Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
BLOG

PREDSJEDNIK UDRUGE

Prije 28 godina pokazali smo što znači voljeti svoju Domovinu
Bitka za Farkašić - pobjeda koja budi ponos!
 
    
Bitka za Farkašić
    

 

Piše: Ivica Šafarić - Ninja

 

 

Bitka za Farkašić

 

U selu Farkašić već godinama odajemo počast poginulim braniteljima. Onima koji su svoje živote ostavili za svoju Domovinu. Onima koji su svoja srca ostavili na ovim prostorima za vrijeme velikosrpske agresije na našu Hrvatsku.

 

No, njihovi životi završili su u jednoj od važnijih pobjeda hrvatskih vojnika nad puno snažnijim neprijateljem. Veliko im hvala!

...

Kako se svake godine dolazimo pomoliti za duše naših prijatelja i suboraca, tako se prisjećamo i te velike pobjede. Pobjede koja u nama budi ponos. One koja je već tako daleko, ali nas i danas treba držati na životu. Nas, koji smo ostali, ali i za one koji su svoje živote ovdje ostavili. Otišli su za slobodu hrvatskog naroda.

 

Domoljublje je jače od svega

Veličanstvena je to bila pobjeda male skupine pripadnika 1. pb. Crne Mambe legendarnih Gromova. Tog dana srce hrvatskog vojnika pokazalo je kako se brani hrvatska gruda. Takva snaga i želja za slobodnom Hrvatskom svih nas uspjela je biti jača od mnogo brojnijih ljudi koji su tražili uništenje i željeli tuđe.

Pobjeda u Novom Farkašiću dokaz je da je ljubav jača od svega, a mi smo tu ljubav gajili prema Lijepoj Našoj. Prije 28 godina pokazali smo što znači voljeti  svoju Domovinu.

 

Bitka za Farkašić

 

U spomen na taj dan, želim  se zahvaliti narodu koji se vratio u svoje domove, na svoja ognjišta. Vi ste oni koji su prošli pakao. Proživjeli ste veliku patnju u Domovinskom ratu. Danas ste ovdje, ali ne sjećate se samo na današnji dan kao što mnogi čine. Ovdje ste s mislima na poginule svakim svojim udisajem i s nadom u bolje, sa željom da opstanete, zadržite naše mlade…

 

 

Pokažimo snagu i ljubav

Uvjeren sam da je današnji dan jako dobar početak. Neka se ponovno pokaže ona snaga i želja za Hrvatskom, ona ljubav i požrtvovnost Hrvata za svoje tlo. Možda je i krajnje vrijeme da se narodu koji se vratio na ove prostore napokon osigura dostojanstven život. Bolji i lakši… Neka vide da nisu zaboravljeni. Do sada su se tako osjećali nakon svake obljetnice. Neka nemaju dojam da ih se sjeti samo rijetkih dana, ovih dana nakon kojih se reflektori ugase, publika ode i sve ostalo padne u zaborav do iduće godine.

 

Nadam se i da ćemo zauvijek pamtiti riječi Zvonka Bušića koji je napisao:

 „Za one koji su pali u borbi za Domovinu nikad ne reci da su mrtvi.

Bili su heroji i oni će za nas uvijek biti živi. U budućnosti,

kada vi budete uživali blagodati i ljepote Hrvatske domovine i slobode malo tko će se sjetiti koliko znoja, suza i krvi je proliveno

za tu vašu slobodu.

Zato… zastani, sjeti se i izmoli kratku molitvu

za one vrle domoljube koji su patili i ginuli da bi Hrvatska živjela.“

 

Čestitam vam svima! Čestitam na pobjedi koja je sačuvala glavni grad Hrvatske. Čestitam onima koji su dali sve od sebe da pobijedimo snažnu neprijateljsku vojsku i očuvamo Farkašić i nastavak uništenja hrvatskog tla!

 

Borili smo se časno, punih srca i želje za neovisnom Hrvatskom, ponosno možemo stajati danas ovdje!

 

Bog i Hrvati!

Domovini vjerni!

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

Ninja

 

 Foto: 1. DPCM/Ladislav Smoljan, 2. i 3. DPCM

 

 

Ivica Šafarić - Ninja

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

Blog

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 355 gostiju i nema članova online

A- A A+
U kriznom je vremenu najvažnije imati:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com