Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

crne mambeUDRUGA

 

Humanitarni rad - Crne Mambe

 

 

  O humanitarnom radu Udruge ratnih veterana Domovinskog rata "Crne Mambe" mnogi su mediji proteklih godina već izvještavali. Da je humanitarnost, pomoć i socijalna osjetljivost danas više nego ikada potrebna u našem društvu, posebice braniteljskoj populaciji, uvjerili smo se u razgovoru s predsjednikom Udruge "Crne Mambe" Ivicom Šafarićem Ninjom. U čemu je posebnost humanitarnih akcija ove udruge doznajemo iz razgovora s Ninjom.

 

Upravo ste uručili donaciju jednoj socijalno ugroženoj obitelji. Od kada traje ta akcija i možete li nam reći nešto više o vašem programu humanitarne pomoći?

  • Takve akcije traju od samog osnivanja Udruge, godišnje 4 do 5 puta, ovisno o mogućnostima Udruge. Ovu akciju smo započeli 4.11. i do sada smo pomogli desetorici suboraca, odnosno njihovim obiteljima. Pomogli smo u odjeći, hrani i drvima za ogrjev, a jednom suborcu smo pomogli kupiti lijek za borbu protiv karcinoma. Na žalost, ne možemo svima pomoći, ali stalno smo aktivni i prikupljamo sredstva za pomoć oboljelima i socijalno ugroženim braniteljima i njihovim obiteljima.

 

Kada smo telefonski dogovarali ovaj sastanak pitao sam Vas gdje je tu država, odnosno zašto državne institucije ne pomažu? Odgovorili ste mi da te institucije nisu krive i da ne biste htjeli okrivljavati državu. Možete li mi to malo pojasniti?

  • Pa gledajte, ovdje se doista radi o ljudima koji žive u neljudskim uvjetima, ljudima koji su teško bolesni i koji trebaju hitnu i konkretnu pomoć. U većini slučajeva državna komisija da "zeleno svjetlo", odnosno oni jako dobro znaju u kakvoj se situaciji ti ljudi nalaze, ali zbog nekih administrativih prepreka ili lista čekanja ta pomoć često dođe prekasno, a nažalost događa se i da korisnici pomoći ne mogu ostvariti svoje pravo. Primjera radi, naš suborac, brat po oružju teško je bolestan i hitno mu je potrebna pomoć, a pregled mu je zakazan u 1. mjesecu 2018. godine. Tu naša Udruga "uskače" i trudi se pomoći koliko god može u nabavci lijekova, obilascima i slično.

 

Uskoro će Božić, ja Vam želim puno uspjeha u daljnjem radu i čestitam Vam nadolazeće blagdane.

  • I ja Vama čestitam, ali želio bih još nešto poručiti povodom nadolazećih blagdana. Udruga od osnutka svake godine povodom Božića prikuplja donacije u potrepštinama i novcu kako bi najugroženijima omogućila da osjete toplinu Božića. Ovim putem molim sve ljude dobre volje da nam pomognu u toj akciji donacijama. Na Domoljubnom portalu Crne Mambe postoje linkovi odnosno upute sa potrebnim podacima. Također bih se ovim putem zahvalio svim tvrtkama, obrtnicima i građanima koji su nam do sada pomogli.

 

crne mambe

 

 

 

 

 

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 466 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Ocijenite obrazovnu reformu:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com