Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
Mi smo ponosni, a budite i vi. Još jednom dokazali ste se kao pravi i istinski predstavnici ponosne Hrvatske.

Povratak 6. HRVCON-a iz misije "Resolute Support u Afganistanu

 

HRVCON

 

Novosti iz Domovine

 

 

Pripadnici šestog hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO misiji potpore miru "Resolute Support", stigli su danas, u subotu, 16. rujna 2017., u popodnevnim satima u vojarnu "Pukovnik Marko Živković" na Plesu.

 

S njima su se iz Afganistana vratili i pripadnici Oružanih snaga Albanije, Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Vojske Crne Gore i Armije Makedonije.

...

Pripadnike šestog HRVCON-a na Plesu su dočekali pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić, koji je ujedno i izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane, direktor Glavnog stožera Oružanih snaga RH kontraadmiral Robert Hranj te predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH, kao i članovi njihovih obitelji.

Pozdravljajući pripadnike šestog HRVCON-a NATO misije potpore miru "Resolute Support", izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić rekao je:

"Vi ste još jednom, baš poput svih vaših prethodnika svoje zadaće obavljati profesionalno i fokusirano, pokazujući svoju sposobnost kako prema saveznicima, tako i prema stanovnicima Afganistana unoseći onaj posebni hrvatski pristup.  Mi smo ponosni, a budite i vi. Još jednom dokazali ste se kao pravi i istinski predstavnici ponosne Hrvatske."

 

Obraćajući se pripadnicima kontingenta, direktor Glavnog stožera Oružanih snaga RH kontraadmiral Robert Hranj zahvalio je svim pripadnicima 6. HRVCON-a na sudjelovanju u misiji Odlučna potpora i na iznimnom trudu i profesionalnosti kojima su izvršavali sve postavljene zadaće.

"Vaš doprinos, kao i doprinos svih naših prethodnih kontingenata je nužan jer ste doprinijeli razvoju sposobnosti Afganistanskih snaga sigurnosti koje same preuzimaju punu odgovornost za sigurnost svoje zemlje", istaknuo je u svom obraćanju admiral Hranj te je poručio kako smo sudjelovanjem u misiji u Afganistanu još jednom potvrdili da pripadamo zajednici profesionalnih i obučenih vojski na čiju potporu naši građani, saveznici i partneri mogu uvijek računati. Također je naglasio i doprinos svih pripadnika kontingenta iz nama prijateljskih i partnerskih zemalja.

Zapovjednik 6. HRVCON-a NATO misije potpore miru "Resolute Support", brigadir Dražen Čovran, zahvalio je svim pripadnicama i pripadnicima kontingenta na odlično i profesionalno odrađenoj zadaći te je iskazao zadovoljstvo što su se svi sretno vratili u domovinu.

Iz misije "Resolute Support" u Republiku Hrvatsku se vratilo 93 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske (4 pripadnice OS RH i 89 pripadnika OS RH) i 28 pripadnika A5 inicijative i to dva pripadnika Oružanih snaga Albanije, dva pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (jedna pripadnica i jedan pripadnik), 18 pripadnika Vojske Crne Gore i 6 pripadnika Armije Makedonije.

 

HRVCON

 

Foto: MORH/ M. Čobanović

Priredila: Lorena Šafarić

Izvor: morh.hr

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medij

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 254 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com