Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Bankovne kartice i računi nekompromitirani

Hakirani korisnički podaci A1 Hrvatska

 
Hakiran A1

 

PRESS

 

 

Teleoperater A1 Hrvatska izvijestio je da je policiji u srijedu prijavio "sigurnosni incident", odnosno hakerski napad kojim je komprimitiran dio osobnih podataka dijela korisnika te mreže, no ne i informacije o bankovnim karticama i računima korisnika.

 

Teleoperater je precizirao da su potencijalno kopromitirani imena i prezimena, adrese, brojevi OIB-a te telefona manje od 10 posto korisnika mreže A1 Hrvatska, dok informacije o bankovnim karticama i računima nisu kompromitorane jer nisu dostupne u navedenoj bazi podataka.

...

Naglašavaju da intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica vezanih uz sigurnosni incident te da će sve korisnike, čiji su osobni podaci potencijalno kompromitirani, izravno obavijestiti. Teleoperater dodaje kako je odmah podnesena kaznena prijava Policijskoj upravi zagrebačkoj i da su informacijski stručnjaci uključeni u otrkivanju počinitelja kaznenog djela.

''A1 Hrvatska krajnje ozbiljno shvaća ovu neugodnu situaciju te je odmah po prvim znakovima sumnje na nedopušteni pristup korisničkoj bazi trenutačno i bez odlaganja onemogućila daljnji neovlašteni pristup i poduzela dodatne mjere zaštite’’, priopćio je teleoperater, nadodajući da su o incidentu obaviještene nadležne institucije HAKOM i AZOP s kojima intenzivno surađuju.

Dodaju da se drže najviših sigurnosnih standarda i zaštite podataka te da će nastaviti s dodatnim ulaganjima u poboljšanje sigurnosnog okruženja. "Ponavljanje navedenog sigurnosnog incidenta nije moguće te nije imalo niti će imati utjecaja na pružanje usluga korisnicima", ističu u priopćenju.

 

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: Ilustracija (EPA)

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 365 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com