Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 Komentar - DidaPRESS

KOMENTAR
Ako nema pravde za narod, neka ne bude ni mira za vlast
Probudi se narode, Dominik te zove!
 
Dominik - Zapata

 

 

Bolje je umrijeti na nogama, nego živjeti na koljenima. (Zapata)

 

Narod  koji se ponaša i reagira spontano vrlo brzo zaboravlja. Ponaša se kao dnevni tisak, danas je važno ovo, sutra je važno ono. I tako iz dana u dan, iz godine u godinu. Od mandata do mandata.

 

Tako je narod spontano osudio onog Dominika sa utakmice Hajduka i Rijeke bez imalo obzira, ne razmišljajući koji su razlozi njegovog upada na zeleni tepih.

Okarakterizirali ga k tome i bezobzirnim huliganom. Osudili njegov postupak i pristali na hajku koju su organizirali mediji. Naravno predvodnici su televizijske kuće, sve redom sa najudarnijim terminima. Cjelovečernji šou. Čak je vijest o „huliganu“ Dominiku zasjenila i bacila u treći plan vijesti o Agrokoru i pobijenim civilima u Siriji i Jemenu. Papa sebi nije niti našao mjesta u vijestima. Pomalo me čudi kako nisu one udruge, znate već koje, napravile „hod po Dominiku“ i pozvale narod na totalni neposluh. Na čelu bi kao predvodnici hodali saborski zastupnici bez obzira na boju iskaznice, izuzev njih nekoliko koji su potekli iz naroda i još se nisu otuđili od svog naroda. Jer svi su oni, naravno deklarativno, protiv svega pa tako i nasilja, huliganstva, protiv terora uopće.

 

No, što je to huliganski bilo u postupku Dominika?

Ništa, apsolutno ništa! Osim što je privremeno otuđio vatrogasnu šipku onom „jako sretnom“ vatrogascu koji je mislio da mu je Dominik smjena!

Mladić je svojim potezom pokazao, nama narodu, da nije huligan već moderni Emilio Zapata. Doduše nije mi Dominik svojim potezima pokazao da je nepismen kao originalni Zapata koji se kao takav morao pridružiti revolucionaru Maderi da dobije na važnosti. Imao je Dominik „kičmu“, koji je za razliku od Zapate sam pozvao tribine...“hajde p...e siđite dolje, koga se bojite“,...“hajde p...e dolje za pravdu“...Nije njemu trebao nikakav revolucionar iza leđa. Zna Dominik da je voda došla do grla, kako njemu kao navijaču tako i narodu.

Sišao je Dominik na zeleni tepih u ime svih onih igrača na igralištu i to je pokazao svojim trčanjem oko igrača. Htio je on njih zaštititi tjerajući onu spodobu u crnom što dalje od nogometa, tjerao je on loše suđenje iz nogometa, tjerao je Dominik nepravdu. Kada je uvidio da igrači nisu zainteresirani za pravedno suđenje krenuo Dominik prema tribinama, krenuo pozvati narod (navijače) na bojkot takvog suđenja. No pogriješio je Dominik. Nije shvatio da narod, kako sam napisao na početku, vrlo brzo zaboravlja. Niti minuta nije previše da bi zaboravili zašto je Dominik sišao na teren. Onog momenta kada su istrčali specijalci Dominik je od naroda dobio presudu. He is guilty!

 

Nije se narod upitao je li možda Dominik sišao dolje u ime svih pokradenih seljaka na ime poticaja koje su ubirali oni blizu vatre. Nije se narod upitao je li možda Dominik sišao dolje u ime svih onih mladih koji svakodnevno napuštaju Lijepu njihovu jer mladima već dugo nije Lijepa naša. Nije se narod upitao je li možda Dominik sišao dolje u ime svih građana koji ne mogu naći posao, elementarno pravo Ustavom zagarantirano. Nije se narod upitao je li možda Dominik sišao dolje u ime svih Hrvata koji trpe teror manjine, znate već koje. Nije se narod upitao je li možda Dominik svojom „huliganskom“ gestom htio obraniti sve više napadane vrednote Domovinskog rata.

 

Da ne reagira narod spontano možda bi došao do zaključka da je Dominik poput Zapate htio reći svojim postupkom: „Ako nema pravde za narod, neka ne bude ni mira za vlast“.

Da, mogao je to narod shvatiti, ali nije. Nije shvatio iz razloga što je u „stroju za mljevenje“ koji pokreću mediji u službi i po potrebi službe. No mislim da je ipak većina kojima će ovaj događaj ostati u pamćenju progledati i da će prestati reagirati spontano. Pa će onog dana kada jedino mogu, legalno,  i oni izigravati Zapatu i Dominika, znati kako kemijskom olovkom, čvrstom desnicom ili ljevicom dati do znanja da ako nema pravde za narod, neka ne bude ni mira za vlast. Naravno i za svoj postupak neće biti nagrađeni sa petnaestak dana zatvora popraćenih nemalim novčanim iznosom, kao što će to dobiti naš Emilio Dominik Zapata.

 

Ipak nam je Dominik pokazao kako je rekao i Zapata: “Bolje je umrijeti na nogama nego živjeti na koljenima“.

 

Pozdrav od autora.

 Foto: UCM / Cropix

Komentar - Dida

 

 

 

 

Dida

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 524 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com