Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ART

Prisustvovali su likovnjaci različite dobi - od učenika osmog razreda osnovne škole, do studenata akademije i diplomiranih kipara
8. likovna kolonija prvog poginulog branitelja Tigar Željko Pavić-Kalc
 
Likovna kolonija

 

ART

 

 

 

Dana 17.10.2020. održana je 8. likovna kolonija prvog poginulog branitelja (TIGAR Željko Pavić-Kalc) iz Krapinsko-zagorske županije.

 

Sudjelovali su: Alana Kajfež, Petar Ćujo i  Tea Švarić, kao reprezentativci Mladih u suradnji s Klubom umjetnika „Crne mambe“.

...

Nakon jutarnje kave, kao mjesto okupljanja u svrhu svečanog otvaranja likovne kolonije, poslužio je trg pored gradske knjižnice Klanjec. Kraj biste Antuna Mihanovića, na istoimenom trgu sudionici kolonije poslušali su riječi dobrodošlice popraćene himnom. Uslijedio je mali domjenak poštujući epidemiološke mjere, nakon čega su se zaputili u toplu atmosferu planinarskog doma lovačkog društva "Kuna", gdje su započeli s oslikavanjem platna.

U pozadini je bila prisutna nota srnećeg gulaša, koji se kuhao za gozbu koja je uslijedila. Prisustvovali su likovnjaci različite dobi. Od učenika osmog razreda osnovne škole, do studenata akademije i diplomiranih kipara, a bilo je i slobodnih umjetnika. Sve se to odrazilo na gotove radove na platnima, te nadodalo dojmu.

 

 

Motivi su također bili raznovrsni. Mogao se vidjeti logo tigra, realistično ili apstraktno izvedene planine i naselja, prikazi iz mašte u kojima se ljudi stapaju s drvećem ili planinama, te prikazi naive. 

Neposredno prije odlaska, članovi Tigrova su nas pozdravili pjesmom i "jednom putnom". 

Dan je bio ispunjen dobrim društvom te pričama mladih i starih, u kojima se isticala tema o boljem danas, postignutim neprestanim radom i borbom za sebe.

 

 

 

 

 

 Foto: DPCM/Davor Gorupić

 Autor: Tea Švarić

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 339 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com