Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Pružanje humanitarne pomoći u gašenju požara kod Širokog Brijega

 
Canadair
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Dva aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su danas, u nedjelju 15. kolovoza 2021. u Bosnu i Hercegovinu radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara kod Širokog Brijega.

 

Canadairi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva upućeni su na požarište u Bosni i Hercegovini temeljem naredbe ministra obrane o uporabi OSRH radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara u Bosni i Hercegovini.

...

“Od početka kolovoza pripadnici 855. protupožarne eskadrile peti put otputovali su u inozemstvo gdje pružaju humanitarnu pomoć u gašenju požara.

Ponovno pomažu našim prijateljima u susjednoj Bosni i Hercegovini koji se bore s požarima. Naši piloti i tehničari uspješno i profesionalno odrađuju zadaće u ovom zahtjevnom razdoblju protupožarne sezone, u Hrvatskoj i izvan nje, i zahvaljujem im na tome“, poručio je ministar obrane Mario Banožić.

Podsjećamo, člankom 56. stavkom 6. Zakona o obrani propisana je ovlast Vlade da, uz suglasnost Predsjednika Republike Hrvatske, godišnjom odlukom odobri prelazak granice Republike Hrvatske Oružanim snagama radi pružanja humanitarne pomoći u inozemstvu na zadaćama protupožarne zaštite.

U skladu s navedenim, Vlada je na sjednici 25. ožujka 2021. donijela Odluku o prelasku granice Oružanih snaga RH radi pružanja humanitarne pomoći u inozemstvu na zadaćama protupožarne zaštite u 2021. godini. Navedenom Odlukom odobrava se prelazak granice Republike Hrvatske Oružanim snagama RH radi pružanja humanitarne pomoći u inozemstvu na zadaćama protupožarne zaštite u 2021. godini.

Za izvršenje zadaća odobrava se korištenje zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 391 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com