Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 PRESS

KOMENTAR
Nije se ubio, ubili ga oni za koje se borio!
OPANAK OD OBRAZA
 
Nenad Šuster

 

 

Piše: Dida

 

Suočiti se sa onim što je ispravno, i ne uraditi to, ukazuje na manjak hrabrosti !

 

Sjetim se mnogih koji su naoružani samo ponosom i ljubavlju prema jedinoj im Domovini otišli u rat. Otišli da se ne bi vratili. Otišli i položili mlade živote na oltar svojoj Domovini da nam bude ponosna, spremna za nove naraštaje.

 

Siguran sam da i vi dragi čitatelji poznate nekog iz svog susjedstva koji je otišao tiho ne slaveći svoj odlazak, jer svi mi u svojim životima imamo bar jednog. Borili su se za sve Hrvate, nisu pitali za stranačku opredijeljenost, nisu postavljali uvjete tko može biti predsjednik, premijer, tko može biti sudac, birokrat, kao što neki danas to žele i na tome rade.

...

Da, položili su svoj život za sve njih, neznane i znane, lijeve i desne, crvene, narančaste i plave. Dali su svoje sve da bi danas njihovim preživjeli prijateljima i svim Hrvatima bilo bolje. Jesu li znali kakva će biti hrvatska zbilja poslije rata??? Nisu!!!

 

Čitamo svakodnevno, kako po tiskanim isto tako i po elektronskim medijima - ubio se branitelj, bacio se branitelj sa balkona, raznio se branitelj bombom, objesio se branitelj.

Sada sam ljut sam na sebe što napisah riječ objesiti!!! Zašto? Zbog nekih obveza prekinem pisanje članka i odem u prostorije udruge. Što imam tamo za čuti!? Objesio se moj, naš ratni prijatelj, suborac Nenad u svojoj kući!! Sada nastavljam još više ogorčen, još više ljut i neću imati obzira prema nikome koji su odgovorni ne samo za njegovu već za smrt tisuće branitelja koji su si oduzeli živote po završetku rata.

Nije se ubio, nije se objesio, ubilo ga!! Ubili ga oni za koje se borio i za koje nije pitao kojoj stranačkoj boji pripadaju. Ubili ga oni birokrati za koje je položio svoje sve a oni mu rješenje napišu negativno. Ubili ga oni koji ga bez posla ostaviše kao što su napravili Josipu iz Đakova. Proglasili ga nesposobnim za rad i nesposobnim za mirovinu!!!??? Napisali mu presudu, ubij se vidiš da si za ništa!

 

Objesila je politika moga suborca Nenada koja se nije našla odgovornom niti zahvaliti mu na njegovom doprinosu u oslobađanju Domovine, nego je dušmane koje je tjerao iz okupirane Domovine vratila u politiku. To ga je objesilo, dragi njihovi političari.

Ubilo ga što branitelje ti isti dušmani danas nazivaju parazitima i lažnjacima i licitiraju sa brojevima umrlih i ranjenih.

Ubilo ga je šikaniranje onih za koje je dao zdravlje i život, što mu se ne pruža poštovanje koje imaju ratni veterani u svim civiliziranim zemljama svijeta. Ubilo ga što mu pljuju po simbolima pod kojima se žrtvovao i što to čine oni koji mu nisu dostojni čizme očistiti.

Ubilo ga svakodnevno gledanje voljene Domovine i naroda koji pate pod nesposobnim vodstvom a nije se za to borio. Ubilo ga je što ga zbog ratnih trauma izazvanih nesanicom i duševnim nemirom nazivaju luđakom ili lažnim bolesnikom, što pola svojih primanja, ako ih ima, troši na liječenje i lijekove.

Ubilo ga što društvo dozvoljava da svaki šugavi pas na njega diže nogu, što se prihranjuje takvo opće mišljenje o braniteljima da ga se njegova obitelj srami. Što pri traženju prava na birokratskim šalterima mora šaputati izgovarajući svoj braniteljski status. Objesile su ga državne institucije koje populaciju kojoj pripada ne čisti od onih koji tamo ne pripadaju.

Ubila ga je nemoć da bilo što promijeni, ubio ga je osjećaj krivnje jer nije to ono za što se on borio a stavljaju mu odgovornost na leđa.

 

...

Da, mnogi su dali svoje živote u ratu, da biste vi danas, u miru, ubili Josipa, raznijeli bombom Marina, bacili sa balkona Hrvoja, objesili mog suborca Nenada.....

Sjajni ste vi  neki ljudi. Ma niste vi sjajni, već samo jedna obična kukavelj kako je napisao moj prijatelj Željko u jednom od komentara. Sramite li se bar malo vi, njihovi političari, vi za koje se borio Josip, Hrvoje, Nenad...

 

Dragi moj Nenade, dobro je rekao onaj tko je definirao prijatelja kao polovicu vlastite duše. Imao sam istinski osjećaj da su naše duše bile jedna duša u dva tijela.

 

Laka ti hrvatska gruda!

 

Pozdrav od autora.

 Foto: UCM

Komentar - Dida

 

 

 

 

Autor: Dida

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Dida

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 473 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr