Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

NinjaBLOG

PREDSJEDNIK UDRUGE
Prošli smo krvav put da bi imali Hrvatsku
Čestitka: Današnji dan je naš dan, dan kada je priznata naša Hrvatska
    
Priznanje Hrvatske

    

 

"Današnji dan - 15. siječnja 1992. - bit će zlatnim slovima uklesan u cijelu, četrnaeststoljetnu, povijest hrvatskog naroda na ovome prostoru, za nas svetom tlu između Mure, Drave, Dunava i Jadrana. Nakon što je proglasila svoju samostalnost i suverenost, i raskinula svoje državno-pravne veze s bivšom jugoslavenskom državnom zajednicom, Republika Hrvatska postigla je i međunarodno priznanje svoje neovisnosti", izjavio je te večeri hrvatski predsjednik Franjo Tuđman u televizijskom obraćanju naciji.

 

Današnji dan je naš! To je dan svakog čovjeka koji kroči ovim svetim tlom kojeg Bog nije dao u tuđe ruke i zasluženo smo ga primili, zasluženo ga možemo slaviti i ne zaboravljati spomen na dan kada je priznata naša Hrvatska!

Nakon proglašenja neovisnosti Republike Hrvatske 25. lipnja 1991. Hrvatsku je 15. siječnja 1992. priznalo svih 12 tadašnjih članica Europske Unije i još nekoliko država, a do kraja siječnja Hrvatsku su priznale 44 države. Nadnevak 15. siječnja se obilježava kao spomendan - Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

 

Ne smijemo zaboraviti sve što smo morali učiniti da bi danas bili priznati

Sjetite se samo dana kada nismo znali hoćemo li morati otići i ostaviti mjesto gdje smo rođeni, gdje su nam rođeni očevi i majke… Gdje smo odrastali, učili živjeti i voljeti. Baš za to tlo odlučili smo se boriti. Tu predivnu zemlju koju nismo željeli dati drugima jer nama pripada. Oduvijek. I hvala dragom Bogu, hvala svima koji su pozdravili svoje obitelji i pošli u rat za svoju Hrvatsku! Hvala prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu!

 

Ne zaboravite se i vi zahvaliti

Vi koji ste se borili, vi koji niste… Vi koji ste bili premladi ili niste bili ni rođeni, vi koji ste molili da vam se sinovi i kćeri vrate kući. Svi mi moramo biti zahvalni. No, ne smijemo zaboraviti. Prošli smo krvav put da bi imali Hrvatsku.

Republika Hrvatska postala je realnost međunarodne zajednice i postala ravnopravna demokratska zemlja. Priznanje je Hrvatska dočekala u vrijeme Domovinskog rata, kada je gotovo trećina zemlje bila pod okupacijom tadašnje JNA i srpskih pobunjenika, a na svoje je međunarodno priznate granice izašla tek nekoliko godina kasnije, nakon oslobodilačkih akcija hrvatske vojske Bljeska i Oluje te mirne reintegracije istočne Slavonije i Podunavlja.

 

Nismo zaslužili da nas blate, omalovažavaju, oduzimaju prava

Nismo zaslužili biti mali jer imamo velika srca i previše ožiljaka. Bili smo strastveni i puni ljubavi prema Domovini onda kada je bilo najgore. Baš takvi moramo biti danas i isto prenositi na naše potomke jer put koji smo prošli zaslužio je ponos, a ne zaborav.

 

Čestitam vam Dan međunarodnog priznanja Hrvatske! 

 

Bog i Hrvati!

Ninja

 

 Foto: Twitter

 

 

Ivica Šafarić - Ninja

Blog

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 367 gostiju i nema članova online

A- A A+
U kriznom je vremenu najvažnije imati:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com