Open menu

HRVATI U SVIJETU

Njemačka
Tradicija stara tri desetljeća
Esslinger Bürgerfest

Esslinger Bürgerfest

 

Hrvati u svijetu: Njemačka

 

Građani Esslingena i mnogobrojne gradske udruge pozivaju na tradicionalni i već naširoko poznati Esslinger Bürgerfest, koji se od 1973. godine održava početkom srpnja. Ove će se godine održati 8. i 9. srpnja.

 

Hrvatska kulturna zajednica Esslingen tu tradiciju podupire svojom nazočnošću već gotovo 30 godina. Ne samo da iz godine u godinu na svom štandu s hrvatskim delicijama i pićima ugošćuju Hrvate i strane goste, nego svoje sudjelovanje šire na više kulturnih i humanitarnih polja.

...

Tako su nezaboravni nastupi Folklorne skupine 'Tamburica', koji su plijenili pažnju mnogobrojne publike svojim karakterističnim zvucima, zanimljivim koreografijama i prekrasnim nošnjama. Ove godine, prvi put neće biti nastupa folkloraša, koji su nakon višemjesečne pauze na zadovoljstvo svih u Esslingenu, vrijedno nastavili s radom i probama. Pozornicu će ovaj put ipak prepustiti mladom Tamburaškom sastavu 'Crveno lišće' koji će goste na Marktplatzu zabavljati u subotu 08.07. od 20 sati.

Svake godine je dobar dio dobiti usmjeren u humanitarne svrhe. Do sada su u tom smislu potpomognuti projekti SOS Dječje selo u Ladimirevcima, Dječja bolnica Bistra, Dom Sv. Ana u Vinkovcima, žrtve poplava u BiH i Hrvatskoj, Kruh Sv. Ante te je upućena direktna pomoć brojnim obiteljima.

 

Prilika je ovo i da djeca hrvatske nastave pokažu čemu su vična. Ove godine će djeca nastavnih mjesta Esslingen i Nellingen zajedno s učiteljicama Kristinom i Danijelom i vrijednim roditeljima pokazati što umiju. Dječja radionica počinje u nedjelju od 14 sati, a djeca će svoje uratke prodavati u humanitarne svrhe. Prodajom dosadašnjih godina, kada su izrađivali licitarska srca, ukrasne vrećice lavande, oslikavali i ukrašavali staklenke stihovima hrvatskih pjesnika, potpomogli su kuću 'Obitelj sv. Josipa', dom za smještaj trudnica i samohranih majki.

Ove godine su odlučili između ostalog donirati misionarski projekt 'Mali Dom' u Keniji.

 

Štand Hrvatske kulturne zajednice je i ove godine na uglu Martkplatz – Kleiner Markt. Hrvati iz Esslingena pozivaju vas na događaj godine, na mjesto koje je poznato po zanimljivim susretima, zadovoljstvu, dobroj hrani i kapljici, veseloj pjesmi, kolu i drmešu.

Hrvati u svijetu

 

 

 Foto: croexpress.eu

 

Priredio: UCM

Izvor: croexpress.eu

 

Njemačka

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 424 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com