Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 PRESS

KOMENTAR
Ta je napast (pušenje) postala opasna za Srbe tek od osnutka ustaškog pokreta
PUŠENJE NAJOPASNIJE ZA SRBE!?
 
Pušenje

 

 

Piše: Željko Galović - Dida

 

 

Hvala svima vama koji ste otvorili ovu kolumnu! Taj vaš potez govori o vama i vašoj brizi za Srbe i njihovo zdravlje.

 

Napisali su učenjaci da promjene počinju onog momenta kada počnemo o njima razmišljati ili čitati! Nisam vas htio toliko zabrinuti za vaše zdravlje, koliko za zdravlje Srba i želio sam samo upozoriti na svu zbilju te naoko bezopasne biljke, unatoč zavodljivom mirisu, osjećaju koji pruža dok onako uz kavicu, nešto u nul tri ili pivicu otpuhujemo dim. Mislim da ne bi ona, ta biljka, bila tako opasna da u cijelom svom biću  nema nešto što je na ovim prostorima neprihvatljivo. Neprihvatljivo kako politički, isto tako i međususjedski razorno. Znam da vas zanima da odmah otkrijem činjenicu ali idemo prvo u povijest i zaključimo da tome nije trebalo tako biti, ali... Uvijek taj prokleti ali!

...

Može se u povijesti pronaći činjenica da su prvi u pušenju uživali narodi Anda, otprilike 5000 godina prije nove ere. Za Srbe znamo da su došli s Avarima, preko ruske ravnice u grupi bezimenih slavenskih plemena. Jesu li i tamo od kuda su došli pušili, pretpostavljam da jesu. Ah ti narodi Anda, da su znali kakve će probleme s pušenjem imati Srbi sigurno bi suosjećajući s njima počeli pušiti neku drugu biljku. Recimo svilu kukuruza, list koprive, osušene alge. Eto onoga 'ali'.

Pušeći putom, zaustavili su se u Raškoj na ne baš plodnom tlu, nesvjesni kakvih će posljedica sa pušenjem imati njihovi potomci. Da su znali oni bi umjesto naroda Anda počeli pušiti kukuruznu svilu i prestali saditi duhan. Da su znali, opet onaj 'ali'. Tu su osnovali malu srpsku državicu krajem dvanaestog stoljeća. Koliko god tlo bilo ne baš plodno uzgajali su Srbi duhan i uživali u svim njegovim napastima i neznanjima. Uf, baš ih žalim dok pišem ove retke. Mogli su promijeniti povijest da su kojim slučajem znali da će Hrvati poželjeti samostalnost, onu četrdesetih. Međutim, nisu imali među sobom proročicu Vavu. Rodila se puno kasnije. Za vrijeme Arkana, Miloševića. Da su znali za njene uratke kroz koje je predvidjela smrt obojici okretale bi im se kosti žaleći za njom. Da je obitavala u njihovo vrijeme mogli su ju poslati malo u budućnost, negdje tamo u dvadesete godine prošlog stoljeća. Ovako im kosti mirno spavaju i ostala im samo grižnja savjesti što su nastavili saditi duhan.

Nije niti knez Trpimir kojeg su došli Srbi tada tražiti za pomoć protiv Bugara imao potrebe za pretjeranu sadnju duhana. Sadili su i pušili Srbi i tada kao svi drugi. Ta je napast postala opasna za Srbe tek od osnutka ustaškog pokreta?!

Za precizno definirati godinu od koje pušenje postaje opasno za Srbe po meni je 1928. godina. Još preciznije, radi se o mjesecu prosincu navedene godine. Molim vas tema uopće nije smiješna, dapače toliko je opasna, toliko uznemirujuća da sam i osobno zabrinut za zdravlje naših susjeda Srba, Srba po Hrvatskoj i diljem svijeta. Mislim bilo je pušenje i prije štetno ali ne toliko dok zloćo Pavelić nije, pokušavajući ostvariti samostalnost, odabrao za svoju  oznaku samo jedno slovo!?

Sada je milion upitnika nad glavama svih čitatelja posebno nad glavama Srba. Kakve veze ima ustaški pokret sa pušenjem i kakve veze ima pušenje sa ustaškim  pokretom odnosno godinom osnivanja.

Nisu razlozi u eventualnom teroru ustaša naspram Srba i njihovih zasađenih površina duhana. Nisu. Nisu ih, vjerujte mi, ustaše tjerali na prekomjerno sađenje te napasti. Sadili su po potrebama, za sebe i malo za prodaju. Jednako kao i ostali uzgajivači. Sigurni budite da bi o tomu i danas larmali Srbi da su kojim slučajem živjeli pod tim okolnostima. Pravosuđe bi bilo zatrpano tužbama kao što je Marlboro kauboj tužio svog poslodavca. Nisu niti ustaše tjerale Srbe na pušenje onako prekomjerno da bi postalo opasno. Nije onda bilo posebnog zakona za pretjeranim za život opasnim  pušenjem po kafićima. Mogli su Srbi pušiti ili ne pušiti na svim javnim mjestima. Da se zaključiti pušili su oni umjereno kroz cijelu njihovu povijest. Nekad manje nekad više, ovisno kako su sadili i kako je koja generacija bila podložna ili ne pušenju.

Jesu li uz sve zloće koje su Srbima priredili ustaše dodatno brinuli za  zdravlje Srba posebno što se pušenja tiče. Nisu možda niti znali razloge štetnosti, odnosno jedne bitne činjenice koje skriva biljka duhan. Možda ustaše nisu znale tu činjenicu, taj podatak. Ja iskreno čisto sumnjam da nisu znali. Dobro su znali taj podatak ali su to vješto skrivali od Srba. Neka samo sade duhan, zaključili bi. Zloćo je bio taj Pavelić. Nije ni politika Nezavisne države Hrvatske imala kao prioritet Srbima otkriti činjenice, a znali su. Ako je zloćo Antiša znao, znala je i njegova politika. Prepreka istini je znate ono, mržnja i ostale ustaške nepodopštine naspram Srba.

'Ajde kada već nije politika Nezavisne države Hrvatske i svi suradnici Pavelića poglavito oni koji su brinuli oko zdravlja otkrila Srbima tajnu da ja danas, jer vjerujem da nikada nije kasno pomoći susjedu, otkrijem tu činjenicu.

Unatoč činjenici da uz sve užitke koje mi smatramo pozitivnima, kada nas netko tjera da prestanemo pušiti, sadrži on i metanol, i naftalin, i arsen, i butan, i amonijak naravno i nikotin. Dodatno ga obogaćuju olovom zbog jačine, sumporom zbog boje, antifrizom zbog vlage, azbestom zbog dužine pepela glavni razlog ipak nije u tim navodima!!! Mora da je onda stvarno neko čudo u pitanju kada opasnost ne leži u svim ovim zločestim aditivima i kemijskim elementima.

Tajna, činjenica, podatak o štetnosti leži u „krvotoku“ duhana!!!! Da u „krvotoku“, onom odgovornom da izraste napast uživanja. Naime nije problem rizika toliko u krvotoku koliko u obliku tog krvotoka!!! Pretpostavljam pušili bi Srbi  i dalje da nije tog oblika, bez obzira na svu štetnost.

Taj „krvotok“ ima toliko prepoznat oblik koji mnogim Srbima, posebno ovih dana Pupovcu, zadaje glavobolje. Nakon četrdesetak godina zabrana, slovo ponovno oživilo. Mislim živjelo je slovo u „krvotoku“ od vremena Onog što biljku kreira. Nikako da uspije Pupovac uz pomoć svih unutar i izvan Hrvatske da tu činjenicu stavi pod zakon. Nikako da tu činjenicu ukine, zabrani za sva vremena.

Vjerujem da sada već nagađate o čemu se radi!? Naime „krvotok“  duhana ima identičan oblik slova U.!!!!! !!!! Slovo koje je koristio ustaški pokret u svom pokretu. Da, vjerovali ili ne„krvotok“  duhana je slovo U.

Otuda sva moja strahovanja za zdravlje Srba, Pupovca i svih pisaca kolumni Srpskih Novosti. Zamislite koliko psiha mora biti jaka dok se voze kroz Podravinu tražeći ustašku tematiku o kojoj će pisati u kolumnama za Srpske Novosti a oko njih nemali broj hektara izraslih biljaka i hranjenih kroz slovo U. Onda u nedostatku ustaške tematike, smislit će već nešto u kancelariji, zapale cigaretu ne znajući da puše posljedice slova U. Izrastao njihov užitak, njihova slatka napast  iz slova U!!! Mislim da će kolumnisti Srpskih Novosti ukrasti ideju Keleminca i njegovih crnaca. Onu o paljenju novina, samo što će kolumnisti dodatno frkati listove, užitka pušenja radi. Neće ih paliti protesta radi.

Unatoč činjenici da se uživanje, pa tako i pušenje tolerira, no pod uvjetom da je zdravo i ne prijeti srpskoj psihičkoj ili biološkoj stabilnosti, znate ono čokolada, da, ali bez masnoća, Cola, da, ali dijetna, kava dvije, tri, da ali bez kofeina,  pivo može, ali bez alkohola; majoneza, da, ali bez kolesterola; seks da, ali siguran, tu su homoseksualci najsigurniji, duhan da, ali bez slova U, mislim da su Srbi na aparatima!!!

Znaju oni jako dobro da jedino iz zdravog „krvotoka“ izrastaju biljke i sada znaju da bez slova U nema duhana, nema onih lijepih listova. Poslije ovoga više niti kava Srbima neće biti toliko ukusna uz cigaretu, niti seks, bez obzira što im je premijerka iz porodice elgebetea a Boga mi niti majoneza.

Nisam siguran, ali iz preventivnih mjera suosjećanja, pušenja bi se mogli ostaviti seka Vesna i braco Pusić. Da, sjetit će se Pusići i kolumnisti Srpskih Novosti naroda Anda i okriviti ih što su za pušenje odabrali biljku koja za „krvotok“, za svoj život upriliči slovo U. Tek ovi iz Documente? Ako su kojim slučajem kreacionisti neće ni Bog ostati bez optužbi i prigovora. Sjetit će se oni u molitvi što je On mislio o Srbima kada je kreirao biljku. Ma ako su i evolucionisti neće Srbi okriviti amebu, sjetit će se oni Boga. Nikome ne ostaju dužni. Krivi će biti Srbima i dinosauri što nisu obrstili sav duhan i kada su nestali da je nestao i duhan.

Sada kada znaju tajnu što im je činiti?

Moje pretpostavke, znajući karakternu notu Srba, idu toliko daleko i toliko realno da vjerujem kako će Srbi postati jedina nacija koja kolektivno prestaje pušiti duhanske proizvode.

Mislim da će Vučić donijeti političku odluku i ići toliko daleko da će svaki Srbin dobiti poticaj u dobroj valuti(eurićima) sa najmanje četiri nule(10000) da se priključi naciji u ostvarenju odbacivanja slova U, da se odrekne pušenja. Ako pristupe akciji cijele obitelji bit će tu i bonusa, još dvije, tri novčanice sa četiri nule. Za one teže slučajeve, ovisnike siguran sam izgradit će sanatorije.

Dodatno će graničari dobiti zakon kojim nitko od turista ne može unositi duhan ili cigarete u Srbiju. Mislim da će zakon biti toliko rigorozan da neće biti opomene za neznanje, za prvi put već odmah kazna izgona na neograničeno i još deset godina povrh. Moramo ih razumjeti. Svi mi znamo na što su sve spremni ljudi ne bili izliječili ovisnost, pogotovo ako je o slovu U pitanje.

Dodatno im stanje na granici komplicira činjenica da koliko god graničari bili na oprezu, ipak su oni samo ljudi, neke stvari „procure“ preko granice. Terminom policije rekli bi ušlo bez pravilne kontrole i plaćene carinske pristojbe uz nadzor policije. Ako ga slučajno uhvate s „prstima u pekmezu“.

Mislim da će i tu Vučić naći rješenje!!! Replika kineskog zida. Međutim prije mora riješiti kosovare. Naime oni su tradicionalno kroz obiteljsku anamnezu strastveni pušači i nikako, bez obzira koliko u dobroj valuti bilo plaćeno odricanje, neće se odreći cigarete.  Stoga će Vučić iskoristiti trenutnu političku situaciju s Kosovom i svim pritiscima izvana da ih Srbija mora priznati i tako pojasniti naciji da je u zaštiti zdravlja bolje se odreći Kosova. Dodatno će uštedjeti na cigli dok bude gradio repliku kineskog zida. Preko nekoliko kilometara uštede. Pa nek* puše kosovari sami, neće više pušiti sa Srbima.

No poznajući navike drugih im susjeda posebice Rumunja bojim se da replika Kineskog zida neće biti dovoljna za zaštitu unosa duhana. Mislim da će Vule dodatno opteretiti proračun i napraviti dvostruki Kineski. U visinu, mislim.

Da je Vučić u problemima to je sada jasno i vrapcima na grani. No da problemi ne poznaju granice i to je činjenica. Idu oni po državama, idu kao virus gripe. Tako je u ne manjim problemima i njegov pulen Dodik.

Naime i navike muslimana, bošnjaka nisu ništa različite od navika Rumunja, mislim da su još veći ovisnici pušenja jer nema kafe kod muslimana bez cigarete. I rahatluka naravno. Ono malo muslimana što mu je ostavio njegov „heroj“ Ratko veliki je problem za Republiku Srpsku na ime pušenja. Mislim da će Dodik postupiti slično svom učitelju Vučiću i odreći se enklave Srebrenice sa svim muslimansko-bošnjačkim općinama. Neće muslimani i bošnjaci više pušiti sa Srbima iz Republike Srpske.

Oni Srbi razasuti po svijetu?? Mislim da će oni kriomice i dalje nastaviti pušiti. Znate svi mi smo ljudi a prilika čini lopova. Daleko od Srbije daleko od zabrane.

Eto dragi čitatelji, vi koji ste izdržali čitati do kraja zar nije pušenje veliki zdravstveni problem našim susjedima Srbima??? Je i ne samo zdravstveni već i geopolitički. Prekraja ova biljka granice, otuđuje srpski narod od europske perspektive, vraća ih nazad u onu tvorevinu iz dvanaestog stoljeća. Otprilike kao model mobitela marke Nokia. Od one gromade do jedva vidljivog na dlanu, i konačno nestane sa tržišta. Teško im je i ja ih potpuno razumijem, međutim siguran sam da će naći rješenje.

Jedino ne znam što će oni pušači sa Ravne Gore učiniti!? Oni, siguran sam neće prestati pušiti!!??

E moj narode Anda, e moji dinosauri, koje vi probleme napraviste Srbima!

 

Pozdrav od autora

 

P.S. Skoro zaboravih dokazni materijal, evo slika, evo dokaza:

Duhan

  

 

 Foto: DPCM

Komentar - Dida

 

 

 

 

Autor: Željko Galović - Dida

 

 Stavovi izraženi u ovom članku su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Domoljubnog portala CM.

 

 

Dida

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 403 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com