Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 PRESS

KOMENTAR
Branitelji su fetiš Babiću i njegovom kružoku
BABIĆEVA "VOŽNJA" PO BRANITELJIMA
 
Matija Babić

 

 

Piše: Dida

 

Sve ove pojave šverca i dilanja u nekoj od ambalaža osobno si nam i ti pokazao svojim švercom i dilanjem u ambalaži novinara što nisi niti pod razno.

 

Kada netko relevantan, moralan i objektivan, k tome „čist“ prema državi u smislu poreza i dugovanja, komentira političare, politiku, gospodarstvo i sva druga događanja svatko bi morao uzeti barem u razmatranje njegovo mišljenje ako ne prihvatiti kao rješenje. Međutim kada jedan džankoza obrezao u gospodarskom kriminalu i usko povezan s interesnim grupama piše ili komentira kao priučeni novinar neka od događanja to bi odmah morao biti posao za DORH.

 

On nikada ne može biti objektivan. Naravno da smo normalna i uređena država, kao što nismo. Dodatno, ako DORH utvrdi na osnovu rabota ovog džankoze i njegove pomoćnice istih poriva da je oštećen državni proračun, taj ne da ne bi komentirao po portalima i Facebooku, već bi po sili zakona gulio zatvorsku kaznu. Iz razonode u ćeliji pisao zatvorske memoare ili pošto je voljen i čuvan od svojih mentora u najmanju ruku gulio krumpire. Ponavljam, da smo uređena država kao što nismo.

...

Stoga narod mora znati da taj džankoza nije, niti neće guliti krumpire koje je dobio u zamjenu za dug državi od 1.171.761,88 kn. Niti će u zatvor, niti gulit krumpire.

 

Branitelji kao fetiš

 

Naprotiv, što radi? Zabavlja svoje mentore. To nije upitno niti bitno zakonskim normativima naše "države", jer uvijek kada ovaj cvrljak osjeti miris krumpira kod politike i inih čimbenika, koji bi mu trebali trasirati put prema Remetincu, može poentirati. I to prije skretanja preko pruge, u zadnji čas rekli bi. Kako?

Poentirati na temu branitelja!!! „Pale“ se i fetiš su branitelji njegovim mentorima i njihovim kružocima u kojima sjede i poneki zakonodavci, poreznici i političari.

Pljuj po braniteljima, to je dokazano da je tim kružocima aktualno i da će oni preko svojih operativaca na odgovornim mjestima zažmiriti na nemali porezni dug, nekakvu krivičnu prijavu iliti nekakav zločin.

- (Govor mržnje Matije Babića) -

Ti kružoci oproste sve, samo pljuj po braniteljima. Piši laži o braniteljima, prolazi. Piši insinuacije o braniteljima, prolazi. Općenito neka tema bude branitelj ili neka tema iz Domovinskog rata, prolazi.

 

Matija BabićPostaviš na nju upitnik bez obzira što je taj upitnik demagogija, što je to najobičnije lamentiranje i što su to čiste i notorne laži, nema veze. Bitno je napuniti medije temama o braniteljima. Tako ostane manje mjesta u tim istim medijima za konkretne teme. Znate već koje! One o poreznom dugu džankoze, o korumpiranosti političara od Siska do Vukovara, o dugovima njihovih supruga, o namještenim natječajima za čuvanje glasačkih listića, o dnevnicama, o pipl mast trast as  i onoga do nje  Gordana Dolovića.

To je naša svakodnevnica i nema tu ništa čudno. Zar bi nas nešto trebalo čuditi ako znamo da se uz sve ovo nije pomaklo sa mrtve točke niti rješavanje duga Hanze prema državnom proračunu na ime poreza? Ako znamo da je u reizboru HINA ponovo u rukama jugoslavena? Ako znamo da je HAVC doživio kozmetičko uređenje, itd, itd. Dakle sve je ovo „normalno“ njima, ali narodu nije.

 

No da ja pojasnim ovom drogerašu njegove teze, pa možda nekada kada bude „čist“, ne prema državi na ime duga, jer taj deal mu mentori drže pod kontrolom, već od bijelog i shvati zašto je tako naprasno stao na loptu iliti povukao ručnu u svojoj „vožnji“ po braniteljima. Još žešće nego što je krenuo.

 

 

Gospodin bijeli

Probudio se bez jutarnje doze bijelog.  Dobavljač nije na vrijeme dostavio novu pošiljku. Nestalo muda naraslih bijelim. Pokazala se istinska snaga muda koja je kod njega ravna nuli kada je bez bijelog. To je jedina istina, nikakvo objektivno novinarstvo.

Gospodine bijeli,  svaka populacija, grupa, stranka, institucija, savez pa tako i branitelji među sobom imaju onih koji se švercaju i dilaju u „ambalaži“ te populacije. Ali upamti, ogromna većina branitelja je čista kao suza na licu.

 

No isto tako kako si komentirao branitelje mogao si progovoriti i napisati da danas imamo korisnike partizanskih mirovina koji nisu niti bili rođeni u vrijeme drugog svjetskog rata a kamoli bili učesnici tog istog rata. Dakle, švercaju se i dilaju u antifašističkoj ambalaži sve na ime nezaslužene mirovine. Međutim iz tih kružoka dolaze tvoji mentori pa je ta tema zabranjena za javnost.

Isto tako mogao si napisati da danas imamo političara koji je koristeći svoj položaj indirektno ubio branitelja na ulici u Vukovaru. Njegov šverc u „ambalaži“ političara ga štiti od progona i na ime te ambalaže sjedi i danas u Saboru. Isti taj političar je jedan od tvojih mentora i simpatizera pa tako i ta tema nije za svjetla pozornice.

Narod zna što si i ti mogao napisati da danas po Hrvatskoj hodaju, od Vukovara, Petrinje, Karlovca bez ikakvih problema za svoju sigurnost, unatoč činjenici da imaju ruke krvave do lakta okrvavljene u Domovinskom ratu. I oni se švercaju i dilaju kroz nekakvu legalističku hrvatsku „ambalažu“.

 

Da zaključim

Sve ove pojave šverca i dilanja u nekoj od ambalaža osobno si nam i ti pokazao svojim švercom i dilanjem u ambalaži novinara što nisi niti pod razno. Onom retorikom ulice komentirati nekoga bez obzira tko to bio i kojoj populaciji pripadao ne priliči nikome a pogotovo ne nekomu tko ima snagu pera bez obzira u kako neuređenoj državi živjeli i radili.

 

Rekao je njemački pisac Sigmund Graf za takve poput tebe: "Jedna od najčudnijih pojava je što se zavaravamo i vjerujemo da od zavisnih novinara možemo očekivati nezavisna mišljenja."

 

Pozdrav od autora.

 Foto: 1. UCM, 2. fb

Komentar - Dida

 

 

 

 

Autor: Dida 

 

Dida

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 213 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr