Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

"Za nas branitelje Grada Karlovca neprihvatljivo je da se održava bilo kakva komemoracija na koranskom mostu jer ta lokacija uz ostale lokacije prilaza Karlovcu za nas predstavlja simbol otpora velikosrpskoj agresiji na RH"

Karlovački branitelji: Zabranite skup ili na Koranski most u ponedjeljak stižemo i mi

 
Most Korana

 

PRESS

 

 

Na vijest da će u ponedjeljak na Koranskom mostu u Karlovcu biti održan komemorativni skup za 13 ubijenih srpskih rezervista 21.9.1991., karlovački branitelji i službeno su od gradske i županijske te državne vlasti i svih nadležnih institucija zatražili da ga zabrane.

 

Priopćenje koje potpisuje šest braniteljskih udruga, prenosimo u cijelosti:

 

Branitelji Grada Karlovca, živi svjedoci zbivanja tog 21. rujna 1991., znaju kakvo je ozračje vladalo na mostovima karlovačkih rijeka Korane i Mrežnice. Strah i nemir bio je uvučen u svakog karlovačkog branitelja na tim lokacijama.

Predstavnica SNV u svom priopćenju za radio Mrežnicu izjavljuje „Kad mjesto zločina postaje mjesto sjećanja, znači da se s time suočavamo, a dok ih ignoriramo bojim se da ne možemo razumjeti posljedice.“

Kao braniteljske udruge Grada Karlovca pozdravljamo suočavanje sa zločinima koji su se dogodili u Karlovcu i okolici te želimo podsjetiti predstavnicu SNV na sve događaje i zločinačko stradavanje civila, djece, trudnica i nemoćnih staraca na okupiranim područjima Grada Karlovca.

Za razliku od događaja na koranskom mostu, gdje su neutralizirane naoružane i uniformirane osobe, želimo podsjetiti na ubijene nenaoružane civile koji nisu bili u sastavu niti jedne oružane formacije, a ubijeni su iz zločinačke mržnje. Također, moramo podsjetiti da i dan danas obitelji nestalih hrvatskih branitelja nemaju gdje zapaliti svijeću i odati počast svojim najdražima.

Mi branitelji smo svjesni činjenice da nikada na pojedine događaje u Domovinskom ratu nećemo i ne možemo gledati istim očima sa našim neprijateljima pa tako i na događanja na koranskom mostu. Nama je postupak našeg suborca Hrastova bio i ostat će herojski čin bez obzira sve.

Mi branitelji Grada Karlovca prihvaćamo činjenicu da svaki izgubljeni život, ma o kome se radilo, predstavlja tragediju obiteljima pa tako i obiteljima srpskih vojnika stradalih na koranskom mostu i ne protivimo se održavanju vjerskog obreda u Pravoslavnoj crkvi kao ni odlaska organizatora tog skupa na njihove grobove jer to je ljudska i civilizacijska gesta.

Međutim, za nas branitelje Grada Karlovca neprihvatljivo je da se održava bilo kakva komemoracija na koranskom mostu jer ta lokacija uz ostale lokacije prilaza Karlovcu za nas predstavlja simbol otpora velikosrpskoj agresiji na RH.

Ovim javnim priopćenjem pozivamo nadležne institucije Grada Karlovca, Karlovačke županije kao i institucije RH da zabrane navedeni skup i ne dozvole ponovno bespotrebno podizanje tenzija od strane SNV.

Ako predmetni skup na koranskom mostu bude odobren, članovi braniteljskih udruga Grada Karlovca će na isti dan i u isto vrijeme održati mirno okupljanje kako bi obilježili herojski čin našeg suborca koji je spriječio ulazak neprijateljskih vojnika u naš voljeni grad.

Ovim putem pozivamo sve građane Grada Karlovca da nam se pridruže na koranskom mostu u mirnom i civiliziranom druženju naravno uz pridržavanje svih propisanih mjera zaštite u sprečavanju širenja korona virusa.“

 


Udruga SJP „Grom“ Karlovac
Udruga pripadnika 110. Brigade ZNG/HV
Udruga pripadnika 1. Gbr Tigrovi
Udruga pripadnika 2. Gbr Gromovi
Udruga pripadnika 129. Brigade Karlovac
Udruga pripadnika 6 trd 202 trbr PZO OSRH Karlovac

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: Izvor

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: radio-mreznica.hr

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 246 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com