Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
BLOG

PREDSJEDNIK UDRUGE

Krenimo u novu godinu sa željom za boljitkom svih nas, a ne samo nekih; stvorimo našoj djeci bolju budućnost!
Čestitka povodom rođenja našeg Spasitelja
 
    
Božić
    

 

Piše: Ivica Šafarić - Ninja

 

 

Bog je uz svakoga. Svatko od nas je Božje dijete. Ali i do svakoga od nas je koliko će dopustiti i prihvatiti tu ljubav. Ljubav od Boga.

 

Znam da je uz mene. Znam da me čuva. On mi daje snagu za sve radosti i za sve boli.

...

U svakoj osobi postoji dobro i zlo. Stvar je do osobe što njeguje.

Često mi kažu da previše vjerujem ljudima. Vjerujem im. Da. Vjerujem zato što sam siguran da u svakoj lošoj osobi ima potisnuto ono dobro. Vjerujem da se kod takvih osoba može potaknuti ta dobrota koju su negdje pospremili u tamu. Za to se treba boriti.

Pitaju me kako mogu ostati tako miran i staložen, kako mogu biti tako strpljiv… Mogu biti. Bog je uz mene. Uz njega mogu. Uz njegovu ljubav i snagu koju mi daje.

U ovo vrijeme, blagdanski duh Božića osjeti se u zraku bez obzira na tešku godinu iza nas. Božić je sveto vrijeme bez obzira na naša uvjerenja. Rođenje Isusa Krista i njegov nevjerojatni život promijenili su tijek ljudske povijesti. Teško je pronaći aspekt našeg života koji Njegov život nije dotaknuo.

Dobro znamo da je za nas katolike najveći blagdan Uskrsnuće Isusa Krista koji je svojim životom otkupio sve naše grijehe, no kao da Njegovo rođenje više slavimo. I važno je da slavimo, ali i više od toga je važna molitva. Važno je svakodnevno, bez obzira na doba godine ili bilo što drugo, njegovati svoju vjeru. Na taj način pružamo ruku Isusu. Ta ista ruka nas vodi, miluje, tuguje s nama, čuva nas i daje nam snagu za nastavak našeg puta. Ne ispuštajmo je onda kada prođu dani slavlja, veselja, dani svetkovine ili onda kad ozdravimo, budemo bolje. Često ispustimo Njegovu ruku kad mislimo da nam više ne treba. A treba nam. Uvijek.

Godina iza nas nam je to i dokazala. Onda kada smo se najmanje nadali, stigla nas je bolest koja ne pita tko smo, što smo, koliko smo stari… Ova nas je bolest trebala osvijestiti. Trebali smo biti bliži Bogu, ali i ljudima oko nas. Voditi brigu jedni o drugima i međusobno si pomagati, biti čovjek. Slijediti Isusa.

Dragim prijateljima, suborcima, braniteljima upućujem još jednu poruku.

Ulazimo u 2021. godinu. To je za nas velika godina, slavit ćemo 30. obljetnicu mnogih događanja koja su nam uvelike obilježila živote.  Cijeli ćemo život u svojim srcima i mislima nositi viđena zlodjela, brutalne napade, krađe i uništenje svega hrvatskog, našeg tla i naših domova. Trideset je godina prošlo od priznavanja Lijepe Naše. Trideset od prvog zaustavljanja neprijatelja i borbe za našu zemlju koju smo uspjeli osloboditi. To je u nama. To je dio naših života. Ali dio koji je urodio uspjehom. Zato okrenimo novi list.

Stvorimo našoj djeci bolju budućnost. Krenimo u novu godinu sa željom za boljitkom svih nas, a ne samo nekih. Odbacujmo zlobu, zavist, koristoljublje i pohlepe… Živimo ovaj zemaljski život dostojanstveno i pravedno. To su Hrvati.

 

Svim hrvatskim braniteljicama i braniteljima, svim Hrvaticama i Hrvatima i svim hrvatskim obiteljima upućujem iskrene čestitke povodom rođenja našeg Spasitelja i želim vam uspješnu novu godinu!

 

Budite zdravi i veseli.

Bog i Hrvati!

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

Ninja

 

 Foto: 1. DPCM

 

 

Ivica Šafarić - Ninja

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

Blog

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 338 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com