Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRVCON

Brigadir Konsa zatražio je istupanje iz postroja svih onih koji su aktivno sudjelovali u operaciji "Bljesak", nakon čega su ih svi ostali pripadnici 10. HRVCON-a pozdravili pljeskom
Hrvatski vojnici obilježili VRO 'Bljesak' u Afganistanu i Poljskoj
HRVCON
 
 

PRESS

 

 

Pripadnici 10. hrvatskog kontingenta koji se nalaze u misiji "Odlučna potpora" u Afganistanu u kampu Marmal u srijedu, 1. svibnja 2019. prigodno su obilježili 24. obljetnicu vojno-redarstvene operacije "Bljesak".

 

Tijekom postrojavanja, prigodni govor održao je zapovjednik 10.HRVCON-a, brigadir Dragiša Konsa.

...

U svom govoru osvrnuo se na sudionike i ciljeve koji su postignuti u oslobađanju okupiranog zapadnoslavonskog područja Republike Hrvatske, a pritom je posebno naglasio hrabrost i žrtvu koju su 1995. godine dali hrvatski branitelji u obrani domovine.


Na kraju svog govora, brigadir Konsa zatražio je istupanje iz postroja svih onih koji su aktivno sudjelovali u operaciji "Bljesak" nakon čega su ih svi ostali pripadnici 10.HRVCON-a, pozdravili pljeskom.

Nakon postrojavanja, pripadnici 10.HRVCON-a zaputili su se prema spomen području kampa Marmal gdje su upaljene svijeća za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje. 

Molitvu je predvodio vojni kapelan 10. HRVCON-a, pater Zdravko Barić.

HRVCON

Pripadnici 4. HRVCON-a u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (enhanced Forward Presence – eFP) u Poljskoj, obilježili su u srijedu, 1. svibnja 2019. godine 24. obljetnicu vojno-redarstvene operacije "Bljesak", paljenjem svijeće ispred hrvatske zastave i postrojavanjem kontingenta u vojarni Bemowo Piskie.

Zapovjednik kontingenta bojnik Predrag Srđenović tom je prilikom podsjetio na značaj operacije "Bljesak" kao jedne od najvažnijih operacija tijekom Domovinskog rata kada je Hrvatska vojska za nešto više od trideset sati uspjela osloboditi više od 500 km2 okupiranog područja te se prisjetio se žrtava i iznimnih uspjeha pobjedničke Hrvatske vojske prisjetivši se motivacije svih hrvatskih vojnika: "To je i ono što vidim u svima vama, ljubav prema domovini koja nas potiče da svakim danom budemo sve predaniji i ulažemo veći trud."

Vojni kapelan kontingenta don Matej Ećimović predvodio je molitvu za sve poginule, preminule i nestale pripadnike Hrvatske vojske.

Četvrti hrvatski kontingent nalazi se u sastavu Borbene grupe Poljska (BGP - Battle Group Poland) u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence), koja je pridodana poljskoj 15. mehaniziranoj brigadi Giżycko. Vodeća nacija BGP-a su Sjedinjene Američke Države, a uz Hrvate tu su još pripadnici oružanih snaga Rumunjske i Velike Britanije.

 

HRVCON

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

Foto: : 10 HRVCON / ČOJI IV. HRVCONeFPBG-USA

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 235 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
SDP će, nakon pobjede svog predsjedničkog kandidata osvojiti i Banske dvore
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr