Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 Komentar - DidaPRESS

KOMENTAR
Dokle ćete dozvoljavati da se žrtva hrvatskog vojnika "hosovca" povezuje sa ustaškim režimom?
Grobovi vam oprostiti neće!
 
HOS

 

 

Ovih dana u Hrvatskoj sve je slatko. Ne samo u Hrvatskoj, mnogo, mnogo dalje slatki se miomiris širi. Malo više po Srbiji, malo manje po Bosni i Hercegovini pa čak sve do Rusije.“Slatke“ se poruke izmjenjuju sa susjedima, sa diplomacijama, sa novinarima. Lijepo je to ako znamo da smo u mjesecu darivanja slatkih proizvoda. Ionako smo sveti Božić pretvorili u marketinški mjesec. Općenito, sve je slatko.

 

Zašto slatko? Trebalo je nekima ovaj gorki okus rasprava oko pozdrava „Za Dom spremni“ malo zasladiti. Trebao je netko pozornost sa eventualne epidemije istine oko podrijetla pozdrava skrenuti na svakodnevno ono što svi pomalo, ali sigurno "pušimo" - “kruha i igara“.

Tako su nam  svima, skoro svima, promakle izjave Predsjednice države i premijera Vlade Republike Hrvatske kako smo mi kao državna politika svim svojim tijelom, duhom, voljom i htjenjem u Sjevernoatlanskom  savezu, u narodu poznatijem kao NATO, a poglavito uz politiku Sjedinjenih američkih država. Zna se to odavno ali se malo lutalo, ovisno tko je stolovao na Pantovčaku. Naime, zauzeo premijer čvrsti stav u Ukrajini, sa stajališta političke opredijeljenosti, da smo mi država članica NATO-a i EU koja može pomoći podijeljenoj Ukrajini da postane jedno tijelo. Nastavno se oglasila i Predsjednica i podržala premijera. Uzjogunila se ruska diplomacija, onako usput otkazala skup gospodarstvenika,  i poslala nemali broj protestnih nota sa svih razina politike. Tko su ti Hrvati, pitaju se Rusi, da oni dijele političke packe?

Naravno, sve pohvale i premijeru i Predsjednici na zauzimanju čvrstog stava i jasnog opredjeljenja naše politike. Na stranu što sam mišljenja da su Ukrajinci, vrativši se malo u povijest i preispitali i proučili kakvim smo mi Hrvati to receptom riješili svoj problem mirne reintegracije, istog se momenta zahvalili na tako svesrdnoj pomoći. Ali, da se ja vratim mojoj poruci.

 

Što želim poručiti premijeru i Predsjednici vezano uz njihove izražene političke stavove vezano uz NATO i američku politiku?

Dragi moj premijeru, draža nam još Predsjednice s ovim perom vam poručujem da se prvo podsjetite tko su sve članice NATO saveza!? Vjerujem i siguran sam da znate, no da vas oboje podsjetim da je jedna članica  i vodeća ta ista Amerika čijoj se politici mi priklanjamo. Da je u NATO savezu jedna od članica i Nizozemska.

Zašto sam naveo od ove dvije države? Iz jednostavnog razloga što te iste države štite svoje vojnike od nečasnih i drugih napada i optužbi. Njihovi vojnici koji učestvuju u operacijama NATO saveza diljem svijeta obnašaju svoju dužnost shodno politici saveza i kao takvi zaštićeni su od politički montiranih procesa i progona, hoćete li američki, nizozemski vojnici ili vojnici bilo koje članice saveza.

 

Stoga pitanje i zahtjev vama:

  • Dokle ćete dozvoljavati da se žrtva hrvatskog vojnika „hosovca“ povezuje sa ustaškim režimom?
  • Kada ćete već jednom jasno i glasno reći  ovim političkim napadačima da zašute?
  • Do kada ćete dozvoljavati blaćenje najsvetijeg što su dali, njihov život na oltar Domovini?
  • Do kada ćete dozvoljavati da roditeljima koji su ostali bez svojih najmilijih ove "gnjusobe" od kritičara zabijaju nož u nikad zacijeljene rane?
  • Do kada ćete dozvoljavati da netko pokušava iz udobne fotelje pozvati narod na skidanje  ploče, onako jednostavno, "šrafncigerom"?

Do kada, pitam do kada?

 

Kao što se gospodo svake godine prisjećamo žrtava totalitarnih režima, isto tako svake godine jasno i glasno recite narodu da je žrtva branitelja u Domovinskom ratu svetinja i da kao takva zahtijeva  pijetet ništa veći niti manji u odnosu na žrtve totalitarnih režima.

Kad ste tako čvrsto zauzeli stav vezano uz politiku, zahtijevam od vas da zauzmete još čvršći stav prema svim ovim bezličnim i neopravdanim napadima na svetu žrtvu naših suboraca.

Ponavljam već davno rečeno: "mi preživjeli možemo vam oprostiti, ali grobovi vam oprostiti neće".

 

Pozdrav od autora.

 Foto: 1. UCM

Komentar - Dida

 

 

 

 

Dida

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 230 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com