Open menu

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

 PRESS

KOMENTAR
Gdje je sustav, gdje su političari?
SABORSKI ZASTUPNICI - SRAMITE SE AKO SRAMA IMATE!
 
Vatrogasci

 

 

Piše: Dida

 

 

Kada zataji sustav probudi se narod. Probude se ljudi velika srca, velikih kao Velebit. Stavljaju sve na kocku. Svoje zdravlje, svoju imovinu i idu spašavati drugog, onog kojemu je taj tren potrebno. Pomažu vatrogascima najvećim humanistima na svijetu. Oni pak svaki ponaosob riskiraju svoj život da bi spasili tuđu imovinu ne pitajući za plaću, ne pitajući za ljetovanje, ne pitajući imaju li nekoga da im priskoči u pomoć, barem da im vode u tom trenutku dodaju da grlo puno prašine i dima osvježe.

 

 Gdje je tu sustav? Gdje su tu naši političari? Gdje je tu naša predsjednica?

...

Koliko mora izgorjeti hrvatskih šuma, hrvatskih domova, hrvatskih voćnjaka, maslinika i njiva punih roda? Koliko mora biti shrvanih hrvatskih duša, koliko mora poginuti, nastradati i biti ozlijeđeno ljudi, vatrogasaca da bi se sustav probudio i bio u punom svom zamahu u pomoći ljudima.

Koliko, pitam ja vas političare?

 

Možda se po vama bezobzirnim uhljebima događaju požari u nezgodno vrijeme

Tek ste otišli na godišnji od skromnih šezdeset i dva dana, pa kog vraga hoće sad ti požari. Taman ste riti namočili u moru a ono gori. Da, pretpostavljam da bi vam bolje odgovaralo da gori tamo, tamo daleko i da to nema nikakve veze s vama.

No kako ste vi i u svakodnevnom životu otuđeni od naroda i ne prepoznajte njihove muke i probleme, što ste pokazali ne tako davno izglasavanjem kozmetičkog ovršnog zakona, nije ništa novog i čudnog da vas ovi požari iritiraju, ne daju mira na vašem „zasluženom“ godišnjem odmoru koji traje ni manje ni više nego dvostruko duže od jednog radničkog.

Nemojte si umisliti kada narod vapi, viče i zove vas političare da vas narod želi tamo na licu mjesta na požarištu. Sačuvaj te Bože, dovoljno narodu namažete oči hodajući u predizbornoj kampanji. Ne treba narod vas na požarištu, jer kada narod doziva i proziva političare on priziva sustav da sustav radi i odradi u interesu naroda.

Taj sustav želi narod kako ovaj trenutno opožaren isto tako onaj raseljen i onaj obespravljen. Niste se trebali niti pomaknuti iz svoje saborske fotelje a mogli ste taj sustav postaviti na „noge“ i narod bi vam bio zahvalan. Bezbrižno ste mogli biti na svom skromnom godišnjem i pokazati empatiju prema narodu više od onog koji je poplavu usporedio sa puknutom cijevi u stanu.

Da, mogli ste riješiti da vas ima na vašem radnom mjestu. Tamo u Saboru. Pošto vas više nema nego ima nije ni čudno da se sada osjećate pomalo nervozni, ljuti, uvrijeđeni, inkomodirani što narod grakće.

No ne brinite, samo i dalje bezbrižno namačite noge, riti, ljubavnice, butelje, narod će kao i uvijek svojim velikim srcima, nadljudskim naporima, ujedinjen više nego ikada pobijediti i ovu napast od požara.

 

Vama samo jedna poruka:  S R A M I T E   S E   AKO  SRAMA  IMATE !!!!

„Ne smatram se dostojnim raspravljati o politici, ali neka mi bude oprošteno dodati kako nemam povjerenja u demokraciju, tu čudnu zloporabu statistike“.

 

Pozdrav od autora.

 Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Komentar - Dida

 

 

 

 

Autor: Dida

 

Dida

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 400 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com