Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

Piše: Lorena

Svi želimo ljubav, a što je ona zapravo?

LJUBAV I MUŠKO-ŽENSKI ODNOSI
 
Ljubav
 

Piše: Lorena 

 

 

Dominic Tešić održao je predavanje i objasnio ono što je potrebno svakome od nas

 

 

Što je ljubav? Što je zajedničko ženi i muškarcu? Zašto su muškarci i žene više ženstveniji ili muževniji? Kakvu funkciju imaju hormoni u cijeloj priči? Zašto je bitno jesmo li ljevaci ili dešnjaci? Koliko nam je potrebno da se zaljubimo? Što je potrebno ženi, a što muškarcu?

 

Dominic Tešić, dr. tradicionalne japanske medicine, o kojem sam već osobno pisala, održao je 6. lipnja predavanje o ljubavi i muško-ženskim odnosima u Dvorani KUD Preporod u Dugom Selu. Dominic Tešić tijekom dvosatnog predavanja objašnjavao je ljubav s biološkog stajališta.

...

Što je ljubav? Baš vaš odgovor je točan. I moj je točan. I njen, ali i njegov. Svaki je točan. Definicija ljubavi je u svakom od nas. Koliko ljudi ima u svijetu – toliko ima i definicija ljubavi.

 

Ne samo to. Točna je definicija koju bi rekli i sutra ili već danas ako bi se vaše raspoloženje promijenilo. Kad sam ljuta znam da ga volim jer mi nevjerojatno digne tlak, a svejedno sam uz njega. Kad sam dobro raspoložena znam da je ljubav kad ga pogledam i osjećam se najsigurnije na svijetu, a dok me zagrli ne čujem i ne vidim ništa drugo. Ne razmišljam o ničemu jer mi je taj trenutak najljepši na svijetu. Kod vas je možda drugačije, ali svi smo mi u pravu. Baš zato ljubav ne bi trebalo definirati.

Na samom početku Dominic je naglasio da se neće svima svidjeti sve što će reći i objasniti (osobno mi se neki dijelovi nisu svidjeli), ali zamolio je poštenje i da barem pokušamo dokazati da nije u pravu. Predavanje je podijelio u nekoliko dijelova kao što su simboli i jezici ljubavi, mozak, faze i hormoni. Hormoni su vrlo važan segment, a osim toga čak postoji i kemijska formula ljubavi. Ukoliko kod osobe dođe do konflikta mijenja se razina hormona te se na taj način određuju promjene u ljudima. Način na koji će netko reagirati na konflikt određuje je li osoba ljevak ili dešnjak. Ukoliko dođe do dva drastična konflikta kod ljevaka, oni biraju dramatičnu i brzu smrt, kao što je to odabrala Shakespearova Julija.

Dominic je objasnio što je ljubav za malenu bebu, a što za starije osobe. Osim same ljubavi, događa se i razočarenje. Kako i ljudi, tako se i ljubav mijenja. Izjava koju mu je ponavljao njegov mentor:  „Muškarac i žena da ne hodaju i jedan i drugi uspravno, to se nikad ne bi ni našlo“ – navela je publiku na glasan smijeh. Dotaknuo se i teme o muško-ženskim prijateljstvima.

Gromoglasan pljesak Tešić je dobio kad je izjavio da žene koje bi našle muškarca koji bi ih u potpunosti razumio, s njim bi navečer mogle ići tražiti dečka.

 

Žene će se bez seksualnosti razboljeti

Razlog tome je što su žene stvorene da budu majke, a kod muškaraca nije uvijek tako, nisu svi stvoreni da bi bili očevi. Zanimljivo je to što su muškarci ti koji su uvijek spremni za seks. Razlika kod muškaraca i žena je i u zaljubljivanju.

Žene se zaljube puno brže, ali kod muškaraca to onda duže traje. U današnje vrijeme prebrzo dođe do seksualnih odnosa da bi se muškarci vezali. Tad oni zaborave nazvati, a žene grizu nokte i bulje u mobitel, te noćima ne spavaju.

Tu se opet vraćamo na važnost hormona.

 

Ljubav je seks

„Kad muškarac ima želju za seks? Ako je zdrav – uvijek. Kod žena je dosta kompliciranije.“ – Dominic je objasnio i te razlike. Dotaknuo se i monogamije, emancipacije, borbe za ženska prava i faze ljubavi, kakvog muškarca traži žena, te pojačane muževnosti ili ženstvenosti koje se kod žena mijenjaju zbog hormonalnih promjena.

Ono što je problem kod odnosa je jezik ljubavi. Ovisno o osobnosti, svaki čovjek traži pokazivanje ljubavi, ali na način koji njemu odgovara. Ako je nekome važno slušati ponavljanje „volim te“ nekoliko puta dnevno i obasipanje lijepim riječima, a ne dobiva to, već dobiva poklone – ta osoba se ne osjeća dovoljno voljeno. Važno je učiti što je osobi koju volimo potrebno da se osjeća voljeno, a zauzvrat dobiti isto, ali onako kako nama to odgovara. Kako to postići? Najbolje je reći što nam odgovara, a osoba koja nas voli prihvatit će to i potruditi se dati nam ono potrebno jer želi da se osjećamo dobro.

Na pitanje o homoseksualnosti Dominic je dao odgovor na primjeru vukova. U čoporu ne možemo imati više od jednog alfa vuka. Drugi nemaju pravo na razmnožavanje. Beta mužjaci tada doživljavaju hormonalne promjene, doživljavaju konflikt. Tada imaju više ženskih hormona nego li žene. Zaključak je da homoseksualnost dijelom dolazi iz prirode.

Dominic Tešić održava tečajeve na ovu temu već godinama, a poziva sve da mijenjaju misao. Za to nam trebaju nove informacije. Ima volje doći u Dugo Selo održati još jedno predavanje ukoliko bude zainteresiranih, a iduće je održano već jučer, 11. lipnja 2018. s početkom u 19 sati u Virovitici.

 

 

Zanima li vas nešto više, imate li pitanja, slobodno ga kontaktirajte putem njegove facebook stranice.

 

 

 

 

Video novinar - Lorena Foto: DPCM/Lorena Tulić

 

 

 

 Autor: Lorena Tulić

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Stavovi izraženi u ovom članku su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Domoljubnog portala CM.

 

 

 

Lorena Tulić

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 312 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com