Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Mi, ponosni hrvatski branitelji pobjedničke hrvatske vojske svoj smo zadatak izvršili"

 
Gromovi
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Ministar obrane RH Mario Banožić sudjelovao je u utorak, 11. svibnja 2021. godine na prijemu povodom obilježavanja 30. obljetnice ustroja 2. gardijske brigade Gromovi u Uredu Predsjednika Republike Hrvatske.

 

Uz ratne zapovjednike i brojne pripadnike 2. gardijske brigade Gromovi, članove obitelji poginulih te članove Udruge veterana 2. gardijske brigade Gromovi kao i predstavnike Ureda Predsjednika Republike, prijemu je nazočio i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj, zapovjednik 2. mehanizirane bojne “Gromovi” pukovnik Ivan Radić i drugi.

...

 

Čestitavši svim pripadnicima 2. gardijske brigade Gromovi 30. obljetnicu osnutka, ministar obrane Mario Banožić zahvalio je na trudu, vjernosti i hrabrosti koju su pokazali tijekom Domovinskog rata, čime su dali nemjerljiv doprinos ukupnim vojnim djelovanjima Hrvatske vojske. “Hvala na vašoj žrtvi, hvala na svemu što ste učinili da danas živimo u slobodnoj državi” rekao je Banožić istaknuvši važnost prenošenja istine o Domovinskom ratu novim generacijama.

“Zahvaljujući vama, vašoj žrtvi, žrtvi vaših kolega i članovima vaših obitelji, danas imamo hrabru Hrvatsku vojsku, iznimno cijenjenu u svijetu, u svim mirovnim misijama i operacijama, koja je jamac sigurnosti građankama i građanima naše zemlje” poručio je ministar Gromovima.

Osvrnuvši se na intenzivnu suradnju Ministarstva obrane i hrvatskih branitelja i predstavnika Udruga veterana, rekao je kako iznimno cijeni njihov interes za obrambeni resor, osobito u procesima opremanja i modernizacije. “Intenzivno radimo i nastojimo pronaći modele za unaprjeđenje hrvatske vojnikinje i hrvatskog vojnika, njihove opreme te kako bi im osigurali što kvalitetnije uvjete za život i rad”, rekao je Banožić te dodao kako su uvijek dobrodošli u Ministarstvo obrane, kuću kojoj su upravo oni postavili temelje prije 30 godina.

Povodom obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja 2. gardijske brigade Gromovi istaknutim pripadnicima uručena su odlikovanja.

U ime odlikovanih pripadnika, zahvalio se predsjednik Udruge veterana 2. gardijske brigade Gromovi, Ivan Krupec koji je ovom prigodom istaknuo da su svi danas odlikovani pripadnici višestruko zaslužili odlikovanje, jer su prolijevali krv, znoj i suze za Domovinu. “Bilo je jako teško, ali se isplatilo. Mi, ponosni hrvatski branitelji pobjedničke hrvatske vojske svoj smo zadatak izvršili” rekao je Krupec osvrnuvši se na Domovinski rat i ratni put 2. gardijske brigade.

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 343 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com