Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

"Riječ je o urušavanju nastalom kombinacijom sufozije i okršavanja vapnenačke stijene ispod tla natopljenog vodom"

Najveća rupa nakon potresa u Mečenčanima od dvadesetak metara i dalje se širi

 
Mečenčani

 

PRESS

 

 

Najveća rupa u tlu u selu Mečenčani, nastala nakon potresa na petrinjskom području, širine od dvadesetak metara i dubine od najmanje pet metara i dalje se širi, no ograđena je i nakon geoloških ispitivanja odlučit će se o eventualnoj sanaciji, utvrdili su geolozi u subotu.

 

“Riječ je o urušavanju nastalom kombinacijom sufozije i okršavanja vapnenačke stijene ispod tla natopljenog vodom. Ispiru se sitne čestice i stvaraju šupljine, a potres je bio okidač da se ovo dogodi u ovakvim razmjerima”, rekao je za Hinu Josip Terzić, predstojnik Zavoda za hidrogeologiju i inženjersku geologiju Hrvatskog geološkog instituta.

...

Kazao je i da je nakon obilaska područja u okolici sela između Petrinje i Hrvatske Kostajnice prijavljeno tridesetak rupa od kojih su i neke u neposrednoj blizini kuća, ili kao ova najveća - na njivi. Dodao je i kako će se uskoro na širem području snimiti stanje bespilotnim letjelicama te koristiti snimke HGSS-a ima li i više rupa u tlu u okolnoj prirodi.

“Policija je ogradila rupu i to je sve što se moglo napraviti u ovom trenutku. Što se tiče sanacije, geolozi će nakon svojih istraživanja proslijediti podatke geotehničarima i građevinarima koji će, po pravilima svoje struke, odlučiti treba li se i može li se uopće takve rupe sanirati”, zaključio je Terzić.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: Izvor

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 267 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com