Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

KULTURA

SATIRA
Krv revolucionara opet vrije, a kad se Velja uzjoguni, teško ga se zaustavlja
Bruka za Srbiju: Ministar vojske uči kako se puni puška, 'nataritet' potiče gej žena
 
Velja Ilić

 

 

Kultura: SATIRA

 

 

 

 

"O nataritetu u Srbiji odlučuju šest žena koje uupno imaju dvoje dece, ministar vojske ide da nauči da napuni pušku... ima li veće bruke za Srbiju?"

 

"O nataritetu u Srbiji, o podsticanju rađanja odlučuju šest žena koje ukupno imaju dvoje dece! Pa ja kao otac petoro dece imam pravo to da skrenem! Jedna je gej, koja je dobila sina nedavno, kako, ne znam, da li postoji neko u ovoj Srbiji da to može da objasni…ja to ne razumem, druga je ministarka pravde koja još nije rađala, treća je Zorana Mihajlović koja ima jedno dete, četvrta je ova predsednica Skupštine koja nema decu, peta je Slavica Đukić-Dejanović koja ima jedno dete i koja ne živi u ovoj državi, prema tome… o čemu mi pričamo? I šesta je Joksimovićka koja isto nije rađala i tako dalje… Je l' to budućnost da podstakne rađanje u Srbiji!? U Srbiji, u vladi nema ni jedan srpski domaćin koji je pre ulaska u vladu imao nešto! Svi su došli i od ove države dobili i stan i auto i sve živo, do tada nisu imali ništa dok nisu došli u vladu. Gde su radili? Nigde! Ministar vojske ide da uči da napuni pušku… i da puca! Pa ima li veće bruke za Srbiju!? Prema tome, ovo ne vodi na dobro… I zato, svi na ulice i radikalizujmo i oročimo zahteve… a od tada, ako se ne ispuni, radikalizujemo proteste! A ne ovako…mi šetamo, oni ćute i nikom ništa…"

 

 

Ovako je jedan od "revolucionara" (koji je nasilno rušio Miloševića 5.10.2000. godine) Velja Ilić nedavno ukratko opisao današnje stanje u Srbiji - po dva najvažnija pitanja (a to su demografija - ili kako on kaže, "nataritet" i obrana države).

Dakle krv revolucionara opet vrije, a kad se Velja uzjoguni, teško ga se zaustavlja.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

U tandemu s Ljubisavom Đokićem (kojega Srbi od milja zovu Džo Bagerista), Velja može čuda napraviti.

Stariji se Beograđani još uvijek sjećaju "istorijskog događaja" kad je te 2000. godine u jesen buknula "petooktobarska revolucija" (slična onoj u SSSR-u samo bez krvi i sa znatno manje aktera). Narod uzeo stvar u svoje ruke, upalo se u Skupštinu, rušilo, palilo, pljačkalo. Raja onako usput opelješila sve što se moglo po trgovinama i trgovinskim centrima. Milina! Džo dotjer'o svoj građevinski stroj drito pred zgradu RTS-a (državne televizije) i zaprijetio rušenjem iste, policija pobjegla u mišje rupe, vojske nigdje, Sloba ost'o na čistini (k'o Lazar na Kosovu polju)…Jelo se i pilo na ulici uz logorske vatre, kao nekad na Ravnoj gori ili Romaniji u vrijeme čiča Draže. Nema za Srbina boljeg ambijenta od toga! Bezvlašće je najbolji poredak.

Završilo je tako što je "vožd" svrgnut (i na Vidovdan 2001. predan u Haag), Ilić se dočep'o mjesto ministra u nekoliko mandata i dva resora (kapitalne investicije i infrastruktura) gdje se (tvrde upućeni) dobro "omrsio", a Džo Bagerista osim slave - ništa. Ost'o go' k'o pištolj, kako kažu. Nikakve koristi od slave, malo tapšanja po ramenu (prvih mjesec-dva) i to je sve. Čak ga i suborac Velja zaboravio. Uletio u "kremu", svaki čas na nekom važnom sastanku, 'ko će voditi brigu o onome što je bilo, budućnost bre, budućnost je važna!

Žalio se Džo na kraju čak i na to da nitko u Srbiji nije htio kupiti njegov "simbol revolucije" (odnosno bager) u kompletu - onda kad više s njime nije imao što raditi - pa ga je (prema vlastitom iskazu) rasprodao u dijelovima. Zadnje što se o njemu (Džou Bageristi) zna, jeste da je završio negdje u Njemačkoj gdje traži politički azil - i kako reče u intervjuu za jedan portal "ne može da prehrani porodicu".

Velja (čiji ste monolog o "nataritetu" čitali na početku ovog teksta) je ipak mnogo bio snalažljiviji u životu od Džoa i danas je dobro potkoženi "domaćin", pravi Srbin, "sa dna kace". On vam u srpskim revolucijama dođe nekako kao mozak svega, "mali Lenjin", izvođači radova su uvijek neki drugi. Ali, ako ustreba, "ume" i "da bije", čak i novinare tuče usred emisije i pred TV kamerama kad postavljaju neugodna pitanja, primjerice kao u ovom slučaju - vezano za njegovog brata Strahinju i kriminal kojim se bavi.

(Vidi: https://www.youtube.com/watch?v=p6LEXNhJfnc).

 

Što je najvažnije, Velja se dokazao na polju "natariteta" ("dece komada pet"), kad se radi o punjenju puške i pucanju, tu mu ravnog nema…'oćeš iz M-48, PAP-ovke, "Jovanke"(M-70) , 'očeš bacat'  bombe (M-52, M-69, M-75), tuć'  iz "šarca", ručnih i raketnih bacača (RPG, M-79, "Osa", "Zolja"), a bogme zna i udarati nogama i rukama (po potrebi i pred kamerama)…i osim svega toga još vozi bager…Ma, Srbin i po', što drugo reći!

Dakle, u sve se umiješao Velja Ilić, pa bi u Beogradu sljedećih mjeseci trebalo biti vruće…jer kad on odluči postati ministar, ne odustaje ni po cijenu novog srpskog ustanka…

"Junaci, idemo u rat da se bijete. Neki ćete da poginete, a neki ćemo da se vratimo".

 Velja se uvijek vrati!

 

 

 

 

 

Foto: 1. DPCM

 

 Autor: Zlatko Pinter

 

 

Stavovi izraženi u ovom članku su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Domoljubnog portala CM. 

 

 

 

Satira

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 167 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com