Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Vi ste primjer istinskih vrijednosti hrvatskog vojnika i hrvatskog policajca, pravi primjer riječi bojnika Davora Jovića po kojem ovo natjecanje nosi ime "Tko bi mene zaustavio dok se Hrvatska ne oslobodi."

 
Prvi za Hrvatsku
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

 

Pobjedničkom ceremonijom na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ na Slunju zatvoreno je deveto po redu natjecanje „Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2021“.

 

Zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu i zapovjednik natjecanja, brigadni general Željko Ljubas, prvi dočasnik Oružanih snaga RH časnički namjesnik Dražen Klanjec i prvi dočasnik Središta za obuku pješaštva i oklopništva ZOD-a, voditelj natjecanja, časnički namjesnik Zdenko Karasek uručili su domaćim i stranim natjecateljima potvrdnice o sudjelovanju, a najboljim natjecateljima, pobjednicima u tri kategorije uručene su plakete i nagrade.

...

Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja u kategoriji pripadnika Oružanih snaga RH i MUP-a, ujedno i najspremniji pripadnik Oružanih snaga RH je satnik Ivan Gerenčir, pripadnik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske. Drugoplasirani natjecatelj je pobjednik prethodnog natjecanja održanog 2019. godine na Udbini, skupnik Nikola Knežević, pripadnik Zapovjedništva specijalnih snaga, a njegov kolega iz postrojbe skupnik Ante Kalaica stigao je na cilj kao trećeplasirani.

U kategoriji pripadnica Oružanih snaga RH i MUP-a pobijedila je Antonija Radeljić, pripadnica MUP-a, drugoplasirana je poručnica Donna Vadlja, pripadnica bojne NBKO Hrvatske kopnene vojske, a treća je na cilj stigla narednica Maja Tominac, pripadnica Zapovjedništva specijalnih snaga.

U kategoriji stranih natjecatelja iz partnerskih i savezničkih zemalja pobjedu je odnio pripadnik Kosovskih sigurnosnih snaga skupnik Sokol Ahmeti, drugo mjesto osvojio je desetnik Ylber Mala, pripadnik Oružanih snaga Republike Albanije, a trećeplasirani je bio vojnik Petar Avramski, pripadnik Oružanih snaga Sjeverne Makedonije.

Prije proglašenja natjecanja zatvorenim, brigadni general Ljubas obratio se natjecateljima riječima „Tijekom kvalifikacija i natjecanja imali ste priliku kao pojedinci u ovom časnom natjecanju pokazati svoje vještine i sposobnosti te odmjeriti snage s vama ravnima. Svatko od vas dao je svoj maksimum i na tome vam čestitam. Vi ste primjer i uzor vojnika i policajca u vašim vojnim i policijskim postrojbama.“

Natjecateljima se obratio i prvi dočasnik Oružanih snaga RH časnički namjesnik Dražen Klanjec i pozvao ih, da i nadalje ostanu tako spremni, motivirani i ustrajni. “Vi ste primjer istinskih vrijednosti hrvatskog vojnika i hrvatskog policajca, pravi primjer riječi bojnika Davora Jovića po kojem ovo natjecanje nosi ime, a koji se ranjen vratio na bojišnicu riječima, "Tko bi mene zaustavio dok se Hrvatska ne oslobodi.“

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 234 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com