Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 Komentar - DidaPRESS

 
SANU

 

 

Srpski Memorandum SANU je primjer vrlo teškog političkog rastrojstva izazvanog još težim paranoičnim halucinacijama srpskih akademika i političara. Kao da su cijelo vrijeme smišljanja i pisanja temeljnih odrednica i smjernica Memoranduma bili na bijelom, ne papiru, već prahu.

 

Naime, prvotno su ti akademici i političari Srbiju ugurali u još jedan rat tvrdeći da je Srbija dobila sve ratove od evolucije čovječanstva pa i ranije na ovamo. Nošeni takvom mišlju tvrdili su da će dobiti i ovaj Domovinski rat. Njihove misli otpuhala Oluja. Potom su ti isti huškači postali babe narikače Srbije i srpskog naroda. Preko noći do jutra utvrdili, napisali ali ne i zaključili spisak da su ustaše na spavanju pobile više od  20 milijuna Srba, što je nepismenost odmah prihvatila kao povijesnu činjenicu.

Ostalo je još za utvrditi koliko je Srba ubijeno u Srebrenici i koliko ameba nije uspjelo pod djelovanjem ustaša postati Srbinom. Potom zaključuju spisak. Možda ostao koji majmun upitan, nema veze, biti će pridodan Jasenovcu.

Zatim su poslije smrti nesvrstanog i  neprežaljenog bravara  smatrali potrebnim nešto poduzeti da Srbija bude velika, berićetna i prosperitetna zemlja. Mora biti velika barem poput dvije Rusije i dvije Kine zajedno, ako ne može biti kao deset Amerika i Mars. Naravno sa svim svojim SAO krajinama diljem svijeta: Sao Paulo, São Nicolau, São Miguel, São Vicente i da ne nabrajam sve druge "sao", jer ove u Hrvatskoj su, narodski rečeno, na traktorijadi  popušili.

Naime, osim što su pokazali visoku razinu političke nepismenosti kroz pisanje smjernica Memoranduma i nepoznavanja činjenica, te lupetanja sve u cilju ostvarivanja "Velike Srbije", pokazali su da je razina razmišljanja srpskih akademika i političara gora čak i od razmišljanja antifašista Hrvatske! Da li je? Hm!

Činjenica je da su pokazali ogromnu dozu političke nepismenosti i to je neosporno, ali da su u jednom uspjeli to im nitko ne može osporiti! Uspjeli su "natjerati" hrvatsku političku antifašističku kremu da i oni na tragu braće im Srba naprave u Hrvatskoj takav jedan Memorandum  imena "Hrvatski antifašistički franko uradak"!

Antifašisti

Kao što je poznato da se u trgovini koristi klauzula franko koja obvezuje prodavača da o svom trošku, po utvrđenoj cijeni, dostavi ili kupcu stavi na raspolaganje robu na ugovoreno mjesto, tako su i antifašisti franko planski iskrojili hrvatsku sadašnjost kroz smjernice svog memoranduma.

Prvo franko mjesto u smjernicama HAFU je kardinal Stepinac. Drugo franko mjesto je "šahovnica", treće franko mjesto je pozdrav „Za Dom spremni“ i četvrto franko mjesto  je Jasenovac.

Nisu antifašisti išli u duboke analize, jer za tako nešto napisati treba i pameti kao preduvjet, a ne samo larmanje i štovanje bravarove petokrake. Zato su oni skratili što je kraće moguće da ne bi dokazali političku nepismenost kao i Srbi. Da li su uspjeli ili nisu? Nisu!

 

Kardinal Stepinac

Stepinac

Najsporniji su im, dakle, vjerski prelasci iz Pravoslavne u Katoličku crkvu. No, valja istaknuti da je rijetko tko u to vrijeme mogao po crkvenim pravilima prijeći iz jedne vjere u drugu. Zatim spočitavaju kardinalu Stepincu da je premalo utjecao kao crkveni vrhovnik na tadašnju politiku. Danas pak biskupu Vladi Košiću spočitavaju da previše svojim izjavama utječe na politiku. Nitko ne stvara problem u tome da se otvoreno iznesu prigovori na Stepinčev rad, ali da to bude obrazloženo objektivnim činjenicama, a ne štetnim ideologijama i starim mitovima, odnosno da nitko sebi ne prisvoji 'pravo na laž', pa ni onda kada je to u državnom i nacionalnom interesu. Potom preko svojih povjesničara Jakovine, Klasića, Markovine larmaju i lamentiraju jer nikakvih novih činjenica niti dokaza nemaju, već su samo preuzeli komunističku propagandu, odnosno ono što je zapisano u komunističkoj presudi protiv Alojzija Stepinca.

Dakle ništa od činjenica, pusta komunističko - antifašistička propaganda.

 

Šahovnica

Šahovnica

Nije tako davno bilo kada je Hrvatska po prvi puta na svoju zastavu stavila grb poznat u narodu kao "šahovnica". Nemali broj antifašista digao se na "prednje noge",  sve u cilju dokazivanja da je to ustaški grb. I nisu se digli samo antifašisti koje su crvići već odavno pojeli. Kad ono, podsjetili Hrvati da taj isti grb stoji u senjskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije od 1502. godine.

Dakle ništa od činjenica pusta komunističko - antifašistička propaganda.

 

Pozdrav „Za Dom spremni“

za dom spremni

Što im je preostalo nakon što su uhvaćeni u laži i ostali bez argumenata glede šahovnice nego se okrenuti povezivanju pozdrava "Za Dom spremni" sa ustaštvom. Činjenicu da je pozdrav zloupotrijebljen i da su činjeni zločini, ali je i neosporna činjenica da pozdrav nije nastao u režiji ustaša već davno prije. Da, davno, oko četiristo godina prije nastanka NDH o čemu sam u prijašnjim člancima i pisao, pa samo da podsjetim kako je Mirko Kolarić tisuću devetsto i neke napisao: ... "Za slobodu i za dom već se krvav bije boj. Za nju svak' će spreman dati junački sad život svoj! Za slobodu i za dom!"... i dokazao da je pozdrav Za Dom spremni nastao puno prije.

Dakle ništa od činjenica pusta komunističko - antifašistička propaganda.

 

Jasenovac

Jasenovac

Navesti ću samo jedan primjer, a takvih je na stotine, komunističko – antifašističke arogantnosti vezane uz spisak pobijenih u Jasenovcu. Koliko su bili nepismeni, šlampavi i bahati u stvaranju mita zvan Jasenovac pokazuje i ovaj primjer.

Dakle, na mrežnom jasenovačkom popisu nalazi se Pavao Löw, rođen 1910. godine u Zagrebu, od oca Alfreda. Prema navedenim podacima ubijen je od ustaša u logoru Jasenovac, ali autori popisa nisu napisali godinu smrti jer je nema niti u izvornim podacima. U napomeni je kao izvor podataka za Pavla Läwa naveden komunistički popis iz 1964. godine. Dva Pavla, Läw i Löw, prema podacima iz dvaju različitih izvora imaju oca istog imena, iz istog su grada, stradali su u istom logoru na isti način. Jedina razlika su dva različita njemačka preglasa!!! Znači ista osoba je upisana dva puta i to ne zbog šlampavosti ili nepažnje, jer se količina svih navedenih, a i još nenavedenih "pogrešaka" u jasenovačkom popisu ne može objasniti samo neznanjem i nesposobnošću, već tu mora biti uključena mržnja i zloba, a sve s namjerom da se što više umnoži broj navodnih žrtava u nedostatku pravih, kako bi se i dalje održavale komunističko antifašističke laži. Na srpskoj mrežnoj stranici koja je dostavljala imena "žrtava" uvaženim stvarateljima mita Jasenovac navode da su tom Läwu i Löwu u logorima Jasenovac i Stara Gradiška stradali otac Alfred, majka Malvina i sestra Elza. Koliko su pouzdani podaci iz srpskog "Spiska", tj. iz komunističko - antifašističkog popisa iz 1964. godine vidi se iz podatka da je kći Elza Löw  godinu dana starija od svoje majke Malvine??? Dodao bih ovim nebulozama i stvarnu činjenicu da su ta dva Läwa i Löwa bili istinski jedan čovjek koji se zvao Pavle Levaković i bio nekadašnji igrač nogometne reprezentacije Kraljevine Jugoslavije iz 1930-ih godina. Na toj istoj mrežnoj stranici nalazi se dosta opširan životopis pa se tako može saznati da je prema tim podacima Pavao Löw/Läw alias Pavle Levaković rođen u Zagrebu 1910. godine, a umro je 01.01.1986. u Dubrovniku????

Dakle ništa od činjenica pusta komunističko - antifašistička propaganda.

 

Eto o kakvoj se sve bestijalnosti antifašističkog memoranduma radi. Pokazali su da uopće ne posjeduju moralne ljudske vrednote i  k tome dodali opću nepismenost. No političko neznanje i politička laž, kao i braće im Srba, su im osnova življenja, rada, nauka i izumiranja, ako ikada izumru.

Drže se antifašisti one čuvene bravarove izjave kada ga je novinarka upitala gdje bi želio biti sahranjen nakon smrti? Veli bravar: "Ako ja ikada umrem...". Za takve je Honoré de Balzac davno napisao.... "Čuvajte se brbljivaca koji žrtvuju smisao radi praznih i gromkih riječi".

 

Pozdrav od autora.

 Foto: 1. Wikipedia, 2. vecernji.hr, 3. stepinac.zg-nadbiskupija.hr, 4. Youtube, 5. Youtube, 6. forum.hr

Komentar - Dida

 

 

 

 

Dida

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 521 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com