Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Akcija gašenja požara na požarištima Zaton-Raslina u Šibensko-kninskoj županiji i  Dugopolje-Kotlenica u Splitsko-dalmatinskoj županiji

 
Požari u Dalmaciji
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Dva Airtractora AT-802 i dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u utorak, 13. srpnja 2021. godine u akciji gašenja požara na požarištu Zaton-Raslina u Šibensko-kninskoj županiji, a jedan helikopter Mi-8 angažiran je na požarištu Dugopolje-Kotlenica u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

 

Od 21. lipnja do 13. srpnja 2021. godine, zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 16 požara i to: osam u Šibensko-kninskoj županiji, tri u Splitsko-dalmatinskoj županiji, tri u Zadarskoj županiji te po jednog u Primorsko-goranskoj županiji i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Izvršeno je 18 protupožarnih izviđanja protupožarnim avionima u županijama priobalja.

Na navedenim zadaćama (gašenju i protupožarnom izviđanju) izvršena su 584 leta pri čemu je ostvareno 98:05:00 sati naleta, izbačeno je 2773 tone vode i utrošeno je 12 litara pjenila.

Također, tim bezposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je dva puta tijekom čega je ostvario dva leta sa besposadnim zrakoplovnim sustavom “ORBITER 3” u trajanju 5:49:00 sati, u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina.
Protupožarna sezona 2021. službeno je započela u ponedjeljak, 21. lipnja.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 390 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com