Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Stradali u tragičnoj nesreći pada aviona

 
Novković, Jagatić
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Prva godišnjica smrti pilota 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva natporučnika Marka Novkovića i poručnika Luke Jagatića koji su stradali u tragičnoj nesreći pada aviona Zlin 242L obilježena je u petak, 7. svibnja 2021. godine u Zadru i Rakovcu.

 

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na grobu natporučnika Marka Novkovića na Gradskom groblju u Zadru, uz njegovu obitelj, počast je odalo i izaslanstvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koje je predvodio zapovjednik HRZ-a, brigadni general Michael Križanec.

...

U izaslanstvu su bili i zapovjednici 93. krila i 392. eskadrile helikoptera 93. krila HRZ-a pukovnik Krešimir Ražov i pukovnik Robert Ribarić.

Također, obitelj i izaslanstvo HRZ-a, na čelu s brigadnim generalom Michaelom Križancem, odali su počast i drugom pilotu, poručniku Luki Jagatiću polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na njegovom grobu.

Svete mise zadušnice za poginule pilote u crkvi Uznesenja Marijina u Zadru i u crkvi Svetog Jurja u Rakovcu služio je kapelan vojne kapelanije iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku don Ivo Topalović.

Natporučnik Marko Novković i poručnik Luka Jagatić tragično su preminuli u nesreći pada vojnog školskog aviona Zlin 242L kod Biljana Donjih u Zadarskoj županiji, 7. svibnja 2020. godine.

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 253 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com