Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 PRESS

KOMENTAR
Englezi bičem naučili Kuntu pisati da bi mogao potpisati "prodajem sve za funtu"
TITOISTI PROTIV TITA
 
Tito

 

 

PRESS: Komentar   Piše: Željko Galović - Dida

 

 

Sljedbenici Titovih zakona sipaju kritike na račun ljudskih prava 

 

“Ne vidim nikakve sličnosti između onih koji promiču fašističke vrijednosti i onih koji im se protive”, napisala je britanska premijerka Theresa May i adresirala na američkog predsjednika koji se osvrnuo na rasne nerede.  

 

Napisala je to osoba kao dio nacije koja je po cijelom svijetu imala svoje kolonije. Napisala je to osoba koja sigurno u svom bogatstvu ima neku od uspomena od oca ili djeda sa njihovih putovanja po engleskim kolonijama koju je napravio rob ili ropkinja iz današnje Kenije. Da, sada će mnogi reći da nisu englezi bili robovlasnici. Naravno da nisu, još su gori.

...

Naučili tako u svojoj empatiji prema drugoj boji kože Englezi Kunta Kintu pisati, nema veze što su to radili bičem po leđima onako do krvi da bi im Kunta mogao potpisati sve prodajem za funtu. Potom im pismeni Kunta radi na svojim poljima za Engleza. Dodatno ga za vrijeme rata izgladnjivao da se kojim slučajem ne bi udebljao, pa je Englez ono što je proizveo Kunta i njegova malodobna djeca  slao u Veliku Britaniju i hranio gospodu po dvorovima i zamcima. Kuntinu suprugu su, dok je Kunta s djecom radio na poljima,  razulareni engleski kolonizatori razvlačili od kreveta do kreveta. Ne radi pospremanja kreveta.

 

Za one neposlušne i željne neovisnosti svoje države koji su bili uhićeni, spremali su najgore. Na tisuće ih je bilo osuđeno na smrt vješanjem, zbog uštede municije. Govori se i o stotinama tisuća žrtava. Pisali su svoj stav na temu rasa i ne-rasa Englezi krvlju. Ali što je to u usporedbi sa kritikom na Trumpovu izjavu. Ništa!! To je davno bilo pa se i zaboravilo, k tome najlakše se "napraviti Englez", rekao bi narod i komentirati brata lopova.

No ne bih ja više trošio riječi i prostora na Engleze, May i njihovu „brigu“ za cijeli svijet. Vidljivi su rezultati. Krvlju je to u povijesti zapisano.

 

Mene više zanima kako kod nas reagiraju na Trumpove izjave.

Naime, najžešći zagovornici protiv Trumpa su Titovi sljedbenici svi redom sa 'Yu' portala, da ne nabrajam svakog ponaosob. Dakle, dno dna novinarstva, dno dna pozitivnih ljudskih karakteristika  priča i piše o nekakvim ljudskim pravima, a znamo tko su i čiji su potomci..

Zbijeni u prvim redovima kao nekad njihov maršal, naravno samo na slikama, sipaju kritike na račun ljudskih prava.

Zamislite, sipaju kritike na račun ljudskih prava oni koji su bili zagovornici, štovatelji i sljedbenici Titovih zakona koji su politički za Bošnjake rekli kako će se oni asimilirati u društvo kao Hrvati ili Srbi.

 

Što je za njih KKK, oni nisu išli redom ubijati cijelu crnu rasu, samo odabrane, a Tito i oni kao sljedbenici jednim potezom cijelu jednu populaciju. Kao zaseban nacionalni identitet muslimani su u Bosni i Hercegovini zvanično priznati na sjednicama CK SK BiH tek početkom 1968, ali su se tek na popisu stanovništva 1971. mogli izjašnjavati kao muslimani. Trump, rasni zakoni u Americi, kamilica naspram Titove Jugoslavije.

Danas ti Titovi sljedbenici koji su živjeli po tim ne-zakonima i koji su osuđivali one koji su se bunili protiv tih ne-zakona pričaju glasno, a još žešće pišu o ljudskim pravima. Pišu oni koji su nekad odobravali po sastancima CK SK da se nekoga spremi na Goli otok samo zato što je druge seksualne orijentacije, točnije da je peder. Još licemjernije je, od šutnje i osuđivanja ne tako davno, činjenica da su danas predvodnici u povorkama te populacije. Rekao bi sportskim rječnikom moj imenjak Vela: Vrlo dobar polivalentan igrač/i.  Njih zanima samo cijena. Ako je dobra cijena, oni će zaigrati sve pozicije i za svakog „trenera“.

Igrali bi oni, da kojim slučajem uskrsi na zemlju, i za Adolfa Hitlera oko 20 milijuna, Salot Sara poznatijeg kao Pol Pot oko 2 milijuna, Mao Ce Tunga oko 50 milijuna, Josifa Staljina Besariona (Sosu) Džugašvilija oko 40 milijuna, Vladimira Iljiča Lenjina oko 4 milijuna,  Hideki Tōjōa oko 3 milijuna i da ne nabrajam sve druge. Na ovoj listi je i njihov Maršal koji je istaknuo cijenu oko milijun. Cijene su stvarno velike i tko bi iz Yu ekipe koje čine dno dna novinarstva odustao, bez obzira što su ove brojke, brojke pobijenih. Jedini je problem, naravno njihov, što na ovoj listi navedenih diktatora, stvorenu na osnovu činjenica, ne pristaju pročitati ime svog maršala.

 

To vam je isto kao u onom vicu u kojem Mujo pita dobro situiranu Fatu bi li s njim u krevet za milijun eura.

 

Nakon podužeg razmišljanja veli Fata, može. Potom je Mujo pita bi li s njim u krevet za pet eura? Sva izobličena od srdžbe odgovara Muji: pa što ti misliš da sam ja kurva? Mujo oboružan činjenicom, onom riječju može, odgovara: to smo dokazali, sada samo licitiramo!!!

 

 

Pozdrav od autora.

 Foto: UCM

Komentar - Dida

 

 

 

 

Autor: Željko Galović - Dida

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Dida

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 356 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com