Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 Komentar - DidaPRESS

KOMENTAR
Doktore... mislim da mi tu u glavi ne štima ko prije!
Politika na kvadrat - proročanstva hrvatske estrade
 
Andrea Šušnjara - Mesić

 

 

..."Doktore, kad se ovako smijem, izgledam ko da mi ništa nije, ali mislim da mi tu u glavi, ne štima ko prije"...

 

Pjeva Andrea Šušnjara iz grupe Magazin. Zgodna, simpatična i lijepo pjeva. Meni osobno lijepa je i pjesma onako ljubavna, donedavno! Opjevala Andrea kao nekakav kraj jedne kao lijepe i nedorečene ljubavne veze. Ona ne može kao bez njega, a krivi ga za sve što se dogodilo. Još ga k tome krivi da ništa ne poduzima po tom pitanju, ljubavnom pitanju. Kao!  Uživio se ja u tekst i prisjećam se svojih mladenačkih ljubavnih jada i tražim neku od svojih ljubavi u tekstu pjesme. Lijepa pjesma, vratim je na početak i opet i opet! Najednom mi se otvore oči i konačno shvatim!

Figa ljubavna pjesma, čista politika! Politika na kvadrat, ma koji kvadrat, politika na entu! Znala je Andrea,  zato u spotu lupa onom ružom o zid, znala je ona da  je pjesma političke naravi, nikako ljubavna. Lupa ona tako o zid ružom a ja gledam nju jadnu i suosjećam kao ona u nekim fol ljubavnim problemima, nikako da shvatim kako mi svojim gestama daje na znanje da je u pjesmi čista politika!

Vražica mala kako je samo na tragu rada i djelovanja našeg najtvrdokornijeg antifašiste Stjepana Mesića smislila tekst pjesme a nama narodu prodala pod svoje ljubavne jade. Sigurno su mala vražica i Tonči imali neka saznanja koje mi nismo imali niti znali dok su klepali stihove ove pjesme. Znali su njih dvoje i za Mesićevu demenciju koju ljudi obično zovu senilnost koja ga prati tamo još od mladenačkih dana.

Znali su oni da će se dogoditi zaborav na australske čekove i na dolarske iznose sve na tragu te bolesti. Znali su oni da će Mesić u to vrijeme strahota rata, nemalih putovanja po dijaspori i viđenja cifri od kojih zaboli glava zaboraviti gdje je ostavio tristo 'iljada dolara u čekovima, onih dolara od australskih Hrvata. Gotovinu je uzeo za trošak, da ima po putu za gablec. Ne generala, kešovinu!

 

...“On je kriv, to znam i bez hipnoze, šta ću s njim, sve ceste njemu voze, a on kaže za probleme tvoje, stvarno nemam volje“...

Sad mi već dosta toga nije jasno sa tekstom ove pjesme, nisu tu čista posla. Vidim da osim politike tu ima i prorokovanja! Vražica ima izuzev znanja o politici i nadnaravne moći!  Vražica ljupka ima moć i viđenja budućnosti pa je tako u pjesmi predvidjela da će okorjeli antifašista za svoje izjave o Jasenovcu optužiti HDZ. Znala ona da je Mesić imao i da ima zdravstvenih problema i da ne smije bez skrbnika davati nikakve izjave! Onako sam odluta, priča gluposti, natuca o nečem što ne zna a želi biti u centru. Vele stručnjaci da su simptomi loša prosudba da osoba ima teškoća u razumijevanju osobnih situacija, planiranju ili odlučivanju, osobe gube vlastite standarde i kontrolu nad porivima, sposobnost apstraktnog mišljenja opada, uobičajene su emocionalne smetnje, uključujući i preslabi afekt i povremene emocionalne ispade.

Da, iskoristio Mesić trenutak dok mu je mentor otišao na WC, pa tako priča on o Jasenovcu i za sve svoje izjave krivi HDZ jer je morao u ime politike tog vremena pričati istinu. Da znao je Mesić ode Jugoslavija, ode svepolitičko laganje o bratstvu i jedinstvu. Ode fama o nekakvoj jednakosti pa priča on i otkriva istinu i  o Jasenovcu pedeset godina skrivanu. Zauzima on poziciju u modernoj Hrvatskoj i radi odmak od zločina i laži! Samo nije jadan znao da će se rehabilitirani komunisti  prošvercati na stranu antifašizma i nakon zimskog sna zvani Domovinski rat probuditi još žešći i goropadniji. Sada jadnik našao se u neobranom grožđu pa sipa tako isprike, osude, sažaljenja sve na tragu da ne izgubi novi poslovni prostor kako bi i dalje mogao surađivati sa Korejom, znate već kojom!

 

Razmišljam tako o pjesmi i mislim, ma 'ajde poklopilo se, riječi i događaji. 'Oće to! Nemali broj je primjera u povijesti. Pa tako čitam riječi i pročitam!

 ...“Šašava nisam ali stvarno, samo spašavam sebe jednostavno, jer ovako više ja ne mogu“...

E Andrea sada sam već debelo popizdio na tebe i na ovaj tekst i doslovno rodio se strah, jer ti i ovi tvoji iz Magazina znate sve! Apsolutno sve, od jučer, od danas, od sutra! Više moram misliti što reći i napisati, jer ako te uhvate Huljić i ova vražica Andrea ne gine ti sud, onaj riječki. Reci Andrea, napiši kakvim si ti to moćima dokučila da će Milanović na tragu Stjepana Mesića i njegove demencije govoriti na sudu...“ ne sjećam se, siguran više nisam nego jesam, možda jesu bili, ne znam koliko ih je bilo, samo znam dolazili i odlazili"!?? Kako si znala da će spašavati svoju guzicu i kako si znala da boluje od iste bolesti kao i Mesić?

Jer vele doktori da su karakteristike i osobine stavova koje je iznosio i kojima se branio Milanović opisane kao teškoće u pamćenju, posebno nedavnih događaja i na tragu postupnog pogoršanja intelektualnih sposobnosti sve do oštećenja socijalnog i radnog funkcioniranja. Da čista demencija rekli bi doktori. Ja velim čista laž!

Zar je taj sastanak održan po shemi kadra iz antifašističkog filma Kapelski kresovi gdje jedna stana samo sa prorezom za oči otkriva domaće suradnike Talijana? Tko je imao takav prorez? Milanović sigurno nije jer su ovi koji su dolazili k njemu znali kamo i komu idu. Znači proreze su imali pojedini mostovci! Ili su imali one zoroovske maske pa ih jadni dementni Milanović nije mogao onako u mrkloj noći i pod okriljem maske prepoznati!

Što reći osim da je politika, to sudstvo, da je to estrada a estrada - to je čista politika.

Eto moj narode i to ti je naša stvarnost. Sve očekuješ od naše estrade pjesme ljubavne a ono pusta politika! Sve očekuješ od naše politike i sudstva pravdu a ono estrada ljubavnih pjesama, pjesama punih zaborava, pjesama punih optužbi nekoga!

Negdje sam načuo da ide novi hit Magazina. E neš me više zeznut Andrea, debelo ću pročitati tekst i neću se dati prevariti da se ja onako uljuljam u sentimentu a ono....

 

Pozdrav od autora.

 Foto: UCM

Komentar - Dida

 

 

 

 

Dida

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 385 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr