Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
PRESS

Piše: Lorena Tulić

Branitelji osnovali Klub mladih 'Crne Mambe'
Čuvari istine i vrijednosti Domovinskog rata
 
Klub mladih 'Crne Mambe'
 

PRESS: piše Lorena Tulić 

 

 

 

Klub mladih 'Crne Mambe'

 

Udruga „Crne Mambe“ osnovala je Klub mladih 26. travnja 2019. godine.

 

Za predsjednika Kluba jednoglasno je izabran Ivan Tulić, a predsjednik Udruge Ivica Šafarić poziva mlade da se učlane u novoosnovani Klub mladih.

...

Na osnivačkoj skupštini Kluba skupila se nekolicina mladih koji su do sada na neke druge načine podupirali rad Udruge „Crne Mambe“. Predsjednik Udruge Ivica Šafarić održao je kratak govor, objasnio više o samom radu „Crnih Mambi“ i uputio mlade u daljnje događaje.

Ivan Tulić je jednoglasno izabran za predsjednika Kluba, a osim njega, u Izvršnom odboru su Nikolina Mandić i Lorena Tulić.

 

 "Želimo okupiti mlade koji će nastaviti u smjeru samih članova Udruge 'Crne Mambe'. Nedavno se razgovaralo o preranoj smrti branitelja, prosjek im je oko 50 godina života. To je žalosna činjenica. Možda tu ne možemo ništa, ali možemo im dati nadu. Neka žive u saznanju da ih nećemo zaboraviti. Da ćemo nastavljati njihove tradicije, njihovu ljubav prema Hrvatskoj, da ćemo obilježavati dane u spomen akcija Domovinskog rata, organizirati posjete mjestima pogibije članova postrojbe te polagati vijence povodom crkvenih i državnih blagdana. Učit ćemo o samoj povijesti hrvatskog naroda i svoja znanja prenositi na svoju djecu.

Možda im i možemo pomoći. Provesti još projekata u svrhu poboljšanja socijalizacije i zdravstvenog te psihološkog stanja branitelja. Organizirati razna kulturna i sportska događanja. Nekad je dovoljno i samo podružiti se s njima.“ – izjavio je predsjednik Kluba mladih „Crne Mambe“ Ivan Tulić.

 

Ivan Tulić

 

Prvi važan događaj za mlade održat će se 15. lipnja 2019. godine.

Udruga organizira edukaciju mladih  o Domovinskom ratu na temu "Akcija Maslenica". Obići će se Zeleni hrast, Kašić, Paljuv, Novigrad, Gornji Poličnik i Škabrnja, položiti vijenci i zapaliti svijeće.

Predavanja će održati pripadnici 1.pb. „Crne Mambe“ 2.gbr. „Gromovi“ i 4.gbr. „Pauci“ te domaći branitelji, a stručno predavanje održat će povjesničar Tomislav Šulj.

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

Video novinar - Lorena Foto: DPCM

 

 

 Autor: Lorena Tulić

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

Lorena Tulić

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 286 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com