Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HRZ

Tijekom uskrsnih blagdana zračne snage 91. i 93. krila prevezle 11 pacijenata

 
HRZ
 

 

PRESS

 

Dežurna letačka posada 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ-a) smještena na aerodromu na otoku Krku u tri akcije je prevezla tri pacijenta, jednog u subotu, 3. travnja 2021. godine s Lošinja na helidrom Delta KBC Rijeka. Drugog pacijenta su prevezli u nedjelju, 4. travnja 2021. godine, na dan Uskrsa, s otoka Raba prema KBC Rijeka, a trećeg na uskrsni ponedjeljak, 5. travnja 2021. godine, također s otoka Raba.

 

395. eskadrila transportnih helikoptera 93. krila HRZ-a iz vojarne „Knez Trpimir“ pokraj Divulja tijekom uskrsnih blagdana, od 2. do 5. travnja 2021. godine, angažirana je osam puta na hitnom zračnom medicinskom prijevozu.

...

Helikopterima Mi-8 MTV1 prevezle su ukupno osam pacijenata do KBC Split i to u petak, 2. travnja tri pacijenta s Korčule, Hvara i Brača, potom u subotu, 3. travnja, dva pacijenta s helidroma Blato na Korčuli. U nedjelju, 4. travnja, na dan Uskrsa, prevezle su jednog pacijenta s helidroma Stari Grad na Hvaru, te u ponedjeljak, 5. travnja dva pacijenta i to jednog s Korčule, a drugog s helidroma Hvar na otoku Hvaru.

Pritom su letačke posade ostvarile ukupno 30 letova i 11 sati naleta te prevezle 11 pacijenata.

U ovogodišnjim hitnim zračnim medicinskim prevoženjima posade 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila i 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila HRZ-a u 2021. godini ostvarile nešto manje od 167 naleta u 406 letova, a prevezle ukupno 142 pacijenta i 16 osoba u njihovoj pratnji.

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 314 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com