Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Vi ste ogledalo Hrvatske vojske i u Poljskoj ste predstavljali ne samo ovu brigadu i našu vojsku, već i cijelu Domovinu"

 
HRVCON
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

 

U vojarni “Bilogora” u Bjelovaru u ponedjeljak 24. siječnja 2022. godine održana je svečanost povodom dolaska 8. hrvatskog kontingenta iz NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (enhance Forward Presence – eFP) u Republici Poljskoj. Pripadnike su dočekali načelnik stožera-zamjenik zapovjednika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadir Valentin Skroza i zapovjednik Topničko-raketne bojne GOMBR-e bojnik Marijan Žukina.

 

Povodom povratka pripadnika Hrvatske vojske iz Poljske ministar obrane Mario Banožić uputio im je zahvalu za iznimne rezultate koje su postigli kazavši kako je Hrvatska vojska još jednom pokazala zavidnu razinu znanja i vještina.

...

“Zahvaljujući vama, Republika Hrvatska još jednom je dokazala spremnost za sudjelovanjem u zajedničkom obrambenom sustavu sa saveznicima i partnerima potvrđujući svoj aktivan doprinos miru i stabilnosti ne samo na ovim prostorima, nego i daleko izvan svojih granica”, rekao je ministar.

U ime zapovjednika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade okupljenima se obratio načelnik stožera-zamjenik zapovjednika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadir Valentin Skroza.

“Vi ste ogledalo Hrvatske vojske i u Poljskoj ste predstavljali ne samo ovu brigadu i našu vojsku, već i cijelu Domovinu”, rekao je brigadir Skroza i još jednom zahvalio pripadnicima kontingenta.

“Svaka zadaća u međunarodnom okružju podiže razinu znanja i sposobnosti pripadnika Hrvatske vojske”, rekao je zapovjednik Topničko-raketne bojne GOMBR-e bojnik Marijan Žukina.

Satniku Dariju Bilješkoviću ovo je drugi put da obnaša dužnost zapovjednika kontingenta.

“Ova aktivnost uvelike pridonosi boljitku Topničko-raketne bojne s obzirom na to da imamo puno mladih pripadnika”, ističe satnik Bilješković i naglašava kako su stekli neprocjenjivo iskustvo djelovanja u međunarodnom okružju.

Glavninu snaga 8. HRVCON-a čine pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Hrvatski kontingent u NATO aktivnosti u Poljskoj sudjeluje u sklopu Borbene grupe pod vodstvom SAD-a, zajedno sa pripadnicima oružanih snaga Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske i Rumunjske.

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 511 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com