Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 PRESS

PRENOSIMO

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane

"Krila Oluje" predstavila program nastupa u 2017.

 

Krila Oluje

 

 

PRESS

 

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, „Krila Oluje“ predstavila je jučer u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku, letački program nastupa za sezonu 2017. U ovoj godini „Krila Oluje“ će nastupati u formaciji od šest aviona Pilatus PC-9M.

U sastavu akrobatske grupe su: vođa natporučnik Darko Belančić,  satnik Ivan Anđić, prvi lijevi pratitelj; natporučnik Goran Grgić, prvi desni pratitelj; bojnik Zvonimir Mravunac, repni pratitelj; dok su natporučnici Denis Živaljić i Ivan Rendulić vanjski lijevi i desni pratitelji.

...

Ovogodišnji program sadrži 22 elementa u trajanju od 24 minute, a grupa će ga izvoditi na ovogodišnjim domaćim i inozemnim nastupima.

 

 

 

Ovo je ujedno bio jubilarni 100. nastup „Krila Oluje“ u Hrvatskoj, od ukupno 144 nastupa od osnutka, 2005. godine.

 

Među atraktivnim elementima i ove godine nalazi se kovit u paru, manevar poseban po tome što se kovit, kao rotacija aviona oko sve tri osi, uvijek izvodi pojedinačnim avionom te je njegova izvedba u bliskoj formaciji posebnost akro-programa „Krila Oluje“. 

U ovogodišnji program uvršteni su i elementi kao što su atraktivni negativni zaokret u romb formaciji i prelazak iz pozitivne u negativnu petlju u formaciji, križanje kroz bačvaste valjke, ogledalo u zaokretu, trostruko ogledalo, koji predstavljaju posebnost „Krila Oluje“, po kojoj je u vrhu svjetskog akrobatskog letenja.

Nakon predstavljanja letačkog programa „Krila Oluje“, zapovjednik 93. zrakoplovne baze brigadir Karol Lučan  uručio je odobrenje za program nastupa te čestitao na uvježbanom programu te istaknuo kako će grupa i u ovoj godini biti snažan promotor Oružanih snaga i RH na domaćim i međunarodnim nastupima.

 

foto: HRT

Prenosimo - Crne Mmbe

 

 

 

 

Autor: UCM

Izvor: HRT

Prenosimo

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 315 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com