Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
 

 

Englezi i Amerikanci se u zadnje vrijeme ispričavaju za mnogo povijesnih nepravdi i zabluda. Osim isprika Indijancima, obojenima za sustav ropstva, sada se krenulo i u isprike zbog vlastitih vjerskih zabluda kako jednih tako i drugih. Naime, hoće malo pomalo uvesti Bibliju u škole kao dokaz nastanka čovjeka jer je Darwin, sportskim rječnikom rečeno, „pročitan“.

 

Isprika za Oluju - Crne MambeOvih dana su i kod nas krenule isprike prvo anonimno pod okriljem noći postavljajući  plakate i čekajući reakciju. Kako je izostala reakcija mjerodavnih institucija kreće drugi korak, identifikacija svih okupljenih oko isprike. Čekali su signal svojih udbaških isljednika da provjere kako diše bilo hrvatsko. Uzbunio se Facebook, pokrenula se lavina i probudili se branitelji. Ispričali se branitelji svom narodu i iskreno priznali „svoje grijehe“ kako nisu do kraja riješili četničko koljačko pitanje. Kapa do poda svim braniteljima na isprici. Dakako, došli branitelji i na Trg i riješili pitanje ovih desetak anonimusa, poslušnika, plaćenika, pudlica.

Međutim, neki ljudi prečesto izgovaraju riječi koje se koriste kao isprika. Jedan je primjer iz Japana gdje  se riječ sumimasen, koja se obično koristi u tu svrhu, može čuti tisuće puta dnevno.

Dakle, razumjeti razliku između isprike i opravdanja za svoja djela može biti važno kao i razumjeti razliku između spasenja i osude. Pravilno razumjeti razliku između ta dva pojma je od vrle važnosti. Kada razumijete koja je razlika, možete povući liniju u pijesku i reći "to je ono što spašava", ili "to nije ono što spašava".

To je ono što opravdava vaše djelo za koje ste plaćeni. To je ono djelo lijepljenja plakata, to je ono djelo poticanja na mržnju, to je ono  djelo doći na Trg unatoč policijskoj zabrani, to je ono djelo vrijeđanja svojih neistomišljenika, to je ono djelo podaništva. To je sve ono što žele od vas György Soros, svi hrvatski jugoslaveni, komunisti pod mantrom antifašizma i svi oni koji ne vole Hrvatsku. To je ono opravdati dodijeljena financijska sredstva. Dakle, niste shvatili i razumjeli razliku i nema linije u pijesku.

Da li ste se opravdali? Niste! Ostajete i dalje obični štakori koji sada šute u svojim jazbinama do slijedeće akcije jer  niste svjesni svojih nakana za isprikom, jer to radite u ime i na ime nalogodavaca.To je samo još jedan njihov perfidni pokušaj krivotvorenja povijesne istine, nastavak kriminaliziranja obrambenog rata.

Izrazi žaljenja i isprike nakon lošeg postupka (čitaj ratnih zločina) smiruju situaciju i pridonose miru i to treba učiniti, i tu se slažem s vama.

Ali tko, tko se treba ispričati? Velikosrpska politika i njeni slijednici su ti koji se moraju ispričati hrvatskom narodu, pa zato gospodo „zagrebački“ ispričnici put Beograda.

Okupite političku svitu Srbije koju predstavljaju Ivica Dačić, Aleksandar Vučić,Tomislav Nikolić, Aleksandar Vulin i ini te zajedno držeći se za rukice dođite na hrvatsku granicu pozovite hrvatski narod kleknite i istinski se ispričajte. Iskreno, nadasve iskreno se ispričajte.

Tada ćete razumjeti razliku između isprike i opravdanja za svoja djela i shvatiti koliko je važno razumjeti razliku između spasenja i osude. Tada ćete razumjeti razliku između ta dva pojma i njihovu važnost. Tada  kada budete razumjeli koja je razlika, možete povući liniju u pijesku i reći: "To je ono što spašava!“.

Davno je Ciceron rekao za takve kao vi:

„Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore“.

„Svatko griješi, ali samo luđak ustrajava u grešci“.

Foto: N1 (video materijal)

komentar

 

 

Dida

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 300 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li članstvo Ukrajine u NATO-u?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com