Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Prosvjeduju brojne udruge, traže se ostavke, spominju ustaše...

Crnogorska javna televizija počela program na Dan pobjede Thompsonovom pjesmom

 
Marko Perković Thompson

 

PRESS

 

 

Crnogorska javna televizija subotnji je program počela s pjesmom kontroverznog hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona, izazvavši oštre kritike političkih stranaka da na europski dan pobjede nad nacizmom i fašizmom "promovira fašista".

 

RTCG je na početku jutarnjeg programa, jednog od svojih najgledanijih programa, emitirala spot za pjesmu "Ne boj se" Marka Perkovića Thompsona, optuživanog da u svojim pjesmama i nastupima promovira ustaše, hrvatske saveznike Njemačke i Italije u Drugom svjetskom ratu.

...

Građanski pokret URA priopćio je da bi emitiranje Thompsonovog spota bilo kad u programu javne televizije bio skandal neviđenih razmjera, jer pjevač "godinama otvoreno promovira i podržava ustašku kolaboracionističku tvorevinu Nezavisnu Državu Hrvatsku".

"A činjenica da je emitiran baš danas, na Dan pobjede nad fašizmom, na javnom servisu države koja je prva u Europi podigla masovni antifašistički ustanak, je čin gnusnog izrugivanja s crnogorskom antifašističkom povješću i svim žrtvama koje je Crna Gora položila na oltar borbe protiv onih koje Thompson godinama javno kuje u zvijezde", ističu u URA-i.

Prosrpski Demokratski front zatražio je da urednici RTCG-a hitno podnesu ostavku, jer su pustili pjesmu "poznatog ustaškog prvaka Marka Perkovića Thompsona".

U toj stranci smatraju da se radi o ciljanoj provokaciji protiv srpskog naroda u Crnoj Gori. "Ovakvi ispadi s nacističkom pozadinom učestali su od strane režima i njegovih struktura i samo se potvrđuje...da današnja Crna Gora podsjeća na NDH", stoji u priopćenju.

RTCG je kasnije objavio da je Thompsonova pjesma emitirana greškom te da tekst nije problematičan i nema političkih i nacionalističkih konotacija.

"Kolegij RTCG-a će ispitati okolnosti kako je došlo do propusta i poduzeti odgovarajuće mjere. Uz žaljenje zbog greške napominjemo da je u jutarnjem programu bilo više od sat vremena razgovora i reportaža, upravo na temu antifašizma i podsjećanja na Dan pobjede i to s relevantnim gostima“, priopćio je RTCG.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: 1. scrshot YouTube

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 187 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com