Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Kroz ovu je brigadu u najtežem vremenu prošlo je oko 3000 ljudi"

 
120. brigada HV-a
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Predsjednik Republike Zoran Milanović u Sisku sudjeluje na obilježavanju 30. godišnjice ustrojavanja 120. brigade Hrvatske vojske "Ban Toma Bakač". Predviđeno je prigodno obraćanje Predsjednika Republike.

 

Predsjednik je prije toga položio vijenac i zapalio svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovcu.

...

Pozdravni govor održao je Davorko Vidović, pomoćnik zapovjednika za političju djelatnost 120. brigade Hrvatske vojske "Ban Toma Bakač" i saborski zastupnik.

U kojim uvjetima je formirana 120. brigada i ratnim zadaćama do formiranja obrane grada Siska govorio je bojnik u miru Viktor Šprajc, ratni načelnik topništva 120. brigade i zapovjednik 2. zone obrane grada.

Pričuvni bojnik Zlatan Vavro, pomoćnik načelnika Stožera za operativne poslove u zapovjedništvu Brigade, ispričao je detalje o borbenom djelovanju brigade.

Gradonačenica Siska Kristina Ikić Baniček također je održala govor, a potom i Darko Nekić, izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra branitelja Tome Medveda te državni tajnik u ministarstvu branitelja.

Prigodno se obratio i predsjednik Republike.

- Kroz ovu je brigadu u najtežem vremenu, koje nije trajalo tjednima nego dvije godine, prošlo oko 3000 ljudi, jako mali broj najhrabrijih među nama. U vremenu koje ovdje nije bilo više samo jedna utvrda i par sela nego grad od 80.000 ljudi, država od 4,7 milijuna ljudi u to vrijeme, narod koji je u međuvremenu prerastao u političku naciju, organizirao se i na kraju borio za svoju državu, rekao je između ostalog, predsjednik Milanović.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 342 gostiju i nema članova online

A- A A+
U kriznom je vremenu najvažnije imati:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com