Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ART

Zanimanje za postav izložbe pokazalo je više gradova iz Zagrebačke županije, kao i sam Grad Zagreb
Veterani Domovinskog rata: Izložba likovne radionice Tigrova
 
Likovna radionica Tigrova

 

ART

 

 

Likovna radionica Tigrova

 

Dana 7. prosinca 2019. u prostorijama ustanove Tigrova u Rakitju održana je svečana akademija povodom dana Topnika 1. gbr. Tigrovi.

 

Nakon svečanosti uz nazočnost brojnih uzvanika otvorena je izložba radova likovne radionice Tigrova.

...

Izloženo je i predstavljeno 50 vrlo zanimljivih radova ne najboljih i ne najuspješnijih. Misao vodilja odabira radova bila je da svaki od autora bude predstavljen barem sa jednim djelom.

 

Likovna radionica Tigrova

 

Likovna radionica Tigrova

 

 

Zanimanje za postav iste izložbe pokazalo je više gradova iz Zagrebačke županije kao i sam grad Zagreb

Uspostavljena je vrlo dobra suradnja sa mnogim ustanovama, uredima i voditeljima ureda u javnoj upravi. Napravljen je zajednički projekt sa dnevnim centrom za rehabilitaciju djece i mladih „Mali dom – Zagreb“. Isti će se realizirati kroz naredne dvije godine.

 

Likovna radionica Tigrova

 

 

Likovna radionica  začeta je kao ideja dobrog druženja rekreativno-terapijskog karaktera u okviru udruge topnika 1. GBR. Tigar. Na izvještajnom saboru iste udruge za sv. Barbaru 2017.g. predviđena su sredstva i donesen plan rada.

- Naš prijatelj, samouki umjetnik, slikar i kipar Boris Vacka animirao je nas nekolicinu i nesebično sa nama dijelio svoja slikarska umijeća, pojašnjava naš sugovornik iz Tigrova, te nastavlja: Napredak se vrlo brzo mogao vidjeti i već za nekoliko mjeseci nastali su prvi kvalitetniji radovi. Brojne obaveze zaustavile su njegovo djelovanje pa je odlučeno da vođenje radionice nastavi grafičar Đuro Đurić. Rad radionice je nastavljen potpomognut sredstvima udruge Topnika 1gbr., udruge Tigar 90-91 i Ustanove Tigrovi.

 

Likovna radionica Tigrova

 

 

Radionica se održava dva puta mjesečno u prostorijama doma Tigrova u Rakitju

Planiran je ciklus slikanja u prirodi i sudjelovanje u radu likovne kolonije. Pozvani su i pridružili su se Tigrovi, branitelji, supruge i djeca branitelja. Kroz radionicu je prošlo više od 35 polaznika.

Tehnika slikanja je AKRIL na platnu jer se uglavnom radi u zatvorenom prostoru i moramo misliti na zdravlje najmlađih tj. djece. Akril je razgradiv i periv u vodi, nema isparavanja. Prepoznali su nas i pridružili se našem radu i umjetnici akademske razine tako da će se tehnike i materijali prilagođavati izazovima.

U suradnji više udruga 21.11.2019.g. u prostorijama Hrvatsko Slovo upriličena je projekcija filma BURA DUŠE i postavljena je izložba radova likovne radionice Tigrova. Nakon projekcije filma pod radnim naslovom „Poboljšanje kvalitete života hrvatskih branitelja kroz rad organizacija civilnog društva“ otvorena je panel rasprava na istu temu u kojoj su govorili producent filma g.Hrženjak, voditelj likovne radionice/sekcije Tigrovi g. Đurić i ravnatelj ustanove za sveobuhvatnu skrb Tigrova g. Škacan.

 

Likovna radionica Tigrova

 

 

ART - Ljepote Hrvatske - UCM

 

 

 

 Foto: DPCM/Davor Gorupić - Ris

 Autor: Davor Gorupić

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 324 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com