajce koji su dragovoljno krenuli na bojište, među kojima su bili heroji policajci Mile Blažević – Čađo i Željko Filipović. Kapa do poda istinskim dragovoljcima policajcima.

'Ajde što niste mogli doći do Thompsona i njegove ekipe jer ste imali dobre razloge, pucalo se, ali što niste pisali prijave po Zagrebu HRT-u i svim drugim javnim medijima koji nisu otvorili svoje emitiranje bez pjesme Bojna Čavoglave tih devedesetih??? Tu je palo samo par zvončića. Nije neki razlog za ne izaći i napraviti prijavu.

Zašto niste Zampu pisali prijave, ili kako se već devedesetih zvala ta institucija koja je „dilala“ tu pjesmu i dobrano naplaćivala postotak od reproduciranja, jer kako naši zakoni kažu a nisu mijenjani od devedesetih i tada je pozdrav „Za Dom spremni“ bio kažnjivo gonjiv.

Niste ni u Zagrebu imali „muda“ jer bi vas Francek potaracao kao higijeničari buba švabe po cesti.

 

No u nedostatku akcije devedesetih na temu pozdrava, vaša akcija je bila usredotočena, gospodo policajci iz svih blagodati svojih kancelarija, izboriti se da imate bodova u fondu branitelja kao niti jedan branitelj vojnik. Da, svi vaši pročelnici, načelnici, pomoćnici načelnika imaju maksimalan broj bodova kao, ponavljam, niti jedan vojnik, a guzice pomolili niste dalje od rute kuća - posao. Kada su bili zvončići nije bilo ni te rute.

Recite tu činjenicu narodu, voli narod istinu.

 

Naravno da je za bodovnu razliku policajac/načelnik i gardist/prvolinijaš kriv sustav koji je dozvolio da ovakve nebuloze zažive pa se dogodilo da čistačica u MUP-u ima status branitelja i bodove u fondu za branitelje.

Doista strašno, i ponavljam, recite to narodu, nemojte skrivati taj podatak od naroda, kao svoje guzice devedesetih od rata.

No ono što je možda bitnije od pretraživanja snimki iz Slunja i traženja onih uzvikivača je po meni da ste gospodo policajci  mogli uzeti libre u ruke i napraviti izvide po tim istim librima kao što ste radili po Slunju te pročitati da ovaj starohrvatski pozdrav „Za Dom spremni“ nije nikako nastao kao ustaški pozdrav.

 

Kako su vaši izvidi u libre izostali, ovim putem ću vam ja napisati kako, kada i zbog čega je nastao pozdrav „Za Dom spremni“.

 

Kronologija slijedi:

Godina je 1928., osniva se organizacija „Hrvatski Domobran“ u režiji Jelića i Perčeca uz još uvijek nedefiniranog Pavelića. Kao parola organizacije „Hrvatski Domobran“  koja je bila kontra srpske hegemonije nad hrvatskim teritorijem u smislu očuvanja svog doma nastao je i pozdrav „Za Dom spremni“. Naime Pavelić je htio odmah dodati organizaciji pridjev ustaški ali većina nije dozvolila. Dakle gospodo iz policije ako možete pratiti, jasno i glasno k tome činjenično dokazivo pozdrav „Za Dom spremni“ nastao je kao pozdrav organizacije „Hrvatski Domobran“, nikako kao proizvod ustaške kuhinje.

Dokazivo ako napravite izvide u libre. Probajte gospodo iz policije nekako doći do uzroka a ne posljedice nastanka „zločina“ odnosno prekršaja, bez obzira koliko vas politika tiskala na dirigirane poteze. Probajte. To narod cijeni i voli. Istinu.

Napravili bi vi taj potez da nije rizika za fotelju. Kako je rizik velik reakcija je savi kičmu i „veži konja gdje ti gazda kaže“.

 

Usporedbe radi. Da su branitelji tako savijali kičmu devedesetih danas bi Hrvatska bila Zagreb i okolica. Ali nisu! Uzviknuli su „Za Dom spremni“, zapjevali Bojnu Čavoglave i krenuli u krvavi boj protiv velikosrpske hegemonije kao i organizacija „Hrvatski Domobran“ 1928. godine.

 

P.S.

Nadam se da nema osnova za prijavu zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira po članu 5., ali kako događaji dokazuju suprotno stojim na raspolaganju za primiti plavu kovertu.

Željko Galović - osobni podaci poznati uredništvu.

 

Pozdrav od autora.

 Foto: postimg.org

Komentar - Dida

 

 

 

 

Autor: Željko Galović - Dida

 

Dida

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 178 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr