Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATI U SVIJETU

ŠVICARSKA
Iz domovine su stigle delegacije koje su predstavile Istru, Varaždin, Vukovar i Zagreb
Na međunarodnom sajmu turizma u St. Gallenu Hrvatska se predstavila Švicarcima

Švicarska

 

 

Opuštene dane na moru, pustolovna putovanja u daleke zemlje, sportski izleti u Švicarskoj – sve to, i više od toga moglo se pronaći na sajmu turizma Grenzenlos u St. Gallenu koji je trajao od 18. do 20. siječnja 2019. Više od 33 tisuće posjetitelja obišlo je u tri dana sajam u potrazi za novim destinacijama.

 

Ove godine Hrvatska je na sajmu bila gostujuća zemlja, što je otvorilo mogućnost posjetiteljima sajma Hrvatsku prikazati u najboljem mogućem svjetlu. ‘Hrvatska više od mora’ , bio je moto hrvatskih izlagača, a tako su se na sajmu i predstavili, piše moja-domovina.net.

...

Iz domovine su stigle delegacije koje su predstavile Istru, Varaždin, Vukovar i Zagreb.  Brojčano je najjača bila delegacija iz Varaždina iz kojeg su stigli: Raymond Rojnik, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri i ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin, Matko Topić  iz Koncertnog ureda, organizator baroknih večeri, Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole Varaždin, Smiljana Mlakar, voditeljica razvoja destinacijskih proizvoda u Turističkoj zajednici Varaždina, članovi Varaždinske građanske garde, zapovjednik Dražen Loparić, te operna umjetnica Blanka Tkalčić i pijanist Danijel Oto. Grad Vukovar predstavljali su: direktorica Turističke zajednice Marina Sekulić, u ime grada Vukovara Davorka Krajnović Naletilić, te članovi Lučke uprave Vukovar: ravnatelj Alen Jakumetović, zamjenica ravnatelja Iva Horvat Đuro Bićanić. Iz Turističke zajednice Istarske županije stigao je menadžer marketinga Marko Marković, dok je iz Turističke zajednice Zagreba stigla Ana Vrinjanin.

Uz turističku ponudu, posjetitelji sajma imali su priliku degistirati proizvode tartufa kod Gorana i Saše Benčića koji su stigli iz Motovuna i vrhunska hrvatska vina koja u Švicarsku uvozi Vallis Aurea. Na štandu ‘Fein und Frisch’ degustirali su i imali priliku kupiti suhe smokve, sir, pekmez pripremljen po bakinom receptu, ogulinski kiseli kupus i maslinovo ulje. Pekarske proizvode ponudio je na sajmu Mlinar koji je 21. siječnja 2019. godine u St. Gallenu otvorio svoju filijalu. Prvi put u Švicarskoj su na sajmu ponuđene i dentalne usluge iz Hrvatske  Stomatološke poliklinike Štimac iz Zagreba.

Švicarska

Otvorenju sajma nazočila je veleposlanica Republike Hrvatske u Švicarskoj, dr. Andrea Bekić koja je uzvanicima uputila pozdravnu riječ i pozvala ih da posjete Hrvatsku.

Švicarska

Svoje zadovoljstvo nije krio generalni konzul Slobodan Mikac koji se uključio u organizaciju sajma od samog početka. ‘Ponosni smo što je Hrvatska u centru zbivanja na ovom sajmu. Hrvatska nudi mnogo više od plaža i mora, i siguran sam da ćemo u budućnosti u Hrvatskoj imati više turista iz Švicarske,’ kazao je između ostalog na otvorenju. U kulturnom dijelu programa nastupili su gosti iz domovine, operna umjetnica Blanka Tkalčić koju je na glasoviru pratio Danijel Oto, te tamburaški sastav Hrvatski korijeni iz St. Gallena.

Švicarska

Generalni konzul zahvalio je organizatorima na gostoprimstvu i odličnoj suradnji i uručio glavnim akterima, gradonačelniku St. Gallena, g. Thomasu Scheitlinu, direktoru sajma g. Rolfu Brunu i voditeljici sajma gđi Carolini Derungshrvatske dresove. Posebno iznenađenje za domaćine na otvorenju bila je završna točka umjetnice Tkalčić koja je otpjevala ‘St.Gallerlied’.

Švicarska

U subotu i nedjelju pažnju posjetitelja privukli su članovi Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva ‘Fala’ iz Schaffhausena. Obučeni u narodne nošnje prošetali su kroz dvoranu i oduševili publiku prikazavši u više navrata hrvatske plesove.

Švicarska

Zanimljive su posjetiteljima bile i prezentacije gđe Marine Bukovec pod nazivom ‘Jeste li znali?’ u kojima su predstavljeni poznati Hrvati i nepoznate činjenice o događajima i predmetima iz svakodnevice koje mnogi Švicarci (a ni poneki Hrvati) nisu znali. U maloj školi hrvatskog jezika prikazana je na simpatičan način pripadnost Hrvata srednjoeuropskom kulturnom krugu.

Švicarska

Uz navedene izlagače, na sajmu su svoje štandove imali i ostali koji su posjetiteljima nudili odmor u Hrvatskoj; turističke agencije CroaticumEpicro i Meersicht, zračna luka St.Gallen-Altenrhein Peoples koja nudi letove za Pulu, agencija Solsailing koji u Hrvatskoj nudi jedrenja, te agencija MissAdventure s posebnom ponudom za djevojke i dame.

Uz posjetitelje sajma, hrvatske štandove obišli su mnogobrojni Hrvati iz Švicarske. Ističemo HDŠ iz Arbona koja je došla organizirano kao grupa.

Bila je ovo odlična prilika Švicarcima i ostalim posjetiteljima sajma Hrvatsku pokazati u pravom svjetlu. Kroz mnogobrojne razgovore zainteresiranih koji su zastajali na štandovima moglo se zaključiti da velik dio Švicaraca o našoj domovini ne zna niti ono najosnovnije i da na tom svi mi trebamo i dalje raditi.

 

Hrvati u svijetu

 

 

 Foto: Moja Domovina, Dražen Bukovec

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: moja-domovina.net

 

 

 

Švicarska

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 413 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com