Open menu

HRVATI U SVIJETU

Njemačka
Liko moja u srcu te nosim i sa tobom se ponosim!
Lička večer u Gerlingenu

Gerlingen

 

Hrvati u svijetu: Njemačka

 

 

 

Ličani će i dalje s puno ljubavi nastaviti čuvati svoje korijene ovdje u Njemačkoj, u koju posljednijh godina pristiže sve veći broj naših mladih u potrazi za boljim životom.

 

Ličani su oduševili oko 1500 gostiju koji su se i ove godine okupili u Gerlingenu, nadomak Stuttgarta, na 14. tradicionalnoj ‘Ličkoj večeri’. Bila je to vrhunska prezentacija Like, njezine kulture, narodnih običaja i tradicije koju ovdje u Njemačkoj, već dugi niz godina, njeguje Udruga Ličana iz Stuttgarta koja je bila i organizator ove večeri, piše Nena Kieron za croexpress.eu.

...

Ličku večer je otvorio predsjednik udruge Dražen Bolješić, a nazočili su Ivan Bulaja, konzul iz Generalnog konzulata RH u Stuttgartu, Željko Glasnović, umirovljeni general i saborski zastupnik i drugi uglednici.

Plesovi pjesme i folklor ponosne Like oduševili su nazočne goste, a prezentirala ih je folklorna grupa Vila Croatia, dok su u glazbenom dijelu programa nastupili Dražen i Dinastija band te svima dobro poznata grupa Vigor, koja je goste zabavljala do kasno u noć. U publici oduševljenje uz poruke ‘Liko moja u srcu te nosim i sa tobom se ponosim’...

- sadržaj se nastavlja -

 

GerlingenMostovi i geni kameni 


A na cijeloj toj fešti domovina Lika i Hrvatska osjećale su se na svakom koraku, u ugodnim iseljeničkim druženjima koja su nadahnula i konzula Bulaju, koji je u svom pozdravnom govoru posebno naglasio radost okupljanja ovako velikog broja naših ljudi i tako uspješne organizacije ove priredbe, što je poticaj našim iseljenicima za daljnji uspješan rad i prezentaciju Hrvatske u Njemačkoj.

Zato posebne pohvale zaslužuju organizatori Dražen Bolješić, Joso Sudar, Tomislav Kolak, Nino i Katarina Muhler i drugi marljivi članovi kojima su u srcu Lika i domovina Hrvatska.

Ličani će i dalje s puno ljubavi nastaviti čuvati svoje korijene ovdje u Njemačkoj, u koju posljednjih godina pristiže sve veći broj naših mladih u potrazi za boljim životom.

U svemu veseli što mostovi koji povezuju iseljenu Hrvatsku sa domovinom i Likom postaju sve jači, a tome doprinosi i hvale vrijedna Udruga Ličana u Stuttgartu, kojoj sa svih strana pristižu brojne pohvale za odličnu organizaciju ove nezaboravne večeri.

 

Lička večer

Hrvati u svijetu

 

 

 Foto: (croexpress.eu) Nena Kieron

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Nena Kieron/croexpress.eu

 

 

 

Njemačka

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 354 gostiju i nema članova online

A- A A+
COVID-19: Hoćete li se cijepiti?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com