Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 PRESS

KOMENTAR
Neka sam i ustaša, neka sam i desničar - meni je istina iznad svega
Nakon što je Ivanka Toma oplela po braniteljima, branitelji joj odgovaraju: 'Podlo i prljavo jedina je definicija Vašeg pisanja'
 
Ivanka Toma

 

 

Piše: Željko Galović - Dida

 

 

Kada vam netko prilijepi etiketu „nepismeni desničar“ znajte da ste u pravu i da govorite/pišete istinu

 

 

Znate, to vam je dragi moji čitatelji ono stanje, pojava, vrijeme kada moraš ispuniti kvotu novinarskih kartica, ali po direktivi “veži konja gdje ti gazda kaže“.

 

Uzmeš bič pa pleteš po temi u kojoj uzmeš u usporedbu nešto što uopće nije usporedivo. Zato bičevanje vrlo brzo prijeđe u lamentiranje.

...

Tako je i naša draga Ivanka Toma oplela po braniteljima, po Plenkoviću, po ministru Medvedu i ministrici Murganić. Nadrobila svega i svačega, dodala dozu seksicizma, nepotrebnih pridjeva i pretpostavki po sistemu „što bi bilo kad bi bilo“. Mora kao i kolega joj Ante, naglašavati.

Može ona pisati i vrijeđati jer je to postala ustaljena praksa urbanih rasista za razliku od nas, po njima, kao nekakvih desničara. Ako netko napiše istinu odmah desničar, odmah ustaša, odmah državni neprijatelj broj jedan i što sve ne. Ako je tomu tako, pristajem na sve ove kvalifikacije koje sam naveo.

Neka sam i ustaša, neka sam i desničar i neka sam i državni neprijatelj broj jedan. Meni je istina iznad svega.

 

Više sam puta upitao mnoge od tih urbanih rasista što im ta definicija znači „desničar u pisanju“?!

Naravno da ne mogu odgovoriti, jer niti oni sami ne znaju. Netko je  davno napisao „desničar“ i sada ona i sve njene radne kolege  iz njihovog „preduzeća“ u nedostatku argumenata za opovrgnuti nečije činjenice samo napišu desničar i ovaj je gotov. Više nitko ne razmišlja o napisanoj istini nego o osobi i zaključuje: “ma što on ima pisati on je nepismeni desničar“. Gotova priča. Dokazano, jedino pojašnjenje za definiciju „desničar u pisanju“ je opovrgnuti nečiju istinu, odnosno obraniti svoju napisanu laž. Stoga dragi čitatelji kada vam netko prilijepi etiketu „nepismeni desničar“ znajte da ste u pravu i da govorite/pišete istinu.

 

Zašto ona i takvi urbani rasisti mogu pisati tom retorikom?

Zato što im gazde imaju po svim „etažama“ državne vlasti svoje plaćenike, svoje „konje“ za trku.

Imaju ostatke Udbe, imaju svoje političare, imaju svoje suce, svoje državne odvjetnike. Imaju sve. Stoga zna Ivanka i ako dođe do sudske tužbe da će gazda s plavom kuvertom u džepu „zajahati konja“ s kojim može pobijediti. Prvostupanjska "kriv si", drugostupanjsku ne treba niti čekati niti otvarati, osim da vidiš koliki su troškovi po sudskim tarifama. Uredno napisani, podvučeni i simpatično naglašeno, plus Škegro (PDV). Otkuda joj takve hrabrosti je, između ostalog, i njena javna tajna da je ona jedna od novinarki koja se nalazi na  platnom spisku engleske tajne službe MI6!!! Ona tu činjenicu nikada nije demantirala.

Bezrezervno uzdajući se u gazdu, plavu kuvertu i gazdine konje, te računajući na spisak, „palaca“ tipkovnicom uopće ne razmišljajući. Pa tako usporedi „Tomin“ novi zakon o braniteljima s „Nadinim“ zakonom o obitelji. Jedina veza i sličnost im je što su obje riječi imenice i što su istog značenja. Sve ostalo je sušta suprotnost.

 

Potom doza seksicizma. Piše Ivanka:...“ Nije teško shvatiti da je premijeru Nada Murganić daleko draže i ugodnije društvo nego što mu to može biti ministar Medved“...

Da netko od nas, po Ivanki nepismenih desničara, ponovi onu već povijesno seksističku izjavu iz saborskih klupa o seki Vesni i madracu odnosno mudracu razapele bi nas sve one „crvene“ vladine, odnosno nevladine udruge na čelu s onom Saravankom. Brujali bi komentari: seksisti, ognjištari, desničari, ustaše...

 

Krene Ivanka tako hrabro pisati pa se već u prvom navodu spotakne o svoje misli, odnosno neistine (laži):

...“Nada Murganić bavi se obiteljima, starčadi, sirotinjom. Ljudima s margine društvenih interesa“...

Pitam vas ja gospođo Ivanka gdje su to danas branitelji nego na marginama društvenih interesa!? Prvog dana po završetku Oluje, još se nisu svi razvojačeni branitelji vratili svojim obiteljima, već su ostali bez posla. Bez osnovna ljudska, po Ustavu RH, prava. Donijela je tadašnja Vlada nekakav zakon o prioritetnom zapošljavanju razvojačenih branitelja. Ne pamtim ijedan slučaj da je bilo koji poslodavac postupio po tom zakonu. Jedini poslodavac koji je branitelje uredno primao je burza! Burza rada gospođo Ivanka!!! Obijali su pragove, tražili posao, pisali „kilograme“ molbi ali iz čistog straha od „prošvikanih“ branitelja nitko nije imao „muda“ zaposliti branitelja. Nije li to gospođo margina??? Slažem se s Vama, nije margina, to je puno, puno ispod ljudskih odnosno margina društvenih interesa.

 

Drugi Ivankin navod pokazao se kao pun kofer... neznanja.

...“Nema veze što bi se u zakonskom prijedlogu moglo problematizirati gotovo sve osim odredbe da branitelj ne mora zamrzavati mirovinu“...

Samo jedan primjer. Negdje ste u tekstu spomenuli obične smrtnike. Ti obični smrtnici gospođo Ivanka, bez ikakvog vremenskog ograničenja, mogu pristupiti svom liječniku i kroz dijagnoze dokazati da su oboljeli od posljedica radnih uvjeta, odnosno neuvjeta. To pravo je braniteljima novim zakonom tek sada legalizirano. Mislim da znate da je rat (radni odnos branitelja) završio prije dvadeset i nešto godina!!!

 

...“Plenković neće dopustiti da se preispituje, a kamoli povlači Zakon o braniteljima, neovisno o tome što će on značiti za proračun i koliko će stvoriti dodatnog jaza između braniteljske populacije i ostalih, običnih smrtnika“...

Ivanka, u ovom navodu Vas je naglo posjetila „gospođa“ demencija!!! Naime sjećam se vremena kada ste pisali s „pet ruku“ i obje noge sve u obranu Milanovićeve teze kako su u rat išli obični smrtnici, neškolovana bagra, nepismenjaci. Po Milanoviću i po Vašim pisanjima nije među braniteljima bilo intelektualaca, dobro plaćenih menagera, dobro situiranih tatinih sinova, sinova političara, sve obični smrtnici tek sa nešto razreda osnovne škole, gdje god koji sa srednjom. Stoga nema nikakvog jaza između seljaka, ribara, pastira, komunalnog radnika, trgovca i hrvatskog branitelja. Jedni i drugi obični smrtnici. Demencijo, demencijo!!!

 

Nastavlja svoje lamentiranje:

...“ Prisiliti općine i gradove da braniteljskim udrugama godišnje iskeširaju do 250 milijuna kuna, a da ih ništa ne pitaju i da je svejedno hoće li taj novac potrošiti na učenje stranih jezika, ili ga spiskati na pivo, ćevape, plesačice i turnire u beli, znači uzeti još više onima o kojima se lokalne vlasti ionako dovoljno ne brinu“...

Opet neznanje i samo neznanje. Mrziteljice sveg što ima predznak branitelj, Domovinski rat, Hrvatska, ponos, domoljublje, moral, herojstvo nije razlog lamentiranju. Sva financijska sredstva gospođo Ivanka koja dobiju braniteljske udruge, bilo na razini ministarstava, županija ili lokalnih jedinica samouprave dobiju po planu i programu. Na isti način ih moraju i opravdati, dakle po planu i programu. Još nisam čuo da je neko od ministarstava odobrilo financijska sredstva za go-go plesačice. Ili kojim slučajem ne daj Bože moj gradonačelnik!!! Volio bih ako znate za koji slučaj da to i napišete, bez lamentiranja. Činjenice. No kako ste Vi iz kvote urbanih rasista Vama je to dozvoljeno, bez kazne za izgovorenu i napisanu notornu laž.

Moja skromna malenkost je i predsjednik jedne braniteljske udruge. Iz prve ruke mogu potvrditi da većinu dobivenih financijskih sredstava namijenimo kroz svoj plan i aktivnosti na društveno korisna događanja onih „vaših“ smrtnika. Radimo tako jer smo dio njih, tih smrtnika. Nema, koliko god Vi to željeli nametnuti, go-go plesačica, nema striptizeta, nema kurvi, nema bele, nema ćevapa, nema opijanja članstva.

 

Za kraj Ivanka, perom, kako drugačije nego podlo i prljavo, bez trunke morala, trunke suosjećanja i bez minimalne doze odgovornosti prema homo i lgbt populaciji. Naime prva je u gay paradama, a ovdje u tekstu provlači svoju tezu:

...“ Želimo istovremeno roditeljstvo i zaposlenost“...

Kako ćete gospođo Ivanka objasniti tati broj jedan i tati broj dva da mogu postati tate? Dakle, unatoč nemalim vjenčanjima tate broj jedan i tate broj dva širom svijeta još nisam pročitao da su dobili prinovu. Kakva god bila izgleda i spola. Nisu dobili, rodili. Stavljate se u ulogu Boga? Tu moć i snagu nemate.

 Ono što imate, su izdaja svoji stavova. Tako se vraćamo na početak pisanja, na naslov “veži konja gdje ti gazda kaže“.

Ja uopće ne vidim razloga zašto bi Vi i pisali drugačije jer iz nedavnih Vaših natpisa vidljivo je da pišete kako vjetar puše. Pišete protiv branitelja kako god se oni zvali. Sjetite se svog pisanja kada ste se silno angažirala da izopačite istinu o hrvatskom branitelju Tihomiru Purdi.

Sjetite se kada ste pripisujući zasluge za oslobađanje branitelja Tihomira Purde prešutjeli istinu o nevinosti koja je dokazana jer je Osječki županijski sud prije Vašeg  perverznog pripisivanja zasluga  vašoj trojci (Bajić, Josipović, Bošnjaković)  presudio da je Tihomir Purda nevin.

 

Podlo i prljavo jedina je definicija Vašeg pisanja.

 

Stoga ostavite branitelje smrtnike, populaciju koja živi ispod margina društvenih interesa da postanu, po „medinom“ zakonu, barem dio populacije koja će živjeti na marginama društvenih interesa.

 

 

Pozdrav od autora.

 Foto: UCM

Komentar - Dida

 

 

 

 

Autor: Željko Galović - Dida

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Dida

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 592 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com