Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 Komentar - DidaPRESS

 
klemm - milošević

 

 

Svaka budala ide do vrhunca svoje nemoći i potom strmoglavo pada još dublje od početka svog prvog budalesanja. Tako će završiti i „naši“ braniteljski pregovarači. Nekako bi mogli i razumjeti budale ako to rade na svoju štetu. Ali kako razumjeti ove koji to rade na štetu svih branitelja?

 

klemm - milanovićNo, što drugo očekivati od onih koji su nedavni prosvjed branitelja zloupotrijebili i pretvorili u politički igrokaz. Što drugo očekivati od njih koji su vodili predizborne razgovore sa Milanovićem? Istim onim Milanovićem koji je nedugo prije tog sastanka uz pomoć svog „unutrašnjeg“ sa specijalcima pod punom ratnom opremom jurišao na njih. Naime, izjavili su oni još na tom predizbornom sastanku sa Milanovićem da bi oni i sa Vučićem pregovarali. Javno su apelirali na predsjednicu da im dogovori sastanak, sigurno su i Milanovića priupitali u onako prisnom i opuštenom razgovoru da i on potegne svoje veze. Potom su po najnovijim medijskim napisima i ostvareni nekakvi kontakti. Dakle što smo mogli očekivati drugo nego još jedan apsurd, još jedan politički igrokaz.

Kako bilo, oni su se bezuvjetno stavili kao jedini relevantni pregovarači u ime svih branitelja. Pri tome im netko iz sjene, one političke, "drži štangu". Neću ulaziti u njihove razloge zbog čega to rade jer, siguran sam, vrijeme će to vrlo brzo razjasniti. Isto tako sam siguran da je jedan od razloga rješavanje osobnih problema, no kako sam napisao, neću ulaziti u dublju analizu.

Ono što je puno bitnije u cijeloj ovoj sagi oko pregovora jest pitanje s kime oni to žele pregovarati!? Tko su ti srpski ratni veterani i kako su nastali?

vukovarvukovarvukovar

(Foto: Profimedia)

Slovenci su, poznato je, ratovali tri dana i logički je i zakonski da imaju ratne veterane. Ako znamo, a znamo, da je službeno stajalište srpske politike da Srbija nije vodila rat u Hrvatskoj, zakonske osnove nema! Znači po zakonu gledano to nisu udruge ratnih veterana, to su nekakve udruge nastale na mirotvornoj osnovi sa nekakvim „mirisom rata“!? Onim mirisom koji su pokupili dok su gledali rat na televiziji i dok su onako svečano uz crvene ruže ispraćali tenkove u Hrvatsku. Pokupili su još nešto mirisa rata po raznim vojnim skladištima gdje su punili lanč pakete za gladne borce i brojali im čarape da se nedaj Bože prehlade i prikupljali pisma  od rodbine i djevojaka da i za onaj psihološki moment njihovi borci ne budu uskraćeni. Natovarili bi oni i koji kamion municije onako nek' ne "usfali" njihovim borcima. Uglavnom su vrijeme tratili pomažući kroz humanitarni rad u Crvenom križu, dalo bi se zaključiti, onako gledajući  zakonski.

Dakle, gospodo „naši“ pregovarači zakonske osnove za nešto pravno postići u dogovorima nema. Jednom jedinom riječju NEMA. Na pregovore sa ovim ratnim veteranima možete poslati Documentu, Platformu 112, Occupy Croatia i njima slične.

šešeljevciIli je ipak ono drugo, što cijeli svijet zna osim Srbije i srpske politike, da je Srbija ipak vodila rat i to onaj agresorski u Hrvatskoj i da su oni bili učesnici tog rata.

No, hajmo biti i toliko popustljivi i zaobiđimo zakonski okvir nastanka udruga tih srpskih ratnih veterana, jer ipak se radi o rješavanju pitanja nestalih hrvatskih branitelja. Postavlja se pitanje gdje su provodili vrijeme za Domovinskog rata? Jesu li slobodno vrijeme trošili po srpskim diskačima i nogometnim utakmicama srpske lige, malo hendikepirane ali ipak lige, i kako sam već napisao volontirajući, ili su ipak, barem onako relaksacije radi, vikendom ratovali po Hrvatskoj i Bosni. Onako došlo se  ubiti dosadni vikend pa ostalo par godina do "traktorijade".

Gospodo naši „pregovarači“, evo nekoliko predpitanja o kojima bi trebali razmisliti prije sastančenja:

 • Jesu li ti vaši pregovarači bili među onima koji su ulazili tenkovima u hrvatska sela i vršili masovna ubijanja nedužnih civila?
 • Jesu li ti vaši pregovarači učestvovali u odvođenjima ranjenika iz vukovarske bolnice, ne na daljnje liječenje već na strijeljanje?
 • Jesu li  u Dvoru ti vaši pregovarači učestvovali u ubijanju nemoćnih bolesnika sa duševnim problemima?
 •  Jesu li ti vaši pregovarači učestvovali u tjeranju civila u minska polja po Slavoniji?
 • Jesu li svom današnjem predsjedniku, inače po zanimanju četnički vojvoda, u Antinu ti vaši pregovarači privodili civile da ovaj isproba svoj pištolj na živim metama?
 • Jesu li stajali ti vaši pregovarači pored današnjeg im premijera vlade Srbije u Glini devedesetih kada je ovaj sa bine poručivao Hrvatima da Banija nikada neće biti Hrvatska?
 • Jesu li stajali ti vaši pregovarači pored tog premijera, naravno po zanimanju četnički vojvoda isto kao i predsjednik, na Palama kada je muslimanima poručio "...za jednog mrtvog srbina ubiti sto muslimana"?
 • Jesu li ti vaši pregovarači učestvovali u genocidu poznatom i priznatom u cijelom svijetu osim u Srbiji znanom po imenu Srebrenica?
 • Jesu li uopće poštivali ratne konvencije o pravima zarobljenika ti vaši pregovarači?

Dakle, da ne nabrajam više, jer oko srca me steže i vraća mi se žal i  tuga za svim tim žrtvama i gnjev prema nerazjašnjenim zločinima koje su počinili  vaši srpski ratni veterani, budući pregovarači. Mogao bih knjigu o tim njihovim zločinima napisati ali sam vama, našim  „pregovaračima“, postavio samo par upitnika da provjerite te informacije prije sastančenja,  jer siguran sam da nitko od vas ne zna jesu li ili nisu učestvovali u tim strahotama. Sve činjenice naginju prema tome da su im ruke krvave do laktova.

vukovarvukovarvukovar

(Foto: Profimedia)

No, ono vezano uz taj mogući sastanak je vaša dosadašnja vjerodostojnost u radu na zaštiti prava branitelja i pravna „jačina“, odnosno tko vas sve od udruga proisteklih iz Domovinskog rata podržava?

Do sada obznanjeno, podržava Klemm Jukića i Jukić Klemma. Vrvi Facebook izjavama stotine predsjednika udruga proizašlih iz Domovinskog rata o neodobravanju tog sastanka, među kojima je i legendarni Bruno Zorica Zulu koji je i napisao: “Udruga 'Bojna Frankopan' ograđuje se od bolesnih ideja Josipa Klemma" i poručuje mu "prestani tražiti pet minuta slave preko kostiju naših suboraca !  Pametnom dosta!

Dakle gospodo, nemate svebraniteljsku podršku, jer niste proveli javnu raspravu među braniteljima na tu temu i razmotrili što oni misle o tome, pa zato ne potežite bika za rogove a „muda nemate nastaviti se boriti“.

Jer kada si uzmeš za zadatak rješavanje jednog najosjetljivijeg pitanja, a to je pitanje nestalih branitelja, a nisi mogao pojasniti hrvatskoj javnosti više od šest mjeseci zašto prosvjeduju branitelji u Savskoj, pokazali ste da niste sposobni niti dvije nacrtane ovce sačuvati a da vam ne pobjegnu.

Da ne navodim kako bi to vaše „pregovaračko masiranje“ proizvelo  političke minuse Hrvatskoj sve na tragu “ko nas bre zavadi“, te dovelo do izjednačavanja odgovornosti i srpskog izbjegavanja priznanja pokušaja ostvarenja svoje velikosrpske ideje.

vukovarvukovarvukovarvukovar

(Foto: Profimedia)

No, evidentno je, počeli ste raspravu i utopili se u njenom sadržaju jer ste totalno nesposobni, što govore činjenice, i da ne upotrijebim neku bezobraznu formulaciju kao posljedično stanje mog jezika izazvano vašim budalesanjem, držim se one dalmatinske ...ajte ća kući!

 

Komentar - Dida

 

 

 

 

Dida

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 250 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com