Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"To što je bilo najbolje '91., a to ste vi, najbolje je i danas i zato ste vi zalog da ova zemlja bude još bolja, ponosnija, hrabrija i poštenija"

 
Obilježena 30. godišnjica 103. brigade HV-a
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Pred vrhovnim zapovjednikom Oružanih snaga Republike Hrvatske i predsjednikom države Zoranom Milanovićem u Svetom Križu Začretju postrojili su se veterani 103. brigade Hrvatske vojske, povodom 30. obljetnice osnutka brigade.

 

Bilo je to zaključno događanje u sklopu ovotjednog svečanog obilježavanja osnutka 103. brigade HV-a 'Ponos ostaje' koje je počelo predstavljanjem monografije te brigade.

...


Zahvalivši braniteljima na svemu što su učinili za slobodnu i neovisnu Hrvatsku i podsjetivši da su u rat su krenuli goloruki, Milanović je kazao da će svaki hrvatski ratnik reći da su im Zagorci bili najbolji suborci, kao organizirani i hrabri ljudi.

- Prije 30 godina ovo je bio posao samo za hrabre, smjele, za onaj mali broj dobrih ljudi, malo pravih dečki to ste vi, rekao je predsjednik. Dodao je da o danima rata treba govoriti zbog mladih u Hrvatskoj, da ne zaborave lekcije rata i sve ono grozno što se događalo.

- Vidimo da danas ima u regiji onih koji kao da su prespavali ovih 30 godina, kao da su zalupani, kao da im ništa nije jasno, dakle, nisu dovoljno govorili svojoj djeci što je istina. Istina katkad boli, međutim nas i vas, hrvatske vojnike i branitelje ne treba boljeti, poručio je Zoran Milanović.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, zastupnik Žarko Tušek podsjetio je da su iz Hrvatskog zagorja hrvatski sinovi sudjelovali u obrani Hrvatske, pod idejom, vodstvom i snagom utemeljitelja moderne hrvatske države dr. Franje Tuđmana, dok je izaslanik predsjednika Vlade i ministra branitelja, državni tajnik Špiro Janović istaknuo da je ono najbolje što je Hrvatska imala 1991. otišlo u obranu svoje zemlje.


- To što je bilo najbolje '91., a to ste vi, najbolje je i danas i zato ste vi zalog da ova zemlja bude još bolja, ponosnija, hrabrija i poštenija, rekao je Janović.

Ratni zapovjednik 103. brigade Žarko Miholić je podsjetio je da je više od 11.000 žitelja Krapinsko-zagorske županije prošlo kroz ratne postrojbe, a gotovo 7.000 kroz 103. brigadu, koja je imala osam poginulih. Župan Željko Kolar kazao je da branitelji i danas daju velik doprinos društvu, kada su pred nama novi izazovi.

Na kraju svečanosti, predsjednik Milanović je Redom hrvatskog pletera, za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana, odlikovao Branka Kosa, pripadnika 103. brigade HV-a.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT/Hina

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 292 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com