Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Sumnjiči se da je na terasi svog stana u Subotici istakao zastavu Republike Hrvatske i puštao pjesme Thompsona

Subotica: Uhićen zbog hrvatske zastave i Thompsona

 
Subotica

 

PRESS

 

 

U Subotici je uhićen i kazneno prijavljen 51-godišnjak zbog isticanja hrvatske zastave i glasnog „puštanja“ Thompsonovih pjesama, objavili su u nedjelju beogradski „Blic“ i subotički portali.

 

„I.M. se sumnjiči da je na terasi svog stana u Subotici istakao zastavu Republike Hrvatske i s razglasa puštao nacionalističke pjesme Marka Perkovića Thompsona, što je uznemirilo građane“, naveli su u subotičkoj policiji, prenosi „Blic“.

...

Ovaj list neslužbeno saznaje da se incident dogodio u subotičkom naselju „Prozivka“, i dodaje kako Subotičani na društvenim mrežama tvrde da je I. M. već poznat policiji po raznim incidentima.

Portal „subotica.com“ prenosi da su građani Subotice s „nevjericom dočekali informaciju da je njihov sugrađanin na svom balkonu, na pravoslavni Uskrs, izvjesio zastavu Hrvatske i puštao nacionalističke pjesme kontroverznog hrvatskog pjevača koji je poznat po veličanju ustaštva“.

Neki od komentara na društvenim mrežama su bili, dodaje se u tekstu, da je riječ o „čistoj provokaciji, na taj mnogima sveti dan, te da je to klasičan primjer kako jedan glupi potez može porušiti mostove dobrih međunacionalnih odnosa kakvi se od davnina njeguju u Subotici, gdje je multietičnost najizraženija, a suživot za primjer“.

S obzirom da je u tijeku policijski sat vjerojatno je I. M. računao da će njegova provokacija dugo trajati, međutim brzom reakcijom policije zastava je uklonjena, a protiv njega je podnijeta kaznena prijava za izazivanje nacionalne, rasne, vjerske mržnje i nesnošljivosti.

Zbog toga kaznenog djela njemu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz prijavu, biti priveden Višem javnom tužiteljstvu u Subotici.

Osim građana u medijima i na društvenim mrežama drugih reakcija, državnih tijela, institucija ili političkih stranaka, nije bilo.

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

  

 

 

Foto: 1. scrshot 24sata

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

 

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 165 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com