Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

KULTURA

SATIRA
Vili je plaćenik vanzemaljaca i vlasnik svih stupova za 5G mrežu u Hrvatskoj
Misaono onaniranje Hrvata
 
Vili Beroš

 

 

Kultura: SATIRA

 

 

Tamo negdje krajem veljače i Hrvatsku je zahvatila famozna korona. "Gripa k'o gripa", govorili neki...

 

Neki predviđali katastrofu. Neki se kleli da su vidjeli vanzemaljce. Ili vanzemljake.

...

Bio i meteor koji je eksplodirao, i potres, i pijesak iz neke pustare, i snijeg, i čudan mjesec... Ali ipak najčudniji su ljudi. Hrvati. Mi.

 

Kako je počelo...

Pojavio se čovjek na TV-u i sve lijepo objasnio. Onako, baš lijepo da je svima jasno. Fin momak, lijepo obučen, nije prepotentan, svaka bi ga majka za zeta. Ubrzo je nacija saznala njegovo ime. Vili Beroš. Ministar zdravstva. I bi Vili. I postade Vili heroj nacije.

Pomno se čekalo njegovo javljanje, pratio se svaki njegov korak, upijala svaka riječ, slušali se savjeti... Krenulo se sa snimanjem nastavka filma Moj prijatelj Vili. Umjesto delfina, pluta Vili i spašava naciju, Europu, svijet.... Na kioscima njegovi posteri, majice, bedževi... Vili je zakon. Svi ga Vole.

Vilija za premijera, predsjednika, Bandić se usro od straha... Svi spremni na izolaciju, odrekli se seksa, cuge, droge, godišnjih, ujedinile se navijačke skupine...

Idu 2 BBB-a cestom i pjevaju "S ponistre se vidi Šolta". U susret im idu dva torcidaša i pjevaju "Vu plavem trnacu". Pa odu zajedno na đus. Dajem bubreg za Vilija ak' zatreba. Oglasnici puni rezervnih dijelova za Vilija.

Prije dnevnika se pušta Thompson.... "Drhti zemlja, kamen puca, kroz nebeska vrata, dojahao bijeli vitez, sa mačem od zlata..."

 

Ali hebi ga... Hrvati smo

Čudaci smo. Imamo mi i Petra Grašu koji u jednoj pjesmi lijepo kaže: "Čudni ljudi žive tu, sve što vole razapnu...". Pa eto, što ne bi i Vilija.

I tako to krene. Vili je u HDZ-u, Vili ne može biti u Nacionalnom kriznom stožeru... Moš si mislit!

Ak ne može ministar zdravstva tko može? Ja? Ja koji ko moja pokojna baba sve bolesti svijeta liječim češnjakom i rakijom? Vili je sa Jelse a tamo idu procesije... Vili ima dvije lijeve noge... Vili ima velik nos... Vili ne zna na esperantu odrecitirat Lijepu našu... Vili je plaćenik vanzemaljaca i vlasnik svih stupova za 5G mrežu u Hrvatskoj....

Pitaš tutleka koji 100% zna kaj je 5G mreža za neke dokaze - on ti pokazuje sliku posljednje večere, pokolj delfina u Japanu i topljenje ledenjaka. "Evo ti dokaz!", galami tutlek dok se njegova žena tajanstveno smiješka jer tutlek ne zna ni gdje je G točka. Vjerojatno ispod šerafa na globusu. Oko Norveške.

I ponovo se nacija okreće pevaljkama bez sluha, glumcima bez uloga. Traži novog Boga. I ovog našeg pravog smo se odrekli. Još prije Vilija. Boga zazivamo samo kad je generalna frka. Poslije mu jebemo sve po spisku. Pa ćemo opet koronu proglasit hunjavicom, alergijom, izmišljotinom masona i kapitalnih kapitalista.

 

Bu meni HDZ-ovac govoril kaj je to korona. Ma ćujac on zna. Ja znam. Pol litre rakije i kalašnjikov - i korona riješena. Muški. Umri muški. Vili!

 

Ako ovo čitaš, pakiraj kofere i begaj. Kaj buš tu. Odi van. Pusti nas i naše misaono onaniranje. Zaslužili smo da krepamo. Muški. Bez Bruce Willisa. I Vilija.

 

I Bog je od nas digao ruke, digni i ti Vili.

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: 1. DPCM

 

 Autor: Irinej Mucak

 

 

 

 

 

Satira

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 204 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com