Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

LORENA
Šebalj nije uspio zadržati naslov prvaka
43. godina INA Delta Rally-a
 

INA Delta Rally

 

Piše: Lorena 

 

POVRATAK NA MARTIN BREG U DUGOM SELU

 

Dana 9. i 10. lipnja održan je 43. INA Delta Rally u Zagrebu. Zbog puno većeg programa veći je bio i broj posjetitelja. Rally je započeo u 16 sati, prvi prolog u 17, a zatim su slijedila dva brzinska ispita u Dugom Selu. Nakon toga natjecatelji su se vratili u Zagreb na zadnji prolog.

 

Na prošlogodišnjem INA Delta Rally-u sudjelovalo je oko 40 sudionika, a potpredsjednica Auto kluba Ina Delta i direktorica utrke 43. INA Delta Rallya Marija Šimek Bilić istaknula je da se ove godine očekivalo više natjecatelja budući da je to i dalje međunarodna utrka koja se boduje i za prvenstvo Bosne i Hercegovine. Također očekivalo se i više gledatelja zbog bogatog programa između prologa, za svakoga po nešto.

...

Dana 1. Lipnja 2017. održana je prva konferencija za novinare 43. INA Delta Rallya.  Uvodni govor održao je Berislav Čegelj, tajnik AK INA Delta koji je pozdravio sve nazočne i zahvalio se na odazivu novinara i želji da poprate 43. INA Delta Rally. Posebno je pozdravio gradonačelnika grada Zagreba gosp. Milana Bandića sa suradnicima, operativnog direktora, korporativnih poslova, predstavnika Ine gosp. Thura, predstavnika organizacijskog odbora i predsjednika AK INA Delta  gosp. Zorana Obradovića sa suradnicima, kao  i veterane i aktivne sportaše, višestruke pobjednike Ina Delta Rallya: Tihomira Filipovića, Niku Pulića, Juraja Šebalja i Nenada Lončarića.  Zahvaljujući pojačanoj podršci suorganizatora Grada  Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga i nastavkom dobre suradnje sa glavnim sponzorom Inom kao i  novim sponzorima, auto kućama i osiguranjima koji su ovaj projekt prepoznali kao svoj interes ovogodišnja Delta je ipak bila malo drugačija nego dosadašnje.

Ove godine se na INA Delta Rally prijavilo 54 posade iz 8 zemalja: Slovenija, Nizozemska, Njemačka, Češka, Poljska, Srbija, Austrija i Hrvatska, što je nadmašilo prošlogodišnju brojku od 48 prijava.

 

 

Povratak na Martin breg

Utrke su se tradicionalno vozile na Zagrebačkom velesajmu, s ceremonijalnim početkom iza upravne zgrade Ine, te na Sljemenu. Ove godine očekivalo se više gledatelja zbog povratka rally-a u Dugo Selo. Zbog atraktivnog skoka na Martin bregu mnogi dolaze posjetiti INA Delta Rally.

Nakon svečanog otvorenja u petak pozdravne govore su održali gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik uprave Ine Zoltan Aldott i Zoran Obradović, predsjednik Organizacijskog odbora INA Delta.

Na prvom BI INA Zagreb najuspješnija je bila hrvatska posada Šebalj/Golub iz Hrvatske, adrugo mjesto zauzeli su Bisaha/Behula iz Češke. Na prvom brzincu u Dugom Selu nisu startale tri posade, a tri nisu završile utrku.

Nakon drugog brzinskog ispita prvi su bili Bisaha/Behula, a Šebalj/Golub zauzeli su drugo mjesto, a u idućoj utrci probušila im se guma i završili su na 5. mjestu.

 

Nakon prvog dana poredak je bio sljedeći:

  1. Bisaha/Behula (Češka)
  2. Hidek/Kerek (Hrvatska)
  3. Prodan/Raštegorac (Hrvatska)

 

Drugi dan je startalo 50 posada

U Šestinama je posada Šebalj/Golub srušila rekord staze i popela se na 3. mjesto nakon jučerašnje nezgode. Završila je 41 posada. Na Sljemenu je posada Šebalj/Golub uspjela izbiti na prvo mjesto. U idućoj utrci 4 posade nisu završile brzinski ispit. Jedna od tih posada, nažalost je Šebalj/Golub. Vodeću poziciju je zauzela posada Hideg/Kerek. Nakon napornog dana punog adrenalina na cilj je došlo 26 posada od 50 koliko ih je startalo 10. lipnja. Jedina ženska posada Hunić/Ljubičić je uspješno završila utrku.

 

Vodeća tri mjesta su:

  1. Hideg/Kerék (Hrvatska)
  2. Bisaha/Behula (Češka)
  3. Scharmach/Rauber (Nizozemska/Njemačka)

Posada Hideg/Kerék zauzela je pobjedničko postolje INA Delta rally-a.

 

Zamjenik direktorice Rally-a Mato Šebalj u razgovoru prije svečanog otvorenja kao prvog favorita spomenuo je svog sina. I sam je vozio rally do 1989. godine kada je bio prvak države, a kasnije ga je naslijedio Juraj.

Pitali smo ga postoji li strah za sina koji je odmah opovrgnuo i rekao da postoje samo odgovornost i ponos. Juraj ima 11 pobjeda u rally-u u ukupnom poretku i još 5 drugih različitih naslova u različitim kategorijama, dakle 16 naslova državnog prvaka do sada. Iako favorit, naslov ove godine nije uspio zadržati. 

 

 

Video novinar - Lorena Foto: Ladislav Smoljan - Smoki

 

 

 

 Autor: Lorena

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Lorena Tulić

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 330 gostiju i nema članova online

A- A A+
Treba li uvesti obvezno Covid-cijepljenje za sve građane RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com