Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 PRESS

KOMENTAR
Laž je  vid srpskog patriotizma i potvrda njihove 'urođene inteligencije'
Načertanije četničkog vojvode Vučića
 
Vučić

 

 

Piše: Željko Galović - Dida

 

 

Srpski silovatelji i dan danas hodaju slobodno po Vukovaru u „Batinim“ cipelama

 

 

... „naši“ Obilići oslobodili nas od nekrsta“... „nebeska“ Srbija...„do istrage vaše ili naše“... „palanački duh, krivac je „napolju“...

Ne možeš izgubiti ono što nije tvoje i ne možeš izgubiti već jednom izgubljeno, rekli bi pametni, iskusni, jednom riječju praktičari.

 

Ali kako od toga negativnog događaja napraviti pozitivno oku, uhu i umu? Kako od nečeg povijesno negativnog napraviti katarzu, onu po Aristotelu, koja će pokrenuti naciju? Stvoriš mit!!! I to ne bilo kakav i bilo kojeg imena.

...

Kosovski mit!

Zazvali Srbi duše mrtvaca Kosovske bitke i stvorili trajno duhovno stanje nacije i velikosrba kao temelje velikosrpskih snova. Nisu Srbi dozvolili palanačkom duhu da dođe do istine i da dožive kao nacija pročišćenje, ono duhovno.

U srpskoj povijesti je tako mit o Kosovskoj bitci uzet kao povijesni usjek i stvorena je na osnovu nje kronologija koja je dovela do skrivanja srpske istine (čitaj laži) i stvaranje srpskih mitova i obmana na račun nacije s opravdanjem o ugroženosti Srbina gdje god on bio.

Stvorili temelje nacionalne kohezije, ali i „svetoga srpskog prava“ na dominaciju nad svim drugim narodima. Prisjetimo se izjave vladike Nikolaja Velimirovića kao predstavnika vrha Srpske pravoslavne crkve, koji je na osnovi Njegoševa epa formulirao ideju o tome da je Srbe i Crnogorce Nebo predodredilo za misiju i dominaciju nad južnim Slavenima. Izjava izrečena u samo predvečerje balkanskih ratova. Čista mitologija popraćena krivotvorinama koje se obnavljaju i danas i žive u ideji Velike Srbije.

..."Iz ovog poznanja proističe čerta i temelj srpske politike, da se ona ne ograničava na sadašnje njene granice, no da teži sebi priljubiti sve narode srpske koji ju okružavaju“...

 

Jedna od krivotvorina je i izjava predsjednika Srbije, inače poznatiji kao četnički vojvoda, koji je rekao da prijedlog Zakona o hrvatskim braniteljima u kojem se Srbija navodi kao agresor otvara Pandorinu kutiju, jer će se onda u Srbiji donijeti još 500 zakona o tome što je napravljeno Srbima u Jasenovcu ili Oluji. Dakle, negira srpsku agresiju na Hrvatsku.

 

Što bi on to mogao dodatno navesti što je to Srbima napravljeno u Jasenovcu što Hrvatska ne priznaje?

 • Možda činjenicu, na koju Hrvatska šuti, da na spisku žrtava ima osoba koje su još dugo, dugo živjele poslije zatvaranja Jasenovca kao logora!
 • Možda činjenicu, na koju Hrvatska šuti, da na spisku ima tri puta navedeno ime i prezime iste osobe!
 • Možda činjenicu, na koju Hrvatska šuti, da je u logoru Jasenovac najviše pobijeno ustaških vojnika iz četveroreda i to nakon, po antifašistima, službenog zatvaranja logora! Uz skromnu opasku, bez presude!

 

Bilo bi interesantno čuti iz usta četničkog vojvode, trenutno u ulozi predsjednika Srbije, ovu istinu. Nikada!

Kosovski mit i Dobrica Čosić na snazi.

 • “Laž je srpski državni interes”.
 • “Mi lažemo da bi obmanuli sebe, da utešimo drugoga, lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja, lažemo zbog slobode“.
 • "Laž je  vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije“.
 • "Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.”
 •  “Laž je srpski državni interes. Laž je u samom biću Srbina”.
 •  “U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina”.
 •  “Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž.”

 

Što bi on to mogao dodatno navesti što je to Srbima napravljeno u Oluji što Hrvatska ne priznaje i ne zna? Sve već viđeno, dogovorena traktorijada. Prenosile televizijske kuće.

Dodatno je četnički vojvoda, znajući da u Oluji nema šanse poentirati, dodao kako je vrlo teška situacija Srba u Hrvatskoj i rekao da se u Beogradu priprema Deklaracija o zaštiti Srba..."Volio bih da Hrvati ponekad obuju naše cipele, ja se stavljam u njihovu poziciju i razumijem što ih muči, ali bih zamolio da i oni razumiju probleme Srba i ono što Srbi neće prihvatiti"... rekao je Vučić.

Zna Vučić da srpski silovatelji i dan danas hodaju slobodno po Vukovaru u „Batinim“ cipelama, onih iz tvornice Borovo. Dodatno nagrađeni i radnim mjestom u vukovarskom Vodovodu. Zna Vučić da im je teško hodati u starim  modelima cipela, a Hrvatska nikako da se sjeti uz aboliciju da propiše i svake godine nove cipele.

Sasvim dovoljno razloga za Deklaraciju a još više za prijavu Europskoj komisiji za nadzor poštivanja prava vukovarskih manjinaca (čitaj silovatelja).

 

S velikom dozom opreza, poznajući velikosrpske ideje i svu istinu kosovskog mita mogu sigurno napisati da su vojvodine izjave samo nastavak Načertanija koje se temelje na ovoj rečenici:

..."Iz ovog poznanja proističe čerta i temelj srpske politike, da se ona ne ograničava na sadašnje njene granice, no da teži sebi priljubiti sve narode srpske koji ju okružavaju“...

 

Neki ljudi pobjeđuju, osvajaju, ali Srbe osjećaj gubitništva tjera kako bi se iznova dokazivali, pa tako nastavljaju sa „pobjedama“, sve do trenutka kada, istrošeni, padnu pod noge neprijatelju. Onda tek shvate da su sve dotadašnje pobjede pretvorili u životni poraz, jer nikad nisu pobijedili srcem, već su, u želji da budu pobjednici u očima drugih, nesvjesno pobijedili sebe.

 

 

Pozdrav od autora.

 Foto: UCM

Komentar - Dida

 

 

 

 

Autor: Željko Galović - Dida

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Dida

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 183 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
 • Votes: (0%)
 • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr