Open menu

HRVATI U SVIJETU

Njemačka
Oko 450 vjernika okupilo se u katedrali u Hildesheimu
Hodočašće Hrvata Sjeverne Njemačke

Iseljeništvo - Njemačka

 

Hrvati u svijetu: Njemačka

 

Na Duhovski ponedjeljak okupili su se hrvatski katolici iz Sjeverne Njemačke na 37. hrvatskom hodočašću Mariji, Majci Crkve u katedrali u Hildesheimu.

 

Zajedno s oko 450 hodočasnika i voditeljima misija iz Regije Sjever Hrvatske inozemne pastve u Njemačkoj, misno slavlje predvodio je Tomislav Markić, nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, koje je i izvijestilo o ovom događaju.

...

Na početku Mise sve prisutne pozdravio je organizator hodočašća i predstavnik Regije Sjever don Ante Ivančić, voditelj HKM Göttingen. 

Ravnatelj Markić je u propovijedi pojasnio značenje Duha Svetoga za nastanak i život Crkve te na primjerima iz objave i tradicije pokazao važnost Duha Svetoga u životu vjernika, kao i ulogu blažene Djevice Marije, koju častimo naslovom Majke Crkve. 


Na hodočašću su sudjelovali vjernici iz misija u Hamburgu, Berlinu, Neumünsteru, Göttingenu, Hannoveru i Kasselu zajedno sa svojim svećenicima, časnim sestrama iz Hamburga i trajnim đakonom iz Berlina, odakle je došla i velika skupina ministranata. Misno slavlje glazbeno je oblikovao Misijski zbor iz Hamburga pod vodstvom s. Jasne Matić. 

Prije misnoga slavlja mnogi su pristupili sakramentu pomirenja, a za to su vrijeme vjernici sudjelovali na pobožnosti križnoga puta. 

Hodočašće je završilo okupljanjem i zajedničkim ručkom u dvorani 'Veranstaltungszentrum' u Hildesheimu, uz zabavnu pratnju glazbene skupine Trend.

Hrvati u svijetu

 

 

 Foto: Izvor

 

Priredio: UCM

Izvor: croexpress.eu

 

Njemačka

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 256 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com