Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Hvala vam što ste pronašle motive za pridruživanje našoj velikoj i časnoj obitelji"

 
Hrvatske časnice
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Ministar obrane Mario Banožić sa suradnicima primio je u utorak 8. veljače 2022. godine kandidatkinje za časnice Hrvatske vojske kojima je uručio Rješenja o prijamu u djelatnu vojnu službu.

 

Riječ je o doktoricama veterinarske medicine Silviji Jelačić i Antei Klobučar te magistri farmacije Sari Milec, koje su uspješno ispunile sve preduvjete za prijam u djelatnu vojnu službu i raspored na mjesta časnica zdravstvene službe u Hrvatskoj vojsci.

...

Ministar Banožić istaknuo je zadovoljstvo što ima prigodu u Ministarstvu obrane primiti i pozdraviti nove časnice Oružanih snaga Republike Hrvatske. Zahvalivši predstavnicima Hrvatskog vojnog učilišta na uloženom trudu, radu i zalaganju u izobrazbu i razvoju mladih kadrova Hrvatske vojske, ministar je čestitao budućim časnicama na odabiru ovog časnog poziva.

“Hvala vam što ste pronašle motive za pridruživanje našoj velikoj i časnoj obitelji! Poziv hrvatskog vojnika nije jednostavan. Vaša stečena znanja su nam dragocjena. Svjesni smo napornog rada tijekom vašega školovanja, kao i odricanja koja idu uz to”, rekao je ministar te dodao kako je u redovima Hrvatske vojske poticajna sredina u kojoj se njeguje izvrsnost i pomiču granice.

Zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Blaž Beretin istaknuo je kako je zdravstvena struka značajna u Hrvatskoj vojsci. Rekao je da se kroz prijam mladih časnica i časnika ostvaruje dobrobit i poboljšanje cjelokupnog sustava.

“Ovo su vrlo važna radna mjesta i zanimanja”, rekao je general Beretin te zahvalio ministru na prijemu, suradnji i podršci.

Zapovjednica 13. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe zdravstvene službe poručnica Nikolina Mokricki zahvalila je ministru na prijemu i osvrnula se na nastavni plan i program koji su kandidatkinje pohađale te istaknula kako su sve tri buduće časnice ostvarile odličan uspjeh.

Kandidatkinje Silvija Jelačić, Antea Klobučar i Sara Milec primljene su u djelatnu vojnu službu temeljem objavljenog javnog natječaja za prijam kandidata zdravstvene službe i odluke o odabiru nadležnog povjerenstva. Uspješno su završile program dragovoljnog vojnog osposobljavanja po skraćenom programu, osposobljavanje za časnika zdravstvene službe u Službi za vojno zdravstvo te program Temeljne časničke izobrazbe zdravstvene službe na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman”.

Dodjela čina poručnice te prvi raspored u Oružanim snagama predviđen je u narednim danima.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 351 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com