Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

istragaPRESS

 
državni proračun

 

 

   Dok se „prohrvatski“ političari natječu u dodvoravanju europskim birokratima, a hrvatske nacionalne interese određuju Pupovac i njegov klon Savo Štrbac iz Beograda upravljajući i odlučujući o hrvatskim interesima, hrvatski narod tone u sve veću financijsku bijedu ostavljajući svim istinskim domoljubima veliki upitnik nad glavom: "do kada hrvatski političari misle šutjeti i prikrivati istinu o RATNOJ ODŠTETI koju su Srbija i Crna Gora kao četnički agresori i razaratelji Hrvatske dužni isplatiti Hrvatskoj i do kada će hrvatski građani na svojim leđima i kroz svoj standard morati plaćati srpsko-četničku agresiju???".

O čemu se radi?

   Nazovimo ih „hrvatski političari“, da bi se dodvorili svojim srpsko-četničkim elitama kako u Hrvatskoj tako u Srbiji i Europi, nametnuli su obvezu državnom proračunu Republike Hrvatske, a na teret i štetu vlastitog naroda, isplate svih ratnih šteta koje su uzrokovane (obranom svoje domovine) od strane pripadnika hrvatskih oružanih i redarstvenih snaga za vrijeme Domovinskog rata kroz „Zakon o odgovornosti Republike Hrvatske za štetu uzrokovanu od strane pripadnika hrvatskih oružanih i redarstvenih snaga za vrijeme domovinskog rata“ NN 117/03.

Posebnu „nakaradu“ tog Zakona možete uočiti čitajući članak 3. koji kazuje:

Ratnom štetom u smislu ovoga Zakona smatra se osobito: šteta uzrokovana za vrijeme i na prostoru odvijanja vojnih akcija svim sredstvima i oblicima ratnih borbenih djelovanja (bombardiranje, granatiranje, mitraljiranje, eksplozije, miniranje, pokreti trupa i sl.), štete nastale kao izravna posljedica bilo koje zaštitne ili pripremne mjere nadležnih vojnih vlasti poduzete s ciljem otklanjanja, odnosno sprječavanja izvršenja bilo kojega neprijateljskog napada.

ratna odšteta   Oblikovanjem i definicijom ovog članka ispada da su na teret hrvatskog državnog proračuna i hrvatskih građana „prohrvatski“ političari kaznili svoj narod što se odvažio braniti i obraniti svoju zemlju namećući odgovornost i isplate ratne štete vlastitoj državi, financijski i ekonomski uništavajući svoj vlastiti narod, a od slavne pobjede i pobjednika napravili robove i krivce, pljujući na svaku kap hrvatske krvi koja je prolivena u obrani suvereniteta RH.

   Iz ovog „nakaradnog“ Zakona svaki hrvatski građanin i domoljub koji je na bilo koji gore opisani način branio svoju zemlju od četničkih hordi može se zamisliti nad pitanjem: da li bi mu bilo bolje da nije činio ništa i da se prepustio srbo-četničkom jarmu, jer bi danas gospodarski i financijski  vjerojatno bolje živio…???

   U isto vrijeme zakleti „prohrvatski“ političari (prozivajući u prvom redu ponajviše politički vrh HDZ-a) koji se samo svake 4 godine „kunu“ u hrvatske nacionalne interese, zaboravljaju i negiraju službeni dokument koji je zajednički sačinilo Ministarstvo rada i socijalne skrbi i Državne revizije za popis i procjenu ratne štete 2006. godine pod nazivom: Ratne štete, izdaci za branitelje, žrtve i stradalnike rata u Republici Hrvatskoj, a gdje se detaljnom analizom svih izdataka došlo do zbirnih iznosa od  236.431.568.000,00 kuna (dvjestotridesetšest milijardi kuna) ili tadašnjih 65.350.635.000 DEM. (šezdesetpet milijardi DEM) za izravne ratne šteta u Hrvatskoj u razdoblju 1990.–1999. godine, koju su počinile srbo-četničke horde, te više od 36.000.000.000,00 kuna (tridesetšest milijardi kuna) za nematerijalne štete u zbrinjavanju žrtava i stradalnika rata te branitelje po raznim osnovama.

 

   Kako se i u samom dokumentu navodi da su ogromne materijalne štete obilježile i utjecale na usporeni gospodarski i socijalni razvoj Republike Hrvatske, a time i umanjeni standard Hrvatskih građana postavljam pitanja:

  • Čime je Srbija zaslužila oprost, šutnju i negiranje isplate ratne odštete od strane visokih hrvatskih dužnosnika a na štetu i jad svojih građana?
  • Do kada veliki hrvatski "vazali" (gazde) misle prešućivati i skrivati činjenice i istinu svom narodu i proganjati one koji se „drznu“ uopće pitati o ovoj temi?
  • Do kada Hrvatska vlada misli „gaziti“ svoj vlastiti narod kako bi zadovoljili svoje srpske i europske nalogodavce?

 I konačno pitanje svih pitanja nedavno postavljeno i velikom hrvatskom političaru i tadašnjem Predsjedniku Hrvatskog sabora gospodinu akademiku Željku Reineru:

Što je Hrvatska vlada do sada poduzela i što misli u nastalom trenutku (pristupa Srbije u EU) poduzeti po pitanju isplate ratne odštete, a kako bi osigurala dostojniji život građana i gospodarski razvitak svoje zemlje koji je bio usporen (zaustavljen) usmjeravanjem sredstava iz Državnog proračuna na saniranje ratnih šteta uslijed agresijskog divljanja srbo-četničkih hordi tijekom desetljeća ratnih i poratnih godina?

 

PDF:

Ratne štete, izdaci za branitelje, žrtve i stradalnike rata u Republici Hrvatskoj… sačinjen i obrađen od strane RH, Ministarstva rada i socijalne skrbi

Zakon o odgovornosti Republike Hrvatske za štetu uzrokovanu od strane pripadnika hrvatskih oružanih i redarstvenih snaga za vrijeme domovinskog rata“ NN 117/03

istraga

 

 

 

Autor: Guido Hornik

 

Istraga

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 569 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com