Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HRVCON

"Još jednom pokazali smo što znamo i što možemo, za što smo sposobni i koliko smo učinkoviti"

 
HRVCON - Sea Guardian
 

 

PRESS

 

 

Četvrti hrvatski kontingent (HRVCON), raketna topovnjača RTOP-42 Dubrovnik sa trideset i dvoje članova posade, vratio se u četvrtak, 1. travnja 2021., iz NATO vođene operacije Sea Guardian.

 

Pripadnike 4. hrvatskog kontingenta dočekao je na sidrištu vojarne Admiral flote Sveto Letica-Barba u Splitu načelnik stožera-zamjenik zapovjednika Hrvatske ratne mornarice komodor Damir Dojkić ujedno izaslanik zapovjednika Hrvatske ratne mornarice te zapovjednici postrojbi Hrvatske ratne mornarice.

...

Čestitajući pripadnicima kontingenta na uspješno provedenoj zadaći, komodor Dojkić je rekao: ” Još jednom pokazali smo što znamo i što možemo, za što smo sposobni i koliko smo učinkoviti. Također, potvrdili smo da je Republika Hrvatska vjerodostojna članica NATO-a na koju partneri i saveznici mogu računati. Svima, uključujući i trojicu djelatnika HRM-a koji su sve vrijeme održavali vezu s brodom i Zapovjedništvom pomorskih snaga u Northwoodu još jednom zahvaljujem na iznimnom trudu i zalaganju.”

Uz navedeno, komodor Dojkić prenio je i čestitke zapovjednika MARCOM-a (Allied Maritime Command) viceadmirala Keitha Blounta za iznimno uspješan doprinos provedbi operacije, što je istaknuo tijekom godišnje konferencije zapovjednika pomorskih snaga NATO članica.

Zapovjednik 4. hrvatskog kontingenta kapetan korvete Nikola Kuvačić zahvalio se i čestitao članovima kontingenta na izvrsnosti u provedbi zadaće. “U okolnostima zahtjevnim samim po sebi, potom zbog aktualne pandemije, no posebno zbog otežanih vremenskih uvjeta, iskazali ste profesionalnost, psihofizičku spremnost i predanost svom pozivu i zadaćama”, poručio je kapetan korvete Kuvačić.

U području središnjeg Mediterana, hrvatski kontingent je sudjelovao od 12. do 29. ožujka 2021., u dijelu operacije Focused Operation-2 (FOCOPS-2) u zadaćama čije je težište stvaranje cjelovite pomorske situacijske slike u cilju osiguranja zajedničke sigurnosti na moru.

Zapovjednik RTOP-42 Dubrovnik je poručnik bojnog broda Silvijo Bosančić. Raketna topovnjača “Dubrovnik” u ovoj je operaciji bila u sastavu borbene taktičke skupine kojoj je u svojstvu zapovjednog broda bila grčka fregata “Salamis” (F-455). Hrvatske snage potvrdile su visoku razinu interoperabilnosti posebno tijekom zajedničkih uvježbavanja (PASSEX) sa snagama partnerskih zemalja.

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 192 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com